lauantai 18. tammikuuta 2014

Vuodesta 2013


En oikein tiedä mistä tämän postauksen aloittaisin. Syy hiljaiseloon ja sekavuuteen löytyy joulukuun kohdalta.

Tammikuu
- Venta potkaisi minua päiväheiniä jakaessa suoraan takalistoon. Vuosi tapahtuman jälkeen hokkien jäljet näkyvät edelleen selkeästi. 
- Kävin kuvaamassa harjoituskoulukilpailut
- Saimme työpaikan roskakatoksessa olleen irtokissan kiinni naapurissa työskennelleen henkilön kanssa yhteistuumin. Kissa muutti luokseni viikonlopuksi asumaan ja sen omistaja löytyi sosiaalisesta mediasta, vaikka kissa oli ollut kateissa yli 2,5kk yli 40km päässä.
- Toisen kerran päiväheiniä jakaessa Venta tarttui takkini hihaan ja repi sen irti.
- Osallistuimme ensimmäistä kertaa maasta käsittelyn kurssille, josta sai hyviä eväitä reppuun käytösongelmiin.
- Kävimme harjoitusestekilpailuissa 80cm luokassa, tuloksena yksi puomi ja toiseksi viimeinen rivi tuloslistalta.

Helmikuu
- Ostin käytettynä Prestige Golden Starin netistä, joka oli sovitettu amatöörien katsomana sopivaksi tammalleni. Kun satulansovittaja tuli toppauttamaan satulaa kävi ilmi, ettei se istunut tammalle mitenkään päin.
- Ratsastin koko helmikuun ilman satulaa, sillä epäsopivat satulat olivat kipeyttäneet tamman selkää ja aiheuttaneet lihaskadon.
- vierailin Helsingissä The Killersin konsertissa.


Maaliskuu
- Tuttavani Mia loihti blogiin uuden ihanan bannerin, joka on siis vieläkin käytössä.
- Mia kävi myös kuvaamassa minua Ventaa kotitallillamme. Kuvat kuitenkin hävisivät konerikon myötä...
- Saimme satulan kuun lopulla! Uusi satula istui kuin valettu Ventalleni, ja on siis Zaldi Royal de Luxe.
- Uuden satulan innoittamana osallistuin viikonloppuvalmennukseen, jossa Venta pamahti pahemman kerran jumiin ristiselästä ja lavoilta. Juoksutusta ja jumien hoitoa oli luvassa kahden viikon ajan.
Kuvattu: tamma- ja varsanäyttely, Kiuruvesi

Huhtikuu
- Kuvasin blogiin tallipäiväni -videon joka aiheutti paljon keskustelua siitä paisuttelenko Ventan ongelmallista käyttäytymistä, jotta voisin olla vain ylpeä omistaessani "hullun hevosen".
- Osallistuin Hurtan&NRJ:n lemmikkitatuointikilpailuun Ventan kuvalla. Ventaa luultiin kilpailun aikana usein Tiian Voitoksi.
- Venta potkaisi minua reiteen säikähdettyään katolta tulevia lumia
- Kuun lopulla isäni hankki itselleen Nikon D70s -rungon, jota myös minä satunnaisesti käytin.
- Kävimme Ventan kanssa maastakäsittelyn jatkokurssilla.
- Venta ontui ensimmäistä kertaa kuun vaihteessa.
- Kuvasin vain yhdet ravit


Toukokuu
- Voitin tatuointikilpailun Vempulan kuvalla. Sönkötin paniikissa kiitoksiani kansallisessa radiolähetyksessä. :D
- ilmoittauduin Ventan kanssa Kuopion äitienpäiväkisoihin, mutta tamman ollessaan liikkeissä vielä "epämääräinen" edellisenä päivänä emme lähteneet trailerin kanssa kilpailuihin. Kuvauskausi alkoi virallisesti tällöin.
- osallistuin Ventalla seuraestekilpailuiden pikkuluokkaan, mutta ontuminen pahentui voimakkaasti kilpailujen jälkeisenä päivänä.
- Varasin tammalle klinikka-ajan Ouluun. Diagnoosina niveltulehdus ja -rikkoa. Klinikan jälkeen Venta jäi laidunlomalle.
- Ulkoinen kovalevy rikkoontui vieden paljon tärkeitä ja rakkaita kuvia mukanaan.
- Jäin kuun lopussa kesälomalle ja aloitin urakat kotikansallisten yövahtina. Kuvasin kaikki päivät ja valvoin heppojen unta yöt.

Kesäkuu
- Venta eleli laidunelämää, mutta kävin silti päivittäin tarkistamassa sen kunnon. Kävimme viikoittain kävelylenkeillä lähimetsissä.
- Kuvasin paljon lomallani ratsastuskilpailuissa
- Kävin ottamassa voittamani tatuoinnin reiteeni Helsingissä. Tatuointi kuitenkin tulehtui muutamassa päivässä ja jouduin sairauslomalle kera tujun antibioottikuurin.
- Työtehtäväni muuttuivat hieman leipätyössäni.
- aaveen.net -edustushuppari tuli


Heinäkuu
- Ulkoisen kovalevyn tiedostoista iso osa kuvia saatiin pelastetuksi. Osa kuitenkin hävisi bittiavaruuteen.
- Kuun alussa kontrollikäynnillä saatiin ratsastuslupa Oulusta. 
- Venta tiputteli viikon välein toista etukenkäänsä irti, joten laidunlomailu jatkui irtokenkäpäivinä.
- Olin muutamissa kilpailuissa kuvaamassa, joiden kuvamateriaali julkaistiin blogissa vasta loppusyksystä

Elokuu
- Ratsastin Ventalla päivittäin ravia n. 10min ja laukkaa n. 5min. Tuntui huimalta ottaa ensimmäiset laukka-askeleet niin monen kuukauden jälkeen.
- Kuun alussa olin talkoolaisena Mikkelin Jurassic Rockissa. Kiva reissu, mutta todella extempore!
- Isäni alkoi remppaamaan hevostraileriani vaihtaen siihen kaikki seinät ja uusien maalipinnat.
- Kävin kisaturistina Suomenratsujen Kuninkaallisissa, mutta ilman kameraa.


Syyskuu
- Ystäväni kävi ratsastamassa Ventaa ja kehui kovasti, kuinka se on muuttunut parempaan suuntaan vuoden takaisesta.
- Venta muutti kuun puolivälissä laitumelta takaisin talliin ja palautui normaaliksi äreäksi itsekseen.
- Kuun lopussa starttasimme ensimmäiset kilpailut pitkän tauon jälkeen. Ventasta oli tullut kesän aikana todella väkivahva ja halusi korvata taidon vauhdilla, joten kokeilin hypätä pelhameilla. Kotikuolaimena toiminut pelham ei soveltunut kisoissa jo ennestäänkin jännittyneelle Ventalle.
- Kuvauskausi päättyi Kiuruveden estekansallisiin syyskuussa.

Lokakuu
- Kävimme toisissa estekisoissa naapurikunnassa. Rata oli yksi elämäni hirveimpiä, mutta sijoituin toiseksi 60cm luokassa. Draivi puuttui radalta täysin ja jätin hevosen täysin yksin hyppyihin.
- Seuraavana päivänä starttasin koulukilpailuissa ihan hyvillä prosenteilla.
- Tuttuni Nora kävi ratsastamassa Ventaa muutaman kerran omien kiireitteni vuoksi.
- Kävin sekä oikean valmentajan tunneilla, sekä isäni piti minulle estetreenejä. 
- Olin 1,5vko Helsingissä ensin katsomassa HIHS, jonka jälkeen olin työpaikkani koulutuksessa viikon.


Marraskuu
- Kävin estekilpailuissa, joissa tein yhden parhaimmista radoista tänä vuonna. Harmillisesti viimeisellä esteellä säikähdin itse katsomon tapahtumia ja työnsin Ventan melkein koko esteen läpi... :D
- Harjoiteltiin kotona ahkerasti hevosen rentoutta ja tahdikkuutta.
- Käytiin valmennuksissa kotitallin ulkopuolella harjoittelemassa uusia asioita.

Joulukuu
- Tämän talven ensimmäiset, ja viimeiset, hankilaukat isän ikuistamana.
- Ventan kaula klipattiin puoliksi, sillä tarkoituksenani oli treenata aktiivisesti koko talvikausi
- Lumet sulivat yllättäen tehden jokapaikasta petollisen liukkaan, joten harjoittelimme Ventan kanssa uusia asioita. Tamma oppi helposti ohjasajon, jota harjoitan sillä nykyisin n. kerran viikkoon
- Rakas isäni menehtyi äkillisesti jouluna. Ikävä <3Vuosikertomus paisui kuin pullataikina joka suuntaan kohoten melko massiiviseksi. Teiltä lukijoilta olen pitänyt joitakin asioita piilossa, kuten Ventan klinikalta saaman diagnoosin, syksyn tapahtumat sekä viimeisimpänä isini poismenon. Kaikkea en ole halunnut jakaa samalta istumalta, mutta harkittuani pitkään päätin julkaistaa tiedon nyt. 

Tällä hetkellä blogi hakee todella suuntaansa. Kuvattavaa ei tallilla oikeastaan ole lainkaan näin liukkailla olosuhteissa, eikä minulla ole enää kuvaajaakaan ottamaan niitä kuvia... Joten tähän väliin blogia elossapitäviä erikoisjuttuja, kysymyspostausta tms. ? 

12 kommenttia:

 1. Apua! Voimia suruun ;(

  VastaaPoista
 2. sanottoni isäsi puolesta ;( ! Voimia!
  Mä en yleensä jaksa tämmöisiä postauksia lukea, mutta jotenkin mä vaan jäin heti ekan lauseen luettuani uteliakksi ja huomasinkin lukeneeni tän kokonaan, ilman että nukahdin siinä välissä kertaakaan :DD Mä olisin kiinnostunut postauksesta jossa sä perusteellisesti kertoisit kaiken tarvittavan hevosten kuvaamisesta, mitä tarvikkeita/varusteita/putkia/muita juttuja siihen tarvitaan, millainen on oikea hetki kuvata, miten saa tarkkoja kuvia, millainen on hyvä kuva, miten kuvia jälkikäsitellään etc...... tälläinen postaus helppis mua paljon valokuvauksen saralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harkitsen vastaavan postauksen tekemistä, mutta koska ei ole yksiselitteistä mitä kukakin käyttää joten voisin muuntaa sitä hieman esim. kameralaukkuni sisältö? :)

   Poista
 3. Osanotot ja paljon jaksamisia! Itse koin saman tragedian muutama vuosi sitten, onneksi oli hevoset. Niille puhuin kaikki murheeni ja ne auttoivat elämässä eteenpäin. Voimia sinne!

  VastaaPoista
 4. Osanotot ja paljon jaksamisia! Itse koin saman tragedian muutama vuosi sitten, onneksi oli hevoset. Niille puhuin kaikki murheeni ja ne auttoivat elämässä eteenpäin. Voimia sinne!

  VastaaPoista
 5. Osanotot ja paljon jaksamisia! Itse koin saman tragedian muutama vuosi sitten, onneksi oli hevoset. Niille puhuin kaikki murheeni ja ne auttoivat elämässä eteenpäin. Voimia sinne!

  VastaaPoista
 6. Osanotot isäsi puolesta :( Tunsin Ventan kun se oli kaverillani, hieman yrmy se oli mutta kuitenkin helposti käsiteltävissä ja maastakäsin tosi lepsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti narun päähän kun tuon villiorhin kiinni saa niin on kyllä kiltein kukkahattutamma minkä tiiän :) leikkiessään villiä ja vapaata (ja minun ollessa hidas ruokien kanssa) voi vastaanotto olla vähän toinen...

   Poista