keskiviikko 4. joulukuuta 2013

7.-8.9.2013 Kiuruvesi

Kiuruvedellä järjestetään estekilpailut perinteisesti syyskuun alussa, joihin myös suuntasin tänä vuonna. Yleensä kilpailuista, tulee yhdet parhaimmista kilpailukuvista koko kaudelta, mutta tänä vuonna onni ei ollut niin paljon myötä mukanani...

Aamun kirkas aurinko paistaa Hingunniemessä aina väärästä suunnasta pakottaen kuvaajan suhteellisen kauas hypättäviltä esteiltä kentän päätyyn jättäen kuitenkin esteet melko armottomaan valaistukseen. Tänäkin vuonna aamuaurinko nousi Hingunniemen alle yhtä armottomana kuin ennenkin - esteet aivan yhtä kaukana kuin ennenkin. Lauantaina kuitenkin auringon eteen ilmestyi heti kilpailuiden alussa pilviä, jotka mahdollistavat minun liikkumisen kentän toiselle pitkälle sivustalle. Kun aurinko myöhemmin iltapäivästä yritti kurkkia pilvien lomasta, oli se kääntynyt selkäni taakse ja esteet vaihtuivat luokkien myötä kuvaajalle ideaaleihin paikkoihin. Launtain kuvasaldoon (alla) olen enemmän kuin tyytyväinen!

puoliveritamma Brindamour
 
vasemmalla latvianhevostamma Dakota, oikealla hollantinen puoliveriruuna Voice of Fortuna

 
vasemmalla eestiläinen urheiluhevostamma Veneetsia V, oikealla belgialainen puoliveriruuna Berten (kilp.nim. Csaba)

Sunnuntaina puolestaan pilvimassa ei peittänyt armotonta auringonvaloa ja esteetkin olivat sijoiteltu kuvaamista ajatellen harvinaisen huonosti pitkin suurta kenttää. Päivän ensimmäisistä luokista sain kuviini vain syviin varjoihin uppoavia hevosia kaukaisuudessa. Koko päivän ajan esteitä oli tarjolla hollilla vain vähän, mutta iltapäivän viimeisissä luokissa esteitä alkoi olla jo kuvattavaksi asti.

Kuitenkin koko viikonlopun ajan kameran asetuksiin oli jäänyt virheellinen asetus kuvien resoluutiosta. Joten kaikki Kiuruveden kuvat on kuvattuna normaalia pienemmiksi, mikä taas rajoittaa kuvien laatua sekä kuvista työstettävien versioiden laatua (esim. isot paperitulosteet eivät ole mahdollisia kaikista viikonlopun kuvista). Tähän postaukseen valitsin kuitenkin sunnuntailta kuvat (alla) viimeisistä luokista, jolloin pilvimassa jo peitti taivaan. 

puoliveritamma Waisa
suomalainen puoliveritamma Tilly's Opportunity
hollantilainen puoliveriruuna Appelflap
belgialainen puoliveriruuna Damingo v.h. Dingenshof

Moni varmaan ihmettelee miten voin muistaa näin tarkasti kolme kuukautta sitten kuvauspäivinä vallinneet olosuhteet.
Kun itse kuvauspäivänä olosuhteet vituttaa tarpeeksi paljon omaan aukottoman muistin vaikka kuuden vuoden päähänkin... ;)

-- Kiuruveden kuvat on julkaistu raakadatana. Katsele kuvia tästä linkistä. --

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti