maanantai 30. huhtikuuta 2012

Krana vatten



Kaikki kaviokkaat joivat eilen kuravettä tarhasta kun kytistin hyviä kuvakulmia. Vanha ystäväni Murre teki aikoinaan samaa: minä kannoin sille litratolkulla raikasta vettä juotavaksi ja sille kelpasi vain likainen pesuvesi tai vesilammikoitten tarjoama nesteytys. En arvostanut silloin sen mieltymystä, mutta nykyisin se vähän hymyilyttää.

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevätpäivä kuvattuna

Kuvaspämmäystä tämän päivän kuvauksista saatte vielä odottaa muutaman päivän. Kävin ottamassa muutamat fotot Koljonvirran Ratsastuskeskuksen asukkaista tänään kauniin kevätsään kunniaksi. Aluksi minun piti viipyä vain hetki, mutta halusin jäädä sittenkin vielä odottamaan että tallin uusi asukas pääsee ulkoilemaan. Ja minun kameran suljin laulamaan lauluaan. 

t. Kvinta

Tässä teille pientä maistiasta gifin muodossa tältä päivältä. Nauroin hysteerisesti tälle kuvalle hetken, kun ystäväni totesi: "se oot kuin sinä yrittämässä saada ittees rantakuntoon!". Tsemppiä kaikille rantahylkeille, vielä on kuukausi aikaa. Onneksi tänään on vappuaatto ja minulla on paljon aihetta, mutta vähän rahaa juhlia. Pitäkää hauskaa vappuna, mutta muistakaa pitää myös kavereista huolta. :)

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Arkistojen aarteita

Tänään uusi prosessi koettaa pelastaa viimeisiä vetelevän ulkoisen kovalevyn sisältöä. Käydessäni kuvia läpi kolmatta tuntia vastaan tuli kadotettuja aarteita: videomateriaalia minusta pienenä kilpailuissa ja unohdettuja julkaisemisen arvoisia valokuvia.

kuvattu Panasonic Lumix DMC-FZ7

Tämä kuva on otettu kesäyönä vuonna 2006 ja ellen täysin väärin muista elettiin kesäkuuta. Olin leirillä toisella puolella Suomea Kokemäellä, kun heräsin yöllä laitumella olleitten hevosten laukkaamiseen ja sain juuria napattua tämän kuvan ennenkuin hevoset rauhoittuivat. Pidän kuvan tunnelmasta, vaikka se laadullisesti ala-arvoinen onkin.


Kesä tulee muuten kohisten, ootan jo innolla että pääsen fiilistelemään kesäöitä ja niiden tunnelmaa - hevosten kanssa ja ilman. :)

Pariisin Kevät - Kesäyö

Ainiin, parit arvonnat on tullut bongattua hienoista ja mielenkiintoisista blogeista. Lukemalla liikaa toisten blogeja koukuttuu bloggaajan harrastuksiin; minäkin haluaisin kokeilla tehdä hienoa kynsitaidetta tai käsitöitä...

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kisaviikonlopun kuulumisia

Kevät tulee ja parin viikon päästä aloitellaan meikäpojan kuvauskausi, joka mahdollisesti jää puolittaiseksi ja viimeiseksi Itä-Suomessa. Joten herätys nyt kaikki kotikuvausta suunnittelevat, pitkään en ole enää pohjoissavolainen. Ainakaan toivottavasti. :)

Lauantaina starttasin itse Ventalla Koljonvirran seuraestekilpailuissa. Tultiin perinteisesti liian aikaisin kisapaikalle, kun itse en malta pysyä nahkoissani kisapäivinä ennen kuin olen hevosen selässä. Venta nakotti tyytyväisenä parin tunnin ajan kopissa ennen kilpailuja heinää syöden, joten minä sain osallistuttua talkoisiin urien mättäjänä ja lajaana. 

60cm meni verryttelystä asti huonosti, sinkoilin kuin päätön kana ympäri maneesia ja Ventan silmät pyöri päässä, kuin särjellä. Rata oli melkoista kieputusta täynnä kaarevia teitä, joten en pystynyt lainkaan keskittymään itse ratsastukseen kun muistelin vain minne päin seuraavaksi ja mikä sen jälkeen. Häseltämisestä huolimatta Venta sai päähänsä sinisen ruusukkeen tuloksella 0/0 30,18.



80cm rata, kiitos kuvaajalle!

80cm verryttelyssä Venta otti molempiin suuntiin yhdet puomit verryttelyesteeltä alas, mutta tuntui paljon paremmalle kuin pikkuradalla. Löysin myös oman sisäisen nirvanani ja keskityin enemmän ratsastamiseen, kuin kohellukseen. Radalta mukaan tarttui Ventan etusiin heti ensimmäisen esteen puomi, kun itse toin liian lähelle, eikä Mammutti saanut kinttuja tarpeeksi ylös nostettua. Vitosena ollut aaltolankku pelotti Muumia sen verran paljon (tai vaihtoehtoisesti kuskin sotahuuto säikäytti), että piti jäädä kertaalleen ihmettelemään esteen eteen montako aaltoa siinä oikein on. Kutoselle tuli megahuono lähestyminen, kun uskoin Ventan ottavan liinat kiinni uudemman kerran, mutta loppurata päästiin puhtaasti.

Sunnuntaina starttasin torinhevosruuna Limbolla B-merkin (v. 2010) kouluohjelmaa. Pikkuruunan kanssa olen jonkin verran tehnyt yhteistyötä, mutta lähinnä esteratsastuksen merkein ennen Ventan tuloa kuvioihin. Odotukset olivat verryttelyn jälkeen melko korkealla, sillä ruuna liikkui tasaisesti antaen perää ja minä pystyin keskittymään vain fiilistelyyn. Suoritusta odottaessani me molemmat kuitenkin hyydyttiin ja rata oli alusta alkaen tahmeaakin tahmeampi. Ilo kuitenkin nousi kattoon, kun tehtävänä oli keskiympyrä laukassa - ruunaa ei huvittanut kuviokelluminen jonka vuoksi se aloitti rettelöimään pukittelemalla kerta kerralta isommin ja voimakkaammin. Yhden keskiympyrän aikana sain osakseni yli seitsämän pukkia ja viidennen kohdalla muistan miettineeni: "tuohon se minä kyllä taidan laskeutua". Loppurata meni nihkeästi, askellajit tunnistamattomina ruunan viskoessa päätään ja persettään. Tuloksena hylätty (49,jotain %), mikä ei yllättänyt ainakaan minua.

...videolaatu...
Ensi viikonloppuna lähdetään Mammutin kanssa maailmalle, mikäli kaikki menee hyvin. Jospa edes tällä kertaa tulisi puhdas suoritus 80cm, kun tarkotuksenani on hypätä 60cm + 80cm.

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Aika kultaa muistot

Vähän väliä tulee fiilis kuvatessa, että mitä helv... minä räpellän. Tokaisin joskus kaverilleni kilpailukuvia käydessä läpi: "Ennen osasin kuvata niin paljon paremmin, nykyisin nää kuvat on ihan keskinkertaisia niihin verrattuina". No öö. Nyt kun sain taisteltua vanhan kovalevyni päälle ja käydessäni vanhoja kuvia läpi en voi muuta kuin ihmetellä omia sanojani.

puoliveritamma Primrose K (i. E-Pilot e. Valientte K ei. Doppsko Valiant)


























 Kuvattu vuonna 2009 Iisalmen estekansallisissa, kamerana Nikon D50 + Sigma 70-300mm/f4-5.6G

Suurimmalta osalta hevosista puuttuu hypätessä takajalat, kuskilta kypärän nuppi ja tarkennus on missä sattuu. Eli tässä on nyt käynyt niin, että silloin kuvatessani olen ajatellut "WOW, AWESOME PICTURES!!!" ja edelleen miellän ne sellaisiksi, vaikka kuvamateriaali puhuu puolestaan. Nykyisin ajatellen kuvatessani usein "Always this same picture...." ja kuvani ovat mielestäni keskivertoa huonompia.

Noh, vertailkaa tekin ja kertokaa mitä mieltä olette. Listassa alla vastaparit. Ja yhdessä edellisessä postauksessa vanhoja kuvia.

Aika tosiaan kultaa muistot myös kivussa. Olen himoinnut uutta tatuointia (edellinen taitaa olla jopa 2kk vanha...) ja kun kävin perjantaina korjauttamassa värejä entisestä meinasi itku tulla. En muistanutkaan kuinka imakasti tatuointineula rouhii luun päältä ja päätin, ettei tatuointeja piiiitkään aikaan. No nyt sitten olisin vaan että "AWESOME, TATTOOS, I WANT MORE!!!!". Kauan siinä menikin, kokonaiset kaksi päivää ;)

ps. kuvasin videopostausta mutta en kuullosta ollenkaan itseltäni: sönkkään, änkytän, selitän levottomia ja nauran omille jutuilleni, joten ette ehkä koskaan näe sitä videota...

