lauantai 22. helmikuuta 2014

19.2.2014 Kiuruvesi

Pitkän pohdinnan jälkeen ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä kuvaamaan Kiuruvedelle ori- ja tammanäyttelyä. Kyllä, talvella. Kyllä, pakkasella. Kyllä, tummia hevosia lumen keskelle. Kaikki kolme jarruttavaa faktaa pyörivät mielessäni, kun ajoin kohti Kiuruvettä. Monena vuonna olen tullut pettyneenä kuviin takaisin kotiini. Muutaman kerran kuvat ovat onnistuneet loistavasti, mutta toisella kerralla niistä hajosi koko muistikortti vieden kaikki kuvat (jotka kyllä pelastettiin hieman myöhemmin)

sh-t Veluuri (i. Turo ei. Patrik)
Tänä vuonna päätin kuitenkin itse ajoittaa valoitukset ja otin tietoisen riskin valitessani suurimman aukon. Tiesin, että yli 90% tulevat olemaan täysin epätarkkoja ja suoraan roskikseen meneviä, mutta ne onnistuneet kuvat... Ne ehkä olisivat sen arvoisia. 

Aamu alkoi suomenhevostammojen kuvauksella, joista suurin osa oli kuvattu Hippoksen arkistoihin jo heti aamulla, jolloin en itse ollut paikalla. Pyysin muutamia juoksijatammoja kuviin, jotka olivat sopivasti hollilla. Ratsutammat piti saada kuviin ehdottomasti. Osa hevosista oli melko hikisiä, joten kuvat niistä eivät valitettavasti olleet aivan edukseen. 

sh-t Henkan Huilu (i. Auraus ei. Vokker)
Iltapäivällä vuorossa oli muutama suomenhevosori, joita tarjottiin P-, R- ja Ta -kantakirjoihin. Oriit oli huomattavasti tammoja vaikeampia kuvata, joka korostui varsinkin kun samana päivänä sai kuvata molempia sukupuolen edustajia. Joukossa oli todella komeita oreja, mutta suurinosa oli hieman keskeneräisen ja nuoren oloisia omiin silmiini. 

Ilman sen suurempia analysointeja, kuvia olkaa hyvät.
-- Kiuruveden kuvat on julkaistu galleriassa, tammat ja orit --

sh-t Raisuvi (i. Hermeli ei. V.T. Ajatus)
sh-t Roosan Tähti (i. Taro ei. Ilos-Poika)
sh-o Voinokka (i. Ellun Voi ei. A.T. Jesperi)
sh-o Hopeamyrsky (i. A.T. Ukko-Myrsky ei. A.T. Vinski)

sh-t Iinan Missi (i. Turo ei. Vokker)
sh-o E.V. Tiikeri (i. E.V. Hurmio ei. Vokkerin-Liikku Hå)
sh-t Roosan Tähti (i. Taro ei. Ilos-Poika)
sh-o Uusi-Huilu (i. Vire-Vike ei. Pelimies)

4 kommenttia:

 1. Ohoh, ompas iso ero hevosten välillä! Muutamat orit lihaksikkaita ja hienon näköisiä kaikin puolin ja jotkut ihan toista maata, klippauksetkin miten sattuu.. :o
  Hienoja kuvia olosuhteista huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksikään oreista ei tosiaan ollut klipattu (ainakaan niin, että kuviin sen huomaisi). Osa hevosista on ratsuja ja osa kilparavureita, mitkä voi selittää ulkonäköeroja. :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen tuo E.V. Tiikeri ja moni muukin! mutta se pisti silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E.V. Tiikeri oli kyllä myös omiin silmiini todella hienon näköinen - ja luonteinen!

   Poista