perjantai 15. syyskuuta 2017

Kuinka valmistautua kuvaukseen


Teen tämän postauksen nyt vinkkinä kaikille asiakkailleni sekä muillekin. 
Muutamia pikkujuttuja, ihan vain nopsaa.

  • Päätä, että haluat hevosestasi kuvia. Hyvä. Kuvat ovat pysyvä muisto ja teetettynä laadukkaalle paperille ne ovat suurinpiirtein ikuisia. Ota yhteyttä kuvaajaan.
  • Sovi kuvausaika ja pidä siitä kiinni. Suhtaudu kuvaukseen kuin mihin tahansa sovittuun tapaamiseen, vaikka se olisi ilmainen / edullinen. Ole ajoissa paikalla, ilmoita jos myöhästyt soittamalla.
  • Mieti minkälaisia kuvia haluat ja kerro se etukäteen, sillä jotkin toiveet saattavat tarvita etukäteen suunnittelua kuvaajalta. Katso muutamia kuvauspaikkoja tallin ympäristössä, joissa on siisti ja rauhallinen miljöö taustana. 
  • Puhdista hevosesi. Jos hevonen on puhdas, sitä ei tarvitse pestä erikseen, mutta se tulee harjata hyvin valmiiksi. Myös varusteille on hyvä näyttää sientä ja saippuaa, jos ne ovat kovin kuraiset. Älä oleta, että valokuvaaja innostuu valkoisesta hevosesta, jossa on kusiläikkä kyljessä "kyllähän sen photoshopilla saa pois". Saa kyllä, mutta työmaa on valtava.

  • Harjoittele etukäteen hevosen seisottamista. Jos et itse halua kuviin mukaan, niin harjoittele sitä, että hevosesi malttaa seisoa sinusta pienen matkan päässä. Hyvin koulutettu hevonen seuraa taluttajaansa helposti, mutta pienellä harjoittelulla se oppii seisomaan muutaman metrin päässä.
  • Älä jännitä. Minä ainakin olen rennonrempseä, nähnyt monenlaista enkä arvostele kenenkään hevosta tai ratsastamista. Hevosesi vaistoaa, jos oudoksut tilannetta ja sekin muuttuu epäileväiseksi.
  • Yhteiskuvat. Jos haluat hevosesi kanssa yhteiskuvan niin voin vain suositella - toimii facebookissa tykkäysmagneettina ja näyttää kauniilta kotialbumissa. Valitse siistit vaatteet, joissa tunnet itsesi kotoisaksi ja olosi rennoksi. Vältä kuitenkin väriristiriitaa; jos hevosesi on musta niin älä valitse vaaleaa paitaa, sillä kuvan valottaminen on silloin hankalaa luonnonvalossa. Sama koskeaa vaaleaa hevosta ja tummaa paitaa.
  • Varaa mukaan jotain, mikä kiinnostaa hevosta. Minulla on muutama vinkki takataskussa sitä varten, että hevonen seisoisi korvat hörössä ryhdikkäästi. Hienoin näkemäni "peloke" oli raippaan teipattuja muovi- ja paperipussin suikaleita, jotta hevonen seisoisi ryhdikkäästi korvat hörössä.
  • Maksa kuvaus sovitusti. Sanomattakin selvää - vai onko?


Yksikään hevonen ei ole vielä koskaan jäänyt kuvaamatta, mutta hyvällä valmistautumisella etukäteen tilaisuudesta saadaan nopea, helppo ja kaikin tavoin jouheva. Myös kuvien lopputuloksessa on paljon eroja siihen, onko väännetty puolen tunnin ajan hyvää asentoa vai onnistuuko se kerrasta. 

Syksyn ruska alkaa olla parhaimmillaan ja jos haluat, että ikuistan hevosesi syksyn väreissä niin ota yhteyttä minttu(at)POISTATÄMÄaaveen.net. Ensi ja sitä seuraavalle viikolle olisi muutamia arkipäiväaikoja vapaana!


4 kommenttia:

  1. Meillä on kyllä paljon opeteltavaa, just ton kauempana seisomisen kanssa! Se vaan mielellään hiippailis ihmisen perään.. Mutta opettelua, opettelua! Kiitos muuten vielä kerran sulle upeista kuvista, oot niin huippu! ♥

    VastaaPoista
  2. Missä päin vaikutat ja onnistuuko tulla kauemmaskin kuvaamaan?/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaan Uusimaalla, kauemmaksikin onnistuu kohtuullisuuden rajoissa :)

      Poista