keskiviikko 6. elokuuta 2014

Uuteen hevoseen totuttelua

Tämän postauksen kuvat on ottanut Heidi Lääveri, jonka ruunan päiväkirjaa voit seurata täältä. Heidin ruuna Elvis asuu siis samalla tallilla kuin Venta ja Ootus.

Uuden hevosen kanssa tulee aina ihmeteltyä erinäköisiä asioita. Pikkuruunan mielestä kotitallillamme asuva lammaslauma on pelottavampi kuin itse viikatemies. Lampaat vielä herranen aika liikkuu ja ääntelee ;) Kertaalleen olen saanut kopattua Ootuksen syliini, kun se säikähti kulman takana vaaninutta pässiä. Päkäpää yritti jutella varmasti vain mukavia ruunalle, mutta hevonen päätti ottaa jalat alleen ja hyökätä suoraan syliini. Onneksi ei sattunut!

Olemme maastoilleet porukalla, sekä opettaneet ruunaa tallin tavoille (kuten mm. lampaat eivät ole vaarallisia!). Kaikki muu menee jo varsin mallikkaasti uusista asioista, mutta automaattista vesikuppia ruuna ei ole halunnut käyttää, vaan juo mieluiten sankosta laitumella. Uskon kuitenkin noin fiksun ja filmaattisen kaverin oppivan niinkin yksinkertaisen jutun, kuin vesiautomaatista juomisen melko nopeasti sisäruokintakauden alettua. 

Venta tuli minulle pitkäaikaisen kokeiluajan jälkeen, kun olin ensin vuokrannut sitä ja sen jälkeen ylläpitänyt. Uudet jutut eivät tuntuneet niin pahalta, kun hevonen oli vanha tuttu. Nyt puolestaan Ootus on minulle täysin ventovieras hevonen - vaikka onkin omani. En osaa ennustaa sen käyttäytymismalleja tulevaan, joten kaiken uuden kohdalla tulee huomattua miten pikku ruuna asioihin suhtautuu. Esimerkiksi poraaminen tallissa on ok, mutta keräämättömät heinäpaalit pellolla ei todellakaan ole ok. 

Hymy on herkässä kun tajusin ruunan aikeet :)
Ja humpsista toiselle kyljelle...kaverikuva :)


Nyt olen kuitenkin testiajanut ruunaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa: sileän työskentelyä kentällä yksin ja yhdessä, sekä esteiden ylittämistä uuden kotikentän aitojen sisällä. Maastossa on käyty kaksista tuumin kävelemässä ja tänään oli todellinen tulikoe: uiminen. Ootus ei ilmeisesti ole ennen yksinään käynyt uiskentelemassa, joten odotin lammaspaniikkireaktiota osakseni. Ruuna kuitenkin sangen tyynesti käveli järveen ja alkoi leikkiä vedellä. Se uskaltautui varsin pitkille uintimatkoille liinan jatkeena ja piehtaroi (?!?) viileässä vedessä tyytyväisesti ynisten. Onneksi Ootus tosiaan oli liinassa, enkä istunut sen kyydissä satulatta sen mennessä makuulleen veteen tai olisin päässyt mittailemaan pohjan mutapitoisuutta hevosen alle. Hassu ruuna!

9 kommenttia:

 1. Minä menin kerran uittamaan vuokrahevostan ilman satulaan niin Late päätti alkaa piehtaroimaan, joten eikun vaan äkkiä hyppy pois selästä. Siinä se sitten örisi tyytyväisenä! Kivan näköinen muuten tämä Ootus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä selästä käsin ois ollut vähän tuimempi ilme kasvoillani, kuin aurinkoinen kesähymy. :D pitää selästä käsin mennä kyllä jonkun uimataitoisen kanssa, joka minut voi sukeltaa ylös ja elvyttää XD

   kiitos, minustakin Ootus on hyvännäköinen hummeeti :)

   Poista
 2. Ootus on syötävän ihana! :) Vielä vähän lisää massaa vaan (ainakin omaan makuun) niin se näyttäisi superupealta. Hah söpöä tuo piehtaroiminen, omani tykkää "sukeltaa" uittaessa, eli pysähtyy paikalleen ja laittaa koko pään veden alle :D kunnon merivirtahepo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Ootus on jo nyt vallan upeassa kunnossa, selkään ja lavoille kun tulisi vähän lihasta niin ei näyttäisi ilman kamppeita niin kulmikkaalta :) Läskiä en kyllä tahdo tähän yhtään!

   Ootus piti kyllä pään tiukasti veden yläpuolella, mutta Venta tykkäsi mennä umpisukkeluksiin :D

   Poista
 3. Milloin Kiuruveden kisakuvat tulee nettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a... Käsittelen kuvat, joten aikaa voi mennä.
   Kuvat voi tilata itselleen sähköpostin kautta minttu(at)aaveen.net, mutta luethan ensin infon? http://aaveen.net/info.htm

   Poista
 4. Voi apua, ootushan ku suoraan jonkun hevoslehden sivuilta. Kaunis herra :3

  Toivottavasti löydätte yhteisen sävelen ja viettätte vielä kauan aikaa yhdessä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !
   Tarkoituksena on ainakin viettää monta monituista vuotta yhdessä :)

   Poista