sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kisaviikonlopun kuulumisia

Tyytyväinen ratsastaja kirjoittelee täältä moi! Meillä oli tosiaan viikonloppuna kotiseuran järjestämät seurakilpailut Koljonvirran Ratsastuskeskuksella Iisalmessa, eli melkein meidän kotitallin vieressä. Käytiinkin sitten molempina päivinä ratsain kilpailupaikalla, mikä taisi herättää kanssakilpailijoissa pientä huvittuneisuutta, kun minä lähden kotimatkalla reppu tiukasti selässä, huomioliivi päällä ja parhaimmillaan hevonen loimen sisällä.

Lauantaina oli siis rataesteet ja me hypättiin luokat 60cm ja 80cm. Rata oli melko yksinkertainen, mutta olin kamalan epäileväinen sateista kärsineen pohjan suhteen ja varsinkin verryttelyssä sai istua kyydissä varsin kieli keskellä suuta. 60cm radalla lähdin hakemaan sinivalkeaa ruusuketta, joten heti alusta alkaen hain nopeaa tempoa, lyhyitä lähestymisiä ja rytmikästä etenemistä. Venta kun kohdistui esteelle niin sitten taas mentiin! Ei tarvinnut minun muuta kuin istua kyydissä ja kääntää. Sain tykiteltyä itseni alustavasti luokan johtoon, mutta tipuin toiselle sijalle luokan edetessä. Olin tosi tyytyväinen rataan, sillä hevonen oli todellakin menossa eteenpäin ja itse näin paikkoja hyvin, sekä saatiin onnistuneita hyppyjä ja laukat vaihtui nopeasti.
Nyt varmasti joku ihmettelee, että miksi olen nimenomaisesti halunnut lähteä voittamaan 60cm. Seuran jäsenille luokissa pyörii koko vuoden (neljä osakilpailua) cup, jossa kerätään itselleen pisteitä ja kolme parasta saa palkinnoksi seuraavan vuoden jäsenyyden. Olen tällä hetkellä cupissa ensimmäisellä sijalla, joten haluan pitää kärkikolmikon sijoista kiinni. Cup on jaettu koulu- ja esteratsastuksessa kahteen sarjaan, jotka ovat eri tasoilla. Kun alkukaudesta mietin kumpaan sarjaan osallistuin en uskonut että Ventalla olisi rahkeita hypätä 90cm rataa hallikaudella, joten valitsin itselleni pienemmän sarjan.

Seuraavaa luokkaa, 80cm, varten en kerennyt juurikaan verrytellä. Otin muutamat onnistuneet hypyt molempiin suuntiin ja lähdin luottavaisena radalle, sillä hevonen tuntui hyvältä. Radalla Ventu oli ihan super, paitsi jäi roikkumaan pitkäksi aikaa vääriin laukkoihin, mutta antoi kuitenkin raville tarpeeksi kovan tappelun jälkeen. Sarjalle tultaessa tunsin, että b-osa jää kauaksi ja silmissäni välähti ensiapu ja ambulanssi ja karjaisin keuhkojeni pohjasta sotahuudon, jolloin hobu venyi hyvään ponnistuspaikkaan ja päästiin ehjänä yli. Toiseksi viimeinen este kuitenkin lähti matkaan (ja tunsin tämän jo monta askelta ennen hyppyä), mutta en ottanut kiinni - hevonen pääsi pitkäksi ja roiskautettiin koko esteen läpi niin, että kaikki puomit tulivat syliin. Kuitenkin olin tyytyväinen rataan, koska se meni ennen omaa laskuvirhettäni niin hyvin.

Sunnuntaina vuorossa oli kouluratsastusta, luokkana Helppo B nuorten hevosten kenttäohjelma 2009. Starttasimme luokan alussa, enkä osannut arvioida taaskaan verryttelyaikaani oikein vaan yliverryttelin. Kaiken huipuksi radan pohja oli todella raskas ja vetinen, joten se vei viimeisetkin tarmon pisarat Ventasta. Rata oli yksi fiasko, minua hävetti niin paljon että minun teki mieli keskeyttää: laukassa rikkoja tuli raviin yhteensä 3kpl, laukka oli todella löysää ja tahditonta. Ja totta kai minä yritin pelastaa tilannetta paniikkipolvellani kantapäät korvissa asti. Saimme kuitenkin puserrettua itsellemme tuloksen 137p - 57,083% - 15/18. Olen kuitenkin tyytyväinen myöskin koulupäivään, sillä verryttelyssä Venta toimi varsin mallikaasti ja radoilla oli huomattavaa parannusta meidän molempien osalta muutaman viikon takaisiin harjoituskoulukilpailuihin verrattuna. 
paniikkipolvi...

Tulokset viikonlopulta:
29.9.12 - KvR/Iisalmi - 60cm - 2/17 - 0/0 35,00s
29.9.12 - KvR/Iisalmi - 80cm - 12/18 - 4/- 61,25s
30.9.12 - KvR/Iisalmi - HeB - 15/18 137p 57,083%

Uusi koitos on viikon päästä Kiuruveden ratsastajien järjestämissä iltakoulukilpailuissa, joihin verryttelen järkevästi ja oikeasti ratsastan enkä vain matkusta kyydissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti