maanantai 19. joulukuuta 2016

Kun me uutta kotia etsimään lähdimme


Blogini hiljentyi puolitoista vuotta sitten, kun aloitin opiskelut Kuopion Pelastusopistolla. Ensimmäinen lukukausi meni uuden ihmettelyssä, hevosta käytiin tallilla vain moikkaamassa pikaisesti. Toinen lukukausi meni arjen pyörittämiseen toiselta paikkakunnalta käsin. Kesä vietettiin kotona lomaillen. Kolmas lukukausi meni minulla ravaten pitkin Suomea opiskeluiden vaihdellessa paikkakuntaa tiheään tahtiin. Mutta nyt se kaikki on ohi. Minä valmistuin.

Valmistuminen pelotti etukäteen, sillä se merkitsi taas arjen muuttumista. Uusia haasteita selätettävksi. Uusia ystävyyssuhteita solmittavaksi. Taakse jäi koulun turvallinen penkki ja pöytä, opettajien rohkaisevat sanat puheluviidakossa. Työllisyystilanne huoletti minua. Tuttu ja turvallinen paikkakunta läheltä kotia vai jotain aivan uutta toisella puolella Suomea. Päätin ottaa riskin, nyt on lähdettävä tai ei koskaan.

Etsin siis tallipaikkaa maailman parhaimmalle Pontukselle Keravalta ja sen välittömästä läheisyydestä (n. 20 min ajomatkan päässä). Olemme vähään tyytyväisiä; kokopäivätarhaus, hyvät ratsastuspohjat (+/- maneesi), laadukas heinä ja luotettava hoito. Tietysti jotta vähän voi rankata paikkoja alas, niin tarvitaan myös säilytystilaa tarvikkeille ja trailerille, jotain maastotien pätkää, ihmiselle vessa ja mahdollisuus kylmätä hevosen jalkoja.




Me ollaan vuokralaisena ihan mahtavia. Yhtään tallivuokraa ei ole minulla ikinä ollut rästissä, sekä hoidan asiat niinkuin ne sovitaan. En sählää ja sovella itse, vaan toimin ohjeiden mukaan. Pontus puolestaan on kaikkien kaveri, mutta osaa ulkoilla yksinäänkin. Hajuton ja mauton ruuna, kuten sanottua. Tyytyväinen heinätarjoiluun ja sisälle hakemispalveluun. Osaa Pontus aika virkeäkin olla ja aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta ne ovat vain ja ainoastaan ratsastaessa aiheutettuja ;) kotihallin nurkat kun voi Keltsin syödä vielä vuodenkin jälkeen. Kipurajaa tallipaikan hinnalle en ole ajatellut. Lähemmäs 800 euroa hirvittää, mutta jos palvelu kohtaa kaikki tarpeeni, olen sen valmis maksamaan. 

Tietysti tähän settiin tarvitaan maanläheinen valmentaja joka on valmis nousemaan selkään läpiratsastaakseen Keltsiä, uutta kengittäjää hoitamaan kavioita, hoitajatyttöä kisoihin pitelemään aisoissa herkkää kouluruunaa, vuokraajaa auttamaan silloin kun itse ei vaan pysty eikä kykene. Unohtamatta valokuvaajaa, koska kollegat on aina hyvä pitää lähettyvillä. Niiden aika koittaa myöhemmin, sillä ensimmäisenä tavoitteena on saada katto molempien pään päälle (erillinen toisistaan). 

Uuden tukiverkon luominen tyhjästä on jännittävää, mutta samalla hauskaa.



Kuvat on ottanut Pontuksen tämänhetkinen vuokraaja Katri 3. joulukuuta 2016. Olimme ensimmäistä kertaa hankitreenissä tälle talvelle ja Pontus vei minua kuin litranmittaa haluamaansa vauhtia... 

10 kommenttia:

  1. Paljon onnea valmistumisen johdosta! Ja onnea myös uuden kodin ja sitämyötä elämän löytämiseen :) Asioilla on tapana järjestyä parhain päin!

    VastaaPoista
  2. Tulee mieleen keravan ratsastuskoulu, rake, ent eho tuleva kiva-talli

    VastaaPoista
  3. Näin ihan keravan vieressä asuvana ei tuu mieleen kun keravan ratsastuskoulu, ratsutila norra-nybacka (tänne taitaa olla jonoa) ja tuulen talli :)

    VastaaPoista
  4. Mulla on muutamia 'kontakteja' hevospuolelle Keravan alueella ja lähikunnissa isäni kautta. Voin kysäistä josko sieltä löytyisi jostain tallipaikkaa toivomillanne puitteilla!

    VastaaPoista
  5. Me asustellaan metsäniityssä, Tuusulan puolella. Mutta vastaa kaikkiin kriteereihin, löytyy maneesi ja maastot, hyvä heinä ja kokopäivätarhaus. On myös säilytystilaa tavaroille ja traikuille. Vuokra +600e :) niin ja myös kengittäjä tallilla :D

    VastaaPoista
  6. Onnea valmistumisesta ja tsemppiä muuttoon! Mä voin tulla teitä joskus kuvailee, vaikka taidot vähän ruosteessa ;)

    VastaaPoista
  7. Onnea valmistumisesta! Tervetuloo tänne etelään :D

    VastaaPoista
  8. Uuden työpaikan myötä löytyi sitten sekä kisahullu hoitsu että vuokraaja, kiitos Minttu tästä tilaisuudesta! :)

    VastaaPoista
  9. Play Baccarat for Free from the Free Spins Here - Wilbur
    Play Baccarat for Free งานออนไลน์ from the Free Spins Here. If you are looking to try 카지노사이트 your 바카라 사이트 luck in this baccarat game, it's time to play with

    VastaaPoista