Venta

2012
Virallinen nimi: Venta
Kutsumanimi: Ventu, Ventuli, Mummo, Mammutti, Muumi ...

Syntynyt: arv. 1997
Kuollut: 4.7.2014
Kasvattaja: Trota Kazimieras, Liettua
Suku: tuntematon

Rotu: rotu tuntematon
Sukupuoli: tamma
Väri, merkit: mrn, -
Säkäkorkeus: n. 155cm

Vuokralla 3.10.2011 - 2.9.2012
Ylläpidossa 2.9.2012 - 30.10.2012
Oma 30.10.2012 - 4.7.2014

Venta sukupostissa

Ventan ja minun yhteiselo alkoi jo keväällä / kesällä 2011, kun kävin ystäväni Sallan apuna liikuttamassa hänen hevosiaan. Satunnainen liikutteluapu vaihtui vuokrasopimukseen lokakuussa 2011, kun "olin tarpeeksi jo koe-ajanut". Kesällä 2012 päätin ottaa Ventan välivuoden ajaksi elätettäväkseni lähemmäksi kotiani yksityistallille. Lokakuun lopussa 2012 ostin tamman itselleni. Heinäkuussa 2014 tammani lähti vehreämmille laidunnusmaille sen nivelrikko-oireiden pahetessa. 

Tamman perusilme oli melko yrmy, mutta sillä oli kuitenkin kiltit silmät ja kultainen sydän. Lahjoin Ventan aikanaan ystäväkseni sokerilla, jolloin arkipäivän toimittaminen helpottui kun molemmat puhuivat samaa kieltä: minä kaivoin sokeria taskuista ja Venta tajusi, etten ole loppujen lopuksi niin paha tyyppi, vaikka päivittäin sen satuloinkin. Mammutti rakasti ylivoimaisesti maastoilua ja hyppäämistä, sillä oli taipumus pelastaa kuskin huonot ratsastukset radalla ja kotona puksuttaa korvat tötteröllä maastossa. Kuitenkin tammana sillä oli välistä selvästi huonompia päiviä, jolloin kaikki kiukutti ennen töihin lähtöä.

Kilpailimme kouluratsastuksessa helppo B -luokissa, ja rataesteillä starttasimme aina 90cm asti. Tavoitteenamme oli päästä starttaamaan aluetason kilpailuissa, mutta yhteinen aikamme loppui kesken. Suurinta rakkautta oli ymmärtää tammani rasitusvammojen vakavuudet aikaisin ja päästää PikkuMusta pois maallisista kivuistaan. 

"Kaikkien vaikeimmilla hevosilla on sinulle eniten annettavaa"
- Lendon Gray

2011

2011

2011

2012

4 kommenttia:

  1. Tuttu poni tämä Venta, asui aikoinaan Oulussa Hietasaaren Ponipihalla. Muksa tamma, muttei sietänyt yhtään ratsastuskouluelämää.

    VastaaPoista
  2. Vau! Onpa hienoa että Venta on päässyt hyvään kotiin, ja näyttää todella hyvinvoivalta! :) Hoidin Ventaa aikoinaan Ponipihalla jonkun vuoden verran. Oli tullessaan todella mukava ja kaikinpuolin symppistamma, mutta ratsastuskoulu ei todellakaan vaihtuvine ratsastajineen ollut tälle hepalle oikea paikka, ja sen sitten jo käytöksestä huomasikin.. Mulla on Ventasta jonkun verran kuvia koneella Ponipihan ajoilta, jos kiinnostaa niitä nähdä ja muuten niin laittele mailia :) niina.niemela1@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Hei! Minäkin hoidin Ventaa Niinan kanssa samoihin aikoihin Ponipihalla ja vuokrasin sitä, kun se sieltä myytiin Hannalle Äimänrautiolle yksityiseksi. Venta näyttää olevan elämänsä kunnossa ja mahtavaa, kun sillä on omistaja, joka ymmärtää muorin äksyilyn :)Mullakin löytyy kuvia ja muutenkin ois kiva kuulla miten teillä menee :) - Henna (henhuovi@ulapland.fi)

    VastaaPoista