sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Liikaa luottamusta

Huoh, huomenna piti olla koulukilpailut Kuopiossa. Painotus sanalle piti.

Venta on nyt onnistunut viikon sisällä kaksi kertaa murjomaan minut lääkärin vastaanotolle, tosin tänäpäivänä en edes vaivautunut menemään, sillä luita ei ole poikki - onneksi. Viikko sitten satuloidessa Ventaa ei huvittanut satulavyön kiristys ja se polkaisi jalalle. Eikä minulla ollut turvakenkiä, koska ne eivät mahdu jalustimiin. Musta varvas ja yksi hokinreikä saldona, sekä kaksi päivää saikkua.

Venta joulukuussa 2011
Tänään kävi sitten vähän pahemmin. Olin hakemassa Ventaa tarhasta, jossa se päivällistämässä tarhakaverinsa kanssa. Venta on vähän tossun alla ja pitää kyllä tiukan huolen muutamista heinänkorsistaan mitä se saa. Joten kun menin hakemaan sitä, se ensin luimisti minulle. Kaivoin taskusta vähän sokeria ja hevonen oli kiinni. Selän taakseni kuitenkin hiippaili sen tarhakaveri, josta Venta oli toista mieltä, kääntyi salamannopeasti ympäri ja yritti monottaa kaveriaan. Paitsi että minä olin välissä. Kerkesin kääntyä juuri selin kun tajusin, että voi perse, nyt tulee osuma, kun jo potku osui minua suoraan perseeseen. Lensin tietysti rähmälleni äänekkäästi kiroten, jota Venta järkkyi ja lähti sinkoamaan kohti minua silmien pyöriessä kuin hedelmäpelin kuvioilla. Tässä vaiheessa minä kuitenkin jo konttasin päämäärätietoisesti aidan toiselle puolelle miettimään menikö luita rikki. 

Ehjänä kappaleena ollaan, perskannikassa komea kavionmuotoinen mustelma ja kaikki neljä hokinreikää. En voi syyttää kummastakaan tilanteesta muuta kuin itseäni. Luotan aivan liikaa hevoseeni, jonka kanssa olen olevinani samalla aaltopituudella. Ikävä fakta on, että hevoset puree ja potkii, eikä sille voi mitään. Mutta se että otan tyhmiä riskejä sellaisen hevosen kanssa (lue edellinen postaus) on se tyhmää, suorastaan itsetuhoista. Jatkossa muistan olla hieman varpaillani, olla ottamatta turhia riskejä, vaikka potku ei ollutkaan minulle tarkoitettu. Osui ja upposi se silti.

Venta isona ja muhkeana
Noh, huominen kilpailu vaihtuu kyseisten kilpailuiden kuvaamisen ja shoppailuun. Ihan hauska päivä siis tiedossa, sekä minä ja Venta otetaan päivän loma toisistamme. Muistakaahan kysymyspostaus!

6 kommenttia:

 1. Missä ne kisat pidetään :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpailut pidetään Ratsunaisessa (ent. Heppahovi)

   Poista
 2. Ohhoh, onneksi ei sattunut pahemmin!

  VastaaPoista
 3. I can feel your pain!
  Mulle käynyt samalla tavalla, tosin kavio osui reiteen ja en kaatunut, eikä onneksi ollut hokkiaika.. + että nuorien kanssa painiessa aina saa mustelmia aikaan.

  VastaaPoista
 4. Sori, mä vaan nään tän jotenki koomisena tapahtumana"potku perseelle" niinku sarjakuvissa:D

  VastaaPoista