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Perjantai 13. päivä

Tänään on taikauskoisten ihmisten kauhulla odottama päivä - jo toisen kerran tänä vuonna. Eli maailmanloppu on selkeästi joulukuussa tulossa. Minun maailmani muljahti melkein kokonaan ympäri, kun molemmat ulkoiset kovalevyt (kaikki kuvat v. 2006-2012) sanoi, etteivät ole yhteistyökykyisiä enää kanssani. Melkein itku tuli silmään ärräpäiden lennättelyn jälkeen, kunnes huomasin ettei hätä ole ihan tämän näköinen, mutta mikäli asiaa ei huomioi tulee ongelma pahentumaan.

Joku kysyi minulta aikasemmin, että olenko harkinnut koskaan tekeväni videota. Yhden olen tehnyt kouluun kurssityöksi (taisin rämpiä kyseisen kurssin kiitettävällä arvosanalla läpi) ja tässä näette työni. Kaikki videossa menee juuri niinkuin ei pitäisi mennä ja muutenkin.... hmm, no enpäs sanokaan mitä mieltä itse olen työstäni.

Haluaisin huomauttaa, ettei tätä videota ole tarkoitettu ratsastajien tai hevostenomistajien kiusaksi. Mikäli tämä video herättää negatiivista keskustelua / jeesustelua / nyyminä asiattomuuksien huutelua video lähtee veks nopeammin, kuin tänne tuli. :) Ja muistuttaisin, että laji kuin laji on tapahtumarikas - ratsastus- ja hevosurheilu ovat vain tapahtumarikkaimpia urheilulajeja moneen muuhun verrattuna.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Maailman kaunein asia

Katselin tänään hetken aikaa arkistojeni aarteita - eli hevosia edestä ja takaa, sekä "siinä se makaa" hengenssä otettuja kuvia. Tulin siihen tulokseen, että mielestäni hevonen on hyvinhoidettuna yksi maailman kauneimpia asioita. Oletteko kanssani samaa mieltä?

puoliveriruuna Jaspis (i. Klejnot e. Jagla ei. Magnez)

Ainiin, toinen ulkoisista kovalevyistäni (joka sisällyttää KAIKKI kuvat vuosilta 2006-2010) ei enää käynnistynyt tänään ennen viidentoista minuutin tappelua ja kiroilua. Eli nyt jos jollain on nurkissa ylimääräisiä tyhjiä CD-levyjä otan ne ilomielin vastaan. Tämän henkisen tuskan lisäksi elämäni on muutenkin melkoisen kivuliasta:  tatuoinnin värejä parannetaan perjantaina ja minä onneton teetin lävistäjällä korvaani indrustialin, joka nyt minulle äksyilee...



Lista arvonnoista, joita on tullut vastaan:

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

8.4. Aluekoulukilpailut

Kävin tänään palelluttamassa varpaat aluekoulukilpailuissa Pohjois-Karjalassa, Kontiolahdessa, Kantelesärkän tallilla. Kuvasin luokasta 1, Helppo B:0, ensimmäiset 31 startannutta kunnes kuljettani ilmoitti joko ottavansa minut sillä punaisella sekunnilla mukaan tai lähtevän ilman minua.

puoliveriruuna Bizonder
Kuviin olen todella tyytyväinen, jos kaikki maneesit olisivat yhtä valoisia kuvaisin aina hallikisatkin! Urheilin jo tänään kuvat aaveen.net -sivustolle, kuviin TÄSTÄ. Kuvia voi kysyä sähköpostitse osoitteesta minttu@aaveen.net. Luethan info-sivun sitä ennen, kiitos!
tilastoruuna Red Rom (i. Rom RUS xx e. Gustava ei. tuntematon)
torinhevosruuna Pilk (i. Poedinok e. Düüni ei. Diskor)

lauantai 7. huhtikuuta 2012

penkinpainajaiset



Tämä kuva tulee palttiarallaa reippaan kuukauden myöhässä, mutta parempi se on myöhään kuin ei milloinkaan - eikö? Tunnista kuvasta minut upeassa puvussani, jonka askartelimme kavereiden kanssa. Tai oikeastaan jos rehellisiä ollaan, kaverit askartelivat ja minä toimin laadunvalvojana.

Olen muuten tämän kevään ylioppilas, sillä kaikki kokeet menivät ainakin läpi, joten valkolakkia voi alkaa etsimään. Ensi syksynä olenkin sitten opiskelijana uudessa kaupungissa tai ikuisesti iisalmelainen. Toivotaan parasta, pelätään pahinta. :)

Huomenna sittenkin kuvaamaan, jos kaikki suunnitelmat käyvät nyt toteen. Toivottavasti saatte nähdä kuvamateriaalia huomiselta lähipäivinä. Ainakin minä olen ihan innoissani, vaikka tiedän että huominen on kuvausolosuhteiltaan haastavaakin haastavampi. Mutta silti, wihiiiiii, kuvaamaan!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

no AHA


myöskään photobucket ei toiminut tätä postausta tehdestä ja bloggeriin ladattaessa kuvan laatu meni.
No, jos haluat nähdä kuvan vähän parempilaatuisena katso se oikean kokoisena klikkaamalla sitä.


Ei sitten, en ois tahtonutkaan kuvaamaan Joensuun pääsiäisraveja mmm, niiin.
Nehän on siirretty Joensuusta Kuopioon huonon kaviouran vuoksi mmm, niiiin.
Onko taas nyt ihan meikäläisen tuuria tämä taas kun näin käy mmmmm, niiiiiiiiin.
Onpa nyt taas kiva juttu, kun näin käy, olin jo kamerat ja kaikki pakannut mmm, niiiiin.
t. minttu (rage lvl over 9000)

Jos ensi keskiviikkona sataa räntää ja lunta vaakatasossa Kuopiossa, kun minä ajattelin mennä lounasraveihin voi olla varma että Iisalmessa räjähtää sellainen pommi, että mietitään vielä vuosikymmeniä mitä tapahtui. TAHDON KUVAAMAAN! eli jos sinulla nyt seisoo hevonen tallissa ja koneeltasi ei löydy tarpeeksi montaa valokuvaa niin ota minuun yhteyttä minttu@aaveen.net. Perjantaina 13.4. olen Kuopiossa, iltapäivälle kotikuvaukset siis Kuopiossa mahdollisia. Kiitos kaunis kaikille. :)

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kilpailukausi Ventan kanssa avattu!

Lazy lazy me, ei näin lomalla jaksa tehdä mitään muuta kuin spurdoilla, joten blogin päivittämiset ovat jääneet. Ventan kanssa käytiin pitkä maasto alkuviikosta ja Mammutin omistaja liikutti tamman seuraavana päivänä. Kuvaamiset ovat yhtä jäissä kuin ennenkin: rahaa ei ole liikkua tällä hetkellä oikein minnekään kuvaamaan ja kaikki kilpailut järjestetään pimeissä halleissa tai pilkkopimeällä (ainakin etsimen läpi katsottuna) raviradalla.

Viime lauantaina kävimme kuitenkin urheilemassa Ventan kanssa seuraestekilpailuissa, jotka pidettiin Koljonvirran Ratsastajien toimesta Koljonvirran Ratsastuskeskuksen maneesissa. Alkuperäisenä tavoitteena oli startata hyvä 50cm ja hevosen innosta riippuen joko startata myös korkeampi luokka (eli 70cm) tai jättää menemättä. Mammutti oli tapansa mukaisesti vieraskoreasti kilpailupaikalla, erittäin helppo ja miellyttävä käsitellä ja satuloida. Verryttelyissä tamma hieman himmaili esteitä ja tuntui hyppäävän liioitellun varovaisesti, mikä oli tietysti ihan ymmärrettävää meidän ratareenien puutteesta johtuen koko talven aikana.




Kuvat 50cm radalta & palkintojenjaosta. (Kuvat nähtyäni päätin, että sekä kuski että hevonen voisivat laihduttaa...)

50cm radalta lähdin hakemaan siistiä rataa, joka olisi sekä minulle ja hevoselle kiva kokemus ja tekisi kilpailukauden alun helpoksi. Rata oli kuitenkin haastava tiukkojen teiden vuoksi, jotka söivät Ventan laukkaa paljon. Päätin kuitenkin uusinnassa ottaa megatiukan tien, jonka tuoman turvan avulla voitin 50cm luokan ajalla 32,01. 70cm verryttelyssä Mammutti oli enemmän innoissaan, mutta väsyi isomman luokan radalla nopeasti ja kolautti uusinnassa okserin takapuomin alas. Koko loppuradan ajan tamman kunto tuntui hyytyvän, mutta hyvin rapakuntoinen Mummo-Mammutti sinnitteli loppuun asti. Kiitos meitä kuvanneille, tämän postauksen kuvat ovat ottaneet Anni Niskanen ja Jenna Pennanen.


Kuvat 70cm radalta

Tulokset näistä kilpailuista siis olivat:
24.3.2012 KvR seuraeste, Iisalmi - 50cm - 1/15 0/0 32,01s
24.3.2012 KvR seuraeste, Iisalmi - 70cm - 13/16 0/4 42,93s

Nyt suunnitelmissa on maastoilla mahdollisimman paljon ja kasvattaa peruskuntoa, sekä käydä muutaman kerran hyppäämässä ennen seuraavia kilpailuja, jotka ovat huhtikuun lopussa. Tämän kauden tavoitteena on saada puhdas 80cm rata, sekä mahdollisuuksien mukaan startata 90cm.