maanantai 3. kesäkuuta 2013

2.6. Aluekoulu, Haapavesi

Olen aina haaveillut, että käyn kuvaamassa jossain muualla kuin Itä-Suomessa. Unelmissa on siintänyt Tampere, Rovaniemi, Helsinki, Turku, Ypäjästä puhumattakaan... Mahdollisuudet sinne ovat kuitenkin olleet aina kovin rajalliset. Milloin ei ole autoa, milloin on huono keli. Milloin ei ole varaa lähteä ja milloin on töissä. Nyt kuitenkin kesälomalaisena minulle avautui täysin uusi mahdollisuus käydä kuvaamassa hevosia, joita en ole nähnytkään koskaan ennen: aluekoulukilpailut Haapavedellä 2.6.2013.

Kohti Haapavettä!
Haapavesi kaikessa pienuudessaan sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä kotoani. Koska kilpailut alkoivat jo klo 8 en kuvitellutkaan olevani heti ensimmäisen ratsukon aikana objektiivi tötteröllä laukomassa kuvia. Kotoani lähdin ajamaan klo 10 ja pysähdyin vielä aamupalalle ennen kurvaamistani kilpailupaikalle. Perillä olin klo 12 jälkeen.

Tähtäsin tulevani luokan 4, Helppo A, alkuun, mutta osuinkin helpon B:n loppupuoliskolle. Samalla kun kuvasin yritin suunnitella tulevaa kuvauspaikkaa, sillä kohti suoraan edessäni kentän toisella puolella oli aivan jäätävät muovitetut pyöröpaalit ja ilmeisesti iso kasa sahanpurua(?). Kerrankin mahdollisuus kuvata istualteen löytyi, sillä katsomona toiminut penkin pätkä oli kenttään nähden yläviistossa, mutta kuitenkin sopivalla etäisyydellä.

KWPN-tamma Bo-Anne. Taustalla tekstissä mainitsemani muovitetut pyöröpaalit...
suomenhevosori Hilton Hurra.
Vaikka hevonen on tosi hieno, niin kuvan esteettisyyttä vähentää taustan karmea kasa jotain...
Nyt on pakko myöntää, että olen itse pettynyt kuviin. Yritin väistellä paljon taustaa rumentaneita rojuja, mutta se johti minut vain ojasta allikkoon. Kuvasin pääsääntöisesti voimakkaassa sivuvalossa tai todella tummaa taustaa vasten, joka tuntui varsinkin tummat hevoset hävittämään syövereihiinsä. Tarkennus myöskin harhaili kirjaimellisesti metsään aivan liian usein. Kuvasin yli 1300kpl kuvia, joista alle 400 oli julkaisukelpoinen. Epäonnistumisprosentti alkaa olla melko korkealla. Oma pelikuntoni valokuvaamiseen loppui klo 17. Yritin vielä pitkittää jäämistäni, mutta muistaessani kotimatkan pituuden ja kotona kaurojaan odottavan Ventan päätin lähteä takaisin maantien päälle.

oldenburg ruuna Sando Khaban
hannover tamma Don Rohmina W
Kuvat julkaistiin tänään raakadatana. Nyt on vain myönnettävä itselleen ja kaikille muille, ettei minulla ole enää aikaa eikä jaksamusta käsitellä yli 1000kpl kuvia yksitellen sivuille. Monella kilpailijalla tuntuu olevan tulenpalava kiire saada kuvat näkyviin, ettei aikani tai jaksamiseni mitenkään olisi mahdollista saada riittämään moiseen rullianssiin yhdessä yössä.

Kilpailupaikkana Haapavesi oli kuitenkin tosi kiva ja käyn siellä ehdottomasti kuvaamassa myöskin uudestaan!

-- Kysy Haapaveden kuvia sähköpostilla minttu@aaveen.net
Katso Haapaveden kuvia tästä linkistä. --

suomalainen puoliveritamma Nachtgeist
latvian sport horse ruuna Duglass II

2 kommenttia:

 1. Suosittelis että tulisit ensi viikolla torstista sunnuntaihin kun täällä helsingissä laakson ratsastusstadionilla on PM-kisat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta!
   Olen kuitenkin jo silloin palannut kesälomaltani sorvin ääreen, joten en pääse paikalle kuvaamaan. :(

   Poista