maanantai 26. toukokuuta 2014

24.-25.5. Kiuruvesi

Ensimmäiset kaksi päivää kestäneet kilpailut, joissa olen ollut paikalla tänä vuonna! Alunperin minun oli tarkoituksena matkata toisena päivänä Tervoon kuvaamaan kenttäkilpailuita, mutta yövuorot kotikaupungissa vaativat sen verran verojaan, etten jaksanut lähteä ajamaan matkaa. Kiuruvesi on ihanan lähellä (alle 40km) ja vieläpä tallimatkan varrella, jolloin saan yhdistettyä sekä oman hevoseni liikuttamisen että kuvausreissun samalle ajomatkalle.

KWPN-tamma Bo-Anne (i. Special D ei. Rechter)
puoliveritamma Raison D'Adorer (i. Raison D'Etre ei. Barhat)
SWB-tamma Ciencia Doble (i. Artist ei. Levantos II)
oldenburg tamma Donna Dana (i. Donatelli I ei. Feinbrand)
torinhevostamma Tessa IV (i. Traumprinz ei. Gimalai)
ratsuponiruuna Dancer II (i. Durello ei. Notre Beau)
Aurinkoinen kilpailupäivä innostaa niin muita kuvaajakollegoita, katsojia kuin kilpailijoitakin - mutta aiheuttaa minulle aurinkoallergisena valtavasti päänvaivaa. Paloin rapsakkaasti grillikyljyksen näköiseksi lauantaina, joten sunnuntaina osasin varautua alkavaan ukkosmyrskyyn pitkissä vaatteissa. Kuitenkin aurinko tarjosi kivan kesäisen tunnelman kuviin: hevoset karvapeite kiilteli kauniisti ja aurinko valaisi Kiuruveden varsin idyllisen niittymaiseman hienosti valokuviin. 

Kuvasin koko kilpailut aukkoarvona f2.8,joten suurinosa kuvista oli tarkentanut väärin helpottaen kuvien nimeämis- ja julkaisutyötä. Alkuksi kuvia oli yli 700kpl, mutta kun huonot askelvaiheet, ilmeet ja asennot sisältävät kuvat poistin epätarkkojen kuvien lisäksi saldoksi jäi reilut 300kpl kuvia. Tämän vuoden ajan yritän kuvata pelkästään käsin valituilla asetuksilla, jota harrastin myös monta vuotta sitten. Repsahdin automaattiasetuksiin useamman vuoden ajaksi, mutta nyt on taas tiukka harjoittelu takaisin huippukuntoon! Iso aukkoarvo ei yhtään helpota tilannetta, sillä sen tarkennusalue jää helposti todella pieneksi ja osuu ohi kohteesta. Mutta kyllä minä vielä opin huipuksi!

hannover ruuna Heaven In Black (i. Blue Hors Hotline ei. Starway) oli kilpailuiden yksi lemppareistani!
suomenhevosori Pilven Lento (i. Pilven Poika ei. Ero-Ruuti)

suomenhevosruuna Tangokuningas (i. Muiston Kihhaus ei. Puhemus)

tämä poniruuna järjesti jännitystä muuten niin seesteisiin koulukilpailuihin

suomenhevostamma Elmina (i. Eeli ei. Apeli)
oldenburg tamma Miss Monroe (i. Landor S ei. Plaisir d'Amour)
torinhevosori Laponius (i. Larosell ei. Poedinok)
Kaikki Kiuruveden kuvat on julkaistu TÄÄLLÄ raakadatana aikatauluongelmien vuoksi. Sähköpostitse tilatut kuvat käsitellään normaalisti eli horisontaali suoristetaan, kuva rajataan, tarkennetaan ja värikäsitellään. Kuvakyselyt sähköpostiin minttu(at)aaveen.net asianmukaisesti otsikoiden, kiitos!

6 kommenttia:

 1. Heips, joko osallistuit haasteeseen: Pidän huolta hevosestani -kirjoituskilpailu http://www.laukonhevoskuntoutus.com/2014/04/pidan-huolta-hevosestani-bloggaa-ja.html

  VastaaPoista
 2. tosi kivoja kuvia! blogissani tuore kisapostaus jos haluat käydä kurkkaamassa ja laittamassa mielipidettä :)
  http://sarajamake.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tarkennatko manuaalisesti? Entäpä valitsetko suljinajan ym. täysin manuaalisesti? Miten saat silti noin hyvin valottuneita kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkenna manuaalisesti, silloin oltaisiin vielä epätarkempia kuin nyt. :D
   Suljinajan, aukkokoon, ISO-arvon, valkotasapainon jaja... no, ainakin nuo valitsen käsin.
   Kokeilemalla mikä asetus näyttää miltäkin saa parhainta jälkeä, mutta vuosien myötä on kehittynyt selkärankaan minkälainen ilma / tilanne vaatii mitäkin. :)

   Poista