tiistai 11. kesäkuuta 2013

8.-9.6.2013 Iisalmi

Omat kansalliset on nyt ohi tältä vuodelta, kuten myöskin allekirjoittaneet kesäloma. Otin lomani kesän alkuun, jotta olisin voinut rauhassa valmistautua omiin suorituksiini kotikilpailuissa, mutta tällä kertaa oli päätetty toisin minun osallistumiseni suhteen.

suomenhevosori Anisian Alvar
trakehnertamma Antika, jolla Miika Miettinen voitti Koljonvirta Pokaliin tänä vuonna
Perjantaina siirryin yövalvojan toimeeni ja parin tunnin yöunien jälkeen siirryin lauantaipäivänä kilpailukentän laidalle kuvaamaan. Lauantain kuvat olivat mitä olivat: joka kerta kun istuit alas ottaaksesi kuvia ukkonen jyrisi ja taivas aukeni työntäen vettä niskaan. Kun säädit kameransuojuksen paikoilleen jatkaaksesi kuvaamista sade yhtäkkiä loppui. Kun otit suojuksen pois vettä alkoi taas tulla taivaan täydeltä... Sen takia löytyy muutamia aukkoja, ettei ihan kaikista ole kuvia omasta suorituksestaan tallin puoleiselta radalta, jossa kuvasin koko viikonlopun.

oldenburg tamma Donna Dana
Alkuperäisenä suunnitelmanani oli saada lauantaipäivän kuvat ladattua jo seuraavana yönä samalla kun vahdin kisaheppojen unta yövahtina. Ennen puolta yötä taivas kuitenkin tummui miltei mustaksi ja tähän astisen kesän voimakkain ukkosrintama lähestyi kilpailupaikkaa. Seisoin keskiyöllä sadetakki päällä kuin Messias keskellä jaba-aluetta katsoen pysyväthän kaikki kilpailuhevoset siellä missä niiden pitääkin. Jälkeenpäin ajateltuna enhän minä olisi voinut yhtäkään hevosta voinut estää pakenemasta paikalta niiden niin halutessaan, mutta olisin ollut tapahtumapaikalla, nähnyt kuka lähtee ja minnepäin. Onneksi kaikki hevoset olivat kuitenkin melko rauhallisesti ukkosrintaman jyllätessä päällä. Kun aamuyön puolella totesin, että pahin lienee jo ohi ei ensimmäiseksi mieleen tulleet valokuvat... :)

Sunnuntaipäivän kuvat onnistuivat mielestäni todella hyvin, kun kaverin kaveri oli antamassa muutaman vinkin. Paikalla oli myöskin erittäin perinteinen Iisalmi-Kuopio -akselin kuvausryhmä ja hauskaa oli! Se onkin tässä hommassa tärkeintä. Sunnuntaina sade malttoi pysyä poissa viimeiseen luokkaan asti, joten Pyhää Yrjöä ei sunnuntailta ole kuvattu kuin kahden ratsukon verran alusta.

hannovertamma Dancing Girl II vasemmalla, oikealla puoliveriruuna Romans II

Urheilin nimetä kuvat ja julkaisin ne raakadatana, joka on herättänyt viime aikoina keskustelua. Tällä hetkellä elämäni on todella kiireistä ja kuvien käsittelyyn menevä aika (kuvia tältäkin viikonlopulta yli 1000kpl) on niin pitkä, ettei minulla riittäisi vuorokaudessa tunnit ja viikossa päivät, jotta saisin kaikki kuvat käsiteltyä. Tilatut kuvat kuitenkin käsitellään normaalisti ja ne, joita raakadata sivuillani häiritsee voi pistää silmät kiinni ;) 

 -- Kysy Iisalmen kuvia sähköpostilla minttu@aaveen.net 
Katso Iisalmen kuvia tästä linkistä. --

ruotsalainen puoliveriruuna Hilton III (joka oli minun suosikkihevoseni näissä kilpailuissa) vasemmalla,
oikealla puoliveriruuna Twister IV.

10 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Kiva nähdä Anskustakin (Antika) kuvia kun ei ole tullut nähtyä sitä tuttuni myytyä sen. Sillä näytti menevän hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo tamma oli mielestäni todella upea. Sen liikkuminen oli niin kaunista katseltavaa, että jätti kyllä mennen tullen monen muun ratsukon suorituksellaan. Viereiseltä penkiltä ihan hurrattiin villisti radan jälkeen ;)

   Poista
 2. Todella hienoja, kerrankin uskalsin kommentoida. :D Erityisesti tuo suomenhevosori Anisian Alvar... voi hyvänen aika. Vau! Pakko kattoo lisää kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että uskalsit! (en minä pure :D)
   Alvari on kyllä niin kommee orhi, ettei oo todellistakaan. Vitsailtiin, että tallin jokainen tamma voisi eksyä sen lähettyville. :)

   Poista
 3. Mitäs vinkkejä kaverin kaveri antoi? Aina voi oppia uutta, eikö?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkasi miten tarkennuksen saa pysymään suurillakin aukoilla kohdillaan käyttämällä tiettyä tarkennusmuotoa. :) Ja on ihan mahtavaa oppia uutta, saa hieman uutta haastetta harrastukseen, eikä ole aina sitä samaa peruskauraa!

   Poista
  2. mikä mahtaa olla tämä tarkennusmuoto? itsellänikin on ongelmana tuo epäterävyys kuvissa, jos suuri aukko.. . :(

   Poista