keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Vertailun kohteena


Julkaisin täällä blogissa jo aiemmin tammikuussa otetut rakennekuvat Ootuksesta lumisella talvimaisemalla taustana, joihin te lukijat ihastuitte. Tarkoitukseni kuvilla ei ollut kuitenkin pelkästään ihastuttaa (ja vähän myös vihastuttaa) joitakin. Joku vanhempi lukija voi muistaa, että Ootuksen viralliset passikuvat n:o 1 otettiin, kun ruuna oli ollut hevosenani muutaman viikon. Rakennekuvien todellinen tarkoitus oli toimia itselleni vertailun kohteena Åken kehityksessä.

Katselin vuodenvaihteessa pitkäharjaista ruunaani tarhassa ja mietin, mitenkä se on kehittynyt lihaksistoltaan - vai oltiinko me tultu takapakkia kesältä. Olihan Ootus tullessaan varsinainen urheiluhevonen solakan runkonsa ja lihaksikkaan olemuksensa vuoksi. Otin puhelimella kuvan tarhassa seisovasta Åkesta ja kotona vertailin kuvia keskenään koneelta. Olin lentää tuolilta alas järkytyksestä, kuinka HIRVEÄLTÄ keltainen eläin pystyikään näyttämään. 

Tässä näkyy varmasti taitoni hevoskuvaajana? Puhdas hevonen on jo valokuvan puoliruokaa ja sitä rataa...

Minun oli pakko saada "oikeat" rakennekuvat Ootuksesta. Kiillottaa karvaa samalla tavalla, kuin kesälläkin kuvia varten ja asetella hevonen mahdollisimman