lauantai 30. elokuuta 2014

14.8.2014 Kansallinen este, Kiuruvesi

Pitkästä aikaa kisakuvausta! Olen ollut homehtumassa kotitallilla kamerani kanssa, haaveillen kilpailukuvauksesta. Kiuruveden kansalliset estekilpailut elokuun lopulla ovat kuuluneet vuosia kalenteriini - joten pakko oli päästä tänäkin vuonna. Hingun päästä edes muutaman luokan ajaksi verestämään loppukauden kuvasaldoa.

suomalainen puoliveriruuna A'Nuit (i. Larino ei. A'Khan Z)
hannover tamma Bamboocha (i. Contendro I ei. Espri)
malopolski ruuna Jordan (i. Debiec PL ei. Campetot)
KWPN-ruuna Menzo NLD (i. Zeoliet ei. Vindicator)
suomenhevosruuna Hessin Jussi (i. V.P. Jehu ei. Jalopuhe)

Perinteisesti kämmäilin alkuluokat, jolloin valkotasapaino oli minulla automaattinen. Valotin kuvia ihan oikeanlaisiksi sävyiltään, mutta valkotasapaino jätti kuviin paljon sini- ja harmaasävyjä. Korjasin valkotasapainon pilviselle ilmalle tarkoitetuksi, jolloin kuvista alkoi tulla todella todella todella keltaisia. Lämpimät sävyt ovat mieleeni, mutta kuvissani sitä on jopa hieman liikaa.

Paikalla olin sunnuntaiaamuna luokat 6, 7, 8a, 8b ja 9. Eli ysikympistä metrikymppiin. Kaikista lähtiöistä noista luokista löytyy kuvia. Iltapäivällä harmaat sadepilvet roikkuivat kilpailupaikan yllä, joten koin parhaimmaksi lähteä katselemaan kotiin sateen kastelemaa keltaista ruunaani. Minulla on kuitenkin pikkuylläri luvassa näistä kisoista takataskussa teille blogini lukijoille, josta saatte lisää infoa myöhemmin. Projekti vaatii hieman aikaa allekirjoittaneelta ja tukiporukalta, joten kärsivällisyyttä. :)

suomalainen puoliveriruuna Daiquiri La (i. Duendecillo P ei. Adlantus As)
puoliveriruuna Milek-A (i. Helanis ei. tuntematon)
puoliveritamma Viola ?
latvian puoliveritamma Pika (i. Princis-Prince ei. Ricards)
suomenhevostamma Raisuvi (i. Hermeli ei. V.T. Ajatus)
Kiuruveden kuvat on julkaistu raakadatana aaveen.netissä. Sähköpostin kautta tilatut kuvat rajataan, horisontaali suoristetaan ja värimaailmaa jälkikäsitellään. Tässä postauksessa esitetyt kuvat ovat kaikki muokattu, kuten ne tilatessakin tehtäisiin. 

-- Kaikki Kiuruveden kuvat on julkaistu täällä --
Kuvia voi kysyä sähköpostilla minttu(at)aaveen.net asianmukaisesti otsikoiden

8 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia taaskerran! :) Lemppari oli tuo toiseksi viimeinen kuva latvian puoliveritammasta Pikasta. Tunnelma on siinä jotenkin ihanan mystinen, varmaankin tumman taivaan ansiota mikä on kauniisti ratsukon takana ja este ei olisi voinut olla osuvamman värinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Kyseisen tamman kuva on myöskin yksi teknisesti onnistuneimmista :)

   Poista
 2. Ui! Todella kivanoloinen blogi sinulla. Liityin ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 3. eksyin sun ihanaa blogiin hippolan kautta, kivoi kuvia sulla :)
  ootko sä opiskellu valokuvausta jossain? kuvaatko sä jpg- vai raakakuvii ja manuaali vai automaattiasetuksil? käytätkö lightroomia tms jälkikäsittelyyn? aatteletko kuvatessa esim kultasta leikkausta minkä perusteella sit sommittelet?
  tykkään tosta Pikan kuvasta ehkä eniten siin on tosi kiva tausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista!
   Olen täysin itseoppinut valokuvaamisen suhteen, eli en ole saanut sen kummempaa koulutusta - mitä nyt lukiossa kuvataiteen kursseilla harjoiteltiin satunnaisesti. Kuvaan tällä hetkellä JPEG -kuvia, sillä hidas ja vanha koneeni ei jaksaisi RAW-kuvia pyörittää lainkaan.

   Vielä muutama vuosi sitten kuvasin järjestäen automaatilla (vaikka alunperin aloittaessani järkkärikuvauksen v. 2007 kuvasin vain manuaalilla), mutta ryhdistäydyin varsinkin tänä vuonna ja aloin säätelemään itse enemmän kameralla. Tällä hetkellä kuvaan vain manuaalisesti. Jälkikäsittelyssä minulla on JPEG-kuvista huolimatta käytössä Lightroom ja pika-editointiin (ensimmäinen kaataa koneeni...) Paint Shop Pro X.

   Sommittelen kuviani aika vähän itse kuvaustilanteessa, jälkikäsittelyssä saatan kokeilla rohkeampia rajauksia :)

   Poista