lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 viimeiset kuvat

Pitkään Anskun kanssa suunnitellut kuvat, jotka toteutettiin eilen kun ilma oli ankean harmaa ja pakkasta oli -6. Alkuperäisesti suunnittelin auringonpaistetta ja kevyttä kuuraa sänkipellolla, mutta koska aikataulutus koskaan osunut kohdilleen vaihtui kevyt kuura umpihankeen ja auringonpaiste pikkupakkaseen (aurinkoa saatavilla, kun on -15 ja alle).

Aluksi laitettiin kuosiin uljas menopeli Venta-mummo, jonka jälkeen Ansku ähräsi minulle mekkoni kiinni ja nosti minut kyytiin. Venta ei pahemmin mekosta välittänyt, mutta umpihankityöskentely ei ollut sille kovin mieluisaa, sillä sen mielestä jalkojen nostelu korkealle ei ole kovin miellyttävää.

Kuvaukset kestivät n. 15min, jonka ajan tarkenin vallan mainiosti, mutta tuntui kun sormet tippuisivat irti pakkasen vuoksi. Kun suurinpiirtein kuvat oltiin saatu pakettiin poistuimme Ventan kanssa sukkelaan takaisin talliin.

Mekko on minun vanhojen tanssi mekkoni vuodelta 2011 ja sitä on kerran aikaisemminkin käytetty ratsastukseen: eli ihan arkivaatteista voidaan jo puhua. Kuvia tuosta aikaisemmasta kerrasta löydät tästä.


17 kommenttia:

 1. Miks noi kuvat on vähä huonolaatusia :o ja miten näyttää et sulla ois kahet normiohjat ? :o

  t. ihmettelevä ::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotta kuvien sävyt säilyisivät, mutta niiden värimaailmaa saataisiin kirkkaammiksi on niitä joutunut melko rankalla kädellä jälkikäsittelemään, joka ei ole minun tekemänä niin hyvännäköistä, joka on verottanut sitten kuvien laatua. Talvikuvissa on vaikeaa pitää musta mustana ja valkea valkeana, mutta saada sävyt esille ilman että kumpikaan väreistä menee tukkoon.

   Poista
 2. oliks teil joku syy ottaa näitä kuvia vai ihan muuten vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivisina hevoskuvaajina arvostamme tilaisuuksia, jossa hevonen on nostettu osaksi taiteellisempaa kuvataidetta, ei siis pelkkiä dokumentaarisia valokuvia hevosen käyttötarkoituksesta. Eli heti kun ideoita ja tilaisuuksia toteuttaa hieman erilaisia valokuvauskeikkoja syntyy toteutamme niitä aina vuoroin toisillemme - eli kuvat on otettu täysin meidän mielenlaadun ja harrastuksen mielekkyyden ylläpitämiseksi.

   Harvoin hevosvalokuvauksessa tulee tilaisuuksia, jossa kuvattava kohde on maalauksellinen idyllissä ympäristössä. :)

   Poista
 3. Upeita kuvia ja todella kaunis mekko! :)

  VastaaPoista
 4. Ai että, kun on upeita kuvia ! Jotenkin tuo tunnelma ja värien välinen kontrasti saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Siis hyvässä mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, jo ideana nämä olivat upeita ja toteuttetuina vielä upeampia!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti, todellinen kiitos menee kyllä Anskulle, joka toimi kuvaajana :)

   Poista
 6. onkos siula kahet normi ohjat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hätäjarrua, kun kädessä oli vain silkkihanskat. :)

   Poista
 7. Miks oot muokannu gramaanien alaosan pois, mut jättäny "ohjaosan" näkyvii? Koska eihän se "kuolaimen vahvuus" siitä kovene vaikka kymmenillä ohjilla kiskoisi... Ja satulavyössä näkyy gramaanien toinen pää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se olisi rikkonut kuvien illuusion helposti. :))) mutta myönnän että kuvien teon kanssa oli kiire, enkä jäänyt hienosäätämään. Lukemalla tarkkaan ymmärtänet ettei kertaakaan ole puhuttu kymmenistä ohjista tai niiden vaikutuksesta; on vain puhuttu hätäjarrusta.

   Poista
 8. Minua jäi myös häiritsemään huonosti poismuokatut gramaanit, enemmän se mielestäni "rikkoo illuusion" kuin se että ne olisi vaan jättänyt (tai vaan kokonaan muokannut pois). Nykyinen muokkaus hyppää aikalailla silmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näillä ei lähdetä Vuoden Kuvaaja 2013 -kilpailun voittoa tavoittelemaan, vaan lähinnä omaksi iloksi räiskittiin. :)

   Poista