tiistai 25. lokakuuta 2011

NeulanreikäkameraKuva otettu vuosi sitten neulanreikäkameralla (jonka ihan omin käsin rakensin). Ainut yksi kuva, mutta pidän siitä sitäkin enemmän. Viime aikoina ei ole tullut kuvattua yhtään mitään milläkään kameralla... Lazy me.

4 kommenttia:

 1. Mitämitä? Kerroppa lisää tuosta itse rakentamastasi kamerasta? O__o

  VastaaPoista
 2. Neulanreikäkamera on todella simppeli rakentaa esimerkiksi tulitikkurasiaan, pahvilaatikkoon tms.

  Ideana siis on rakentaa valotiivisloota, johon laitoin kinofilmiä. Vastakkaiselle puolelle puhkaistaan pieni reikä. Sitten vaan jätetään valottumaan haluamaan paikkaan, lopputuloksena peilikäänteinen negatiivikuva, joka sitten vedostetaan oikeinpäinolevaksi positiivikuvaksi.

  Netistä löytyy rakennusohjeet, helppoa ja superhauskaa :) Lisää voit lukea lontooksi täältä http://en.wikipedia.org/wiki/Pinhole_camera

  VastaaPoista
 3. Tykkään tosta neulanreikäkamerakuvasta! Tulee mieleen joku musiikkivideo, en vaan saa päähäni että mikä. :) Minä ja Anni tehtiin aika hieno taideteos, jota se opettaja ei hyväksynyt seinälle (kaikkien muiden kyllä laitto... Mut mepä laitetaan se blogiin sitten kun saadaan se vaan koululta kotiin!!), ja toi neulanreikäkameratouhu oli kyllä hauskaa! Saatiin aika paljon vaan yläasteelaisilta kommentteja kun kulettiin ne lootat kädessä. ;)

  VastaaPoista
 4. Tiina, minulle opettaja sanoi kyseisen kurssin jälkeen: "enpä oo koskaan nähny näin paljoo hevoskuvia" ... :D mutta uskon että teidän kuvat on ihan mahtavia! Käyn niitä aina salaa ihailemassa teidän blogista. :)

  VastaaPoista