lauantai 25. heinäkuuta 2015

Vitivalkea häntä


Luitteko tekin taannoin Somessa kiertäneen linkin: "Wash white horse tail with ketchup" ? Minä luin, mutta olin skeptinen. "Mitenkä se ketsuppi muka... Onkohan niissäkii merkillä sitte eroa... Entä jos se häntä jääkii punaseks..." Ainut keinohan on vain tietenkin kokeilla ja todeta itse. Normaali shampoo jättää meille ainakin kellertäviä rantuja häntään, joten kaipailinkin hieman tujumpaa tavaraa hännän valkaisuun.  Olin jo harkinnut omia hopeashampoitani... ;)

 • Osta ketsuppi kaupasta, ei tarvitse olla kallein. Olin tarkka, ja otin Pirkan. Merkki sopi myös päivän teemaan
 • Kastele häntä läpimäräksi ja hiero siihen normaalia shampoota
 • Lotraa häntä ketsupilla, älä pihistele. Mitä enemmän sitä on koko hännässä, sen parempi on lopputulos.
 • Yritä olla oksentamatta, vaikka haju on todella etova. Käy haukkaamassa happea ja anna ketsupin muhia hetki hännässä.
 • Huuhtele kaikki pois huolellisesti, suihkuta selvittämistä helpottava showshine ja anna hännän kuivua.
 • Tadaa, hevosesi häntä on vitivalkoinen.
 • Heitä kotonasi olevat ketsupit roskiin, sillä tämän toimenpiteen jälkeen et halua syödä ketsuppia enää ikinä. Yritä hinkata käsissäsi oleva etova ketsupinhaju pois.


Ketsupilla peseminen ja sen valkaiseva ominaisuus perustuu varmaankin ketsupin sisältämään etikkaan. Suoraan purkista otetulla etikalla en lähtisi hevosen häntää pesemään, mutta ketsupissa sitä ei enää ole niin valtaisasti, joten peseminen on aika huoletonta. Vinkin varjopuolena voisi sanoa: Ketsuppi alkaa etoa, vaikka grillimakkarakausi on kuumimillaan. Pesijän kädet jäävät haisemaan ketsupille, pitkäksi aikaa. Hevosen häntään ja omituisen imelä tuoksu, joka vetää ampiaisia puoleensa. Hajua voi yrittää peittää showshinella.

9 kommenttia:

 1. Enpä olis kyllä uskonu että ketsupilla lähtee noin puhtaaksi xD

  VastaaPoista
 2. Hyhhyh, inhoan ketsupin hajua, mutta kyllä tuli komian valkonen häntä! Onneks mun ei tarvii painia näiden ongelmien kanssa, onni on musta hevonen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä mustassa hevosensa on puolensa: enpä muista koskaan painineeni tämmöisten ongelmien kanssa. :D

   Poista
 3. Miksei voisi käyttää etikkaa vedellä laimennettuna, käytetäänhän sitä ihmisten hiuksiinkin joten luulisi että hevosen häntäkin sen kestää. :) Tosin eipä sekään hyvälle toki haise!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei kyllä ainakaan haise hyvälle, hyi olkoon. :D voisi kyllä kokeilla ihan laimennetulla etikallakin, mutta siitä tulenee niin juoksevaa, että saisi olla tarkkana, ettei kaikki valu viemäristä alas.

   Poista
 4. Ampiaismagneetti jos et huuhdellut kunnolla. Ketsuppi on täynnä sokeria, joten...
  Sitä ihmettelen miksi ei vain voi ostaa sinistä kimoshamppoota joka peittää keltaisuuden hännästä. Nythän ostit ketsupin, shamppoon ja lopuksi showshinen. Helpommalla olisit päässyt yhdellä purkilla, ja sillä hevosten sinisellä shamppoolla voi pestä omatkin keltaisuuteen taipuvat hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa nyt Minttu osti suihkeen ja shampoon vain kokeillakseen ketsuppia häntään :D Kyllähän niitä tarvitaan aina käytti ketsuppia tai ei.

   Poista
  2. Shampoot ja showshinet (kuvassa tosin esiintyy kuivashampoo...) on ostettu jo kauan sitten, ihan arkipäiväiseen elämään. Minulla nyt oli ehkä turhan kova oletus, että monelta tämmöiset luksustuotteet löytyvätkin jo kaapista ;) Ketsuppipurkki (n. 2e) taas on edullinen verrattuna kimoshamppooseen.

   Poista