sunnuntai 26. elokuuta 2012

Aina ei voi onnistua

Kesän 2012 laidunkuvat ovat täyttä kuraa. Tänä vuonna meni nyt mönkään ja pahasti kaiken suhteen. Olin joka päivä töissä raahamassa parhaimmillaan 3 krt / päivä vettä laidunhevosille, enkä tajunnut että kuvien paras hetki olisi ollut aikaisemmin. 

Reipas kuukausi takaperin yritin ikuistaa Koljonvirran Ratsastuskeskuksen laiduntavia tuntihevosia, jotta voisin fiilistellä laidunkuvia sydäntalvella. Kolme isoa laumaa oli jaettuna kolmelle eri laitumelle, mutta minä olin kiinnostunut myötävaloon kuvattavista tammoista. Lusmuilin laitumella muutaman tunnin ja yritin kiinnittää laiduntavien huomiota minuun heikoilla tuloksilla: huudatin matkapuhelimesta musiikkia, viskelin crocsejani kohti taivasta, vihelsin kaikki tuntemani lintulajit läpi ja yritin olla mahdollisimman erikoisissa paikoissa, jotta edes jotain tammaa kiinnostaisi tulla katsomaan. No, lauman johtaja tuli 20m päähän - katsoi minua 30 sekunttia ja kääntyi kannoillaan. 

Johtaja-Helmi käy tsekkaamassa tutuksi tyypiksi
Tammojen mutakuorrute oli myös melkoinen, sillä ne olivat jo viikon ajan lomailleet. Siinä samalla kun yksikin tamma oli tehnyt silmänsä ympärille oikean mutakerroksen vaikuttaakseen katu-uskottavalta inkkariponilta olivat tyttöset talloneet puolet laitumesta mudaksi. Ainut mitä siellä enää kasvoi oli 1,2m korkeaa heinikkoa joka ei ainakaan ollut kuvauksellista.

Inkkari-Viola
Melko mones "voi vittu" -fiilis oli kun löin kuvat koneelle. Kaikki epätarkkoja, ylivaloittuneita, keltaisia mutta kaikkien hakemaa ja rakastamaa bokehia yllättävän paljon. Vasta silloin kaksi palasta yhdistyi mielessäni: mietin ja kuullostelin jo laitumella kuvatessani että onpas suljin melkoisen laiska tänään. Ajattelin että no, siellä se vetelee nyt viimeisiään sillä suljinta on huudatettu melko ahkeraan. Kotona vaivaannuin sitten vasta tarkastamaan asetukset: aukko oli suuren suuri (f3.2 - yleensä hevosten kanssa käytän f4/4.5) ja suljinaika oli 1250. Oli sitten edellisen illan "jee taivaalta tulee paljon vettä, nyt oon taiteellinen" -asetukset jääneet päälle, enkä muistanut siinä vesien kantamisen yhteydessä niitä tarkistaa.

til-t Gustava
Harmittaa kovasti, sillä jouduin heittämään yli 500 ihan semikivaa heppakuvaa roskakoriin. Jäljelle jäi noin 15 melkein tarkkaa kuvaa, jotka täytyy käyttää melko tarkassa värikorjailussa kuvankäsittelyohjelmalla, ennenkuin niitä voi julkaista yhtään missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti