torstai 23. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän riemua

Tänään Ansku tuli kuvailemaan, kun ratsastin Ventalla pellolla. Elohopea oli laskenut hyytäviksi lukemiksi -22,5°c, mutta toppauduttuani huolellisesti korvista varpaisiin asti ei pakkanen päässyt puremaan. Kuvista sitten huomaakin kuinka paljon noin kolme vaatekertaa kasvattivat kokoani...Satula vähän vetää naamaa näkkärille...
...mutta ei se aina ookaan niin paha...
...mutta vyön kiristäminen onkii ihan eri juttu...


Ansku kuvasi Ventan varustamista, sillä tammalla on paha taipumus olla itse PääPiru - varsinkin satuloidessa. Lieneekö pahamaineisuus omaa harhakuvitelmaa vai oliko tamma vieraskorea, kun miltei jokaisessa kuvassa Vempula lipoo huuliaan korvat hörössä. Kyllä se myöhemmin osottautui vanhaksi samaksi Ventaksi, kun satuloinnin jälkeen ei saanut rapsutella ilman leukojen louskuttamista protestina.

joutsenlampi vai viulujen virityskerho?

aurinko häikäisi silmiin ja aiheutti pientä hymyä, oho!

Kun olin saanut koko kompanjan lähtövalmiiksi talvilyysseihin kääriytyneenä pyörimme kohti peltoa, jossa ratsastin Anskun kuvatessa. En harrasta hyvin usein pellolla treenauksia, joten Venta oli kokoajan hirvittävän jännittynyt, kankea ja hätäinen. Ventan ruumiinmuodoilla ei uskoisi hevosen olevan herkkä, sekä sopivalla tavalla kuuma. Kuumentuessaan se ei tee mitään tyhmää, mutta tamma on niin tohkeissaan, että mennä pyllertää eteenpäin hirveää kyytiä malttamatta hiljentää.
Pikku-Ventu niin topakkana

kiihdyttelyä pellolla

kiitosta hyvästä pätkästä
laukan jälkeen askel nousee välistä vähän turhankin kevyesti...Olen monesti saanut kommenttia, että minun pitäisi julkaista enemmän kuvia. Mitä mieltä olette nyt, kun suorastaan spämmäsin monia kuvia (joista osa kyllä turhan samanlaisia)? Kuinka moni jaksaa laskea monessako tuijotan hevosen niskaa... no, aika monessa!

Kuinka moni teistä liikuttaa hevostaan yli 20 asteen pakkasilla?

15 kommenttia:

 1. Minä kyllä koitan liikuttaa jos pakkaset jatkuvat useamman kun yhden päivän, vaikka sitten käynnissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä! Itsekin koitan pitää hevosen liikkeessä kelissä kuin kelissä - taidan vain olla sokerista, koska sateella jää helposti liikutus väliin... :)

   Poista
 2. Kyllä mä ainakin olin tänään liikuttamassa hepoa(vaikkei oma ollutkaan), pukeutumiskysymys! Mutta tietenkin täytyy ajatella sekä hepon että ratsastajan kuntoa ja kestävyyttä, että kannattaako ratsastaa -20pakkasella. Ja liikutuksen raskaus vähän pakkasen mukaan kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että pakkanen on pitkälle pukeutumiskysymys! Itselläni ainakin on niin paljon vaatteita, että kestäisin vaikka ydintalven tulon. Toki Ventalla varmaan menee pakkasraja alempana, muttei sekään ole näitä pakkasia vielä säikähtänyt. :)

   Poista
 3. tosi hienoja kuvia! :) ootte kyllä kehittyny Ventan kanssa tosi paljon!

  Itsekin kyllä liikutan hevoseni pakkasista huolimatta, koska muuten virtaa kehittyy aivan liikaa. Ehkä usein hieman kevyemmin kuin leudommilla, mutta pyrin että hevonen tulee liikutettua vaikka itse meinaisikin paleltua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla jos meidän kehitys välittyy myös ruudun toiselle puolelle, itse ainakin tuntuu et jotain matkalla opittu :)

   Poista
 4. Ihania kuvia. Kateellinen oon näin hyvälaatuisista kuvista. Pörheä Venta, mut näyttää silti menevän ratsastajan pyyntöjen mukaisesti :) Hyvän näköistä menoa. Kävin minäkin lenkillä hepsun kanssa tänään, vaikka nyt flunssassa tuntuu aika sietämättömältä tuo pakkanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää Heidi joskus järkätä auringonpaisteessa kuvauspäivä :) tallin sivuille olisi kiva saada kuvia maastoista, joten mannekiinia tarvitaan :)

   Poista
 5. Kivoja kuvia ja ihana huopa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse myös tykkään tuosta huovasta, niin ulkonäöstä kuin käyttöominaisuuksistakin. :)

   Poista
 6. Tuo teidän huopa on aivan mahtava! Jos ikinä oman elukan hankin niin mäkin haluan meille tuommoisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suomessa huopaa myy ainakin Suomen Ratsutarvike :)

   Poista
 7. Minä liikutan vuokristani yli 20- pakkasella

  VastaaPoista
 8. Sulla on tosi kiva blogi, jaa tää postaus oli hyvä :-) Saan sun postauksista niin paljon inspiraatiota tehdä vaikka mitä!
  Tässäkin kuten monen muunkin blogin kohdalla häiritsee, mikset käytä kypärää? Vastaukseksi ei riitä ettei se mahdu pipon päälle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Käytän aina kypärää, mutta moniin kuvauksiin jätän kypärän pois, jotta kuvien visuaalinen ilme paranisi. :)
   Ihan ihan kovimmilla tulipalopakkasilla jää myöskin kypärä hyllylle, koska käytän erittäin isoa ja aitoa kettuhattua: ei varmasti korvat palellu. (Minulla on venytetyt korvat, jonka vuoksi verenkierto korvanlehdissäni on huonoa, ja ne ovat erittäin kylmänarat.)

   Poista