tiistai 28. toukokuuta 2013

25.-26.5. Kansallinen este, Iisalmi

Huh, 1/2 omista kotikansallisista on takana ja kuvatkin on jo laiskasti raakadatana julkaistu galleriassa. Talkootehtäväni oli yövahtina perjantain ja lauantain välisenä yönä - nyt jo useampaa vuotta putkeen. Talkootehtäväni on kuin unelma kaltaiselleni yökukkujalle; valvon yön ja kierrän muutaman tunnin välein alueen läpi tarkastaen, että hevosilla on kaikki hyvin eikä alueella ole ulkopuolisia. 

Puhelinkuva: Jabakylä kolmelta aamuyöllä
Kun kello lähestyy aamuviittä voin ummistaa silmäni muutamaksi tunniksi ja herätä taas jatkamaan valokuvaamista kentän laidalle päiväksi. Muutaman kerran sain tehdä ekstrakierroksen, kun jabakylässä asuneet alkoivat paukuttaa karsinoiden seiniä ihan urakalla. Kiidin äkkiä tilanteeseen, mutta hevosilla oli onneksi kaikki hyvin. Siellä vain yksi tilapäiskarsinamajoitukseen kyllästynyt ruuna piti huolen, ettei kukaan alueella nukkunut.

Lauantaina kuvia tuli jokaisesta luokasta noin yhdeltä esteeltä aina. Meinasin jo käydä nappaamassa ratamestarin juttusilleni "mitä tämä peli oikein on, ettei täällä kuvaajia ajatella??" ;) Kuitenkin lauantaina jokaisesta lähteneestä tuli suurinpiirtein se yksi kuva. Sunnuntaiaamuna nukuin perinteisesti pommiin. Olin kotonani nukkumassa kertyneitä univelkojani tarkoituksenani lähteä kahdeksaksi kilpailupaikalle. Heräsin kuitenkin puoli yksitoista kissan mouruamiseen ja kiidin kisakentän aidalle juuri metrin puoliväliin, eli missasin kaksi luokkaa aamusta.

Sunnuntain kuvat ovat kuitenkin huomattavasti onnistuneempia, sillä esteitä hypättiin yleisöön päin enemmän ja valokin oli kohdillaan. Tässä nyt muutamia nopeasti valittuja kuvia Koljonvirran estekansallisista.

vasemmalla rotu tunt.-t Amalia ja oikealla puoliveritamma Andante III

KWPN-ruuna Alfabet

vasemmalla KWPN-ruuna Viktor II ja oikealla SWB-tamma Jaffa II

KWPN-tamma Zellma
 Kysy Koljonvirran kuvia sähköpostilla minttu@aaveen.net

Kaverini vinkkasi eilen minulle facebookissa, että minusta puhutaan hevostalli.netissä. Ehdin jo ajatella, että mitä nyt TAAS, kunnes näin itse keskustelun. Vaikka monet sanoo, että siellä jauhetaan vain paskaa (myös allekirjoittanut) tällä kertaa siellä oltiin täysin oikeassa ;)

2 kommenttia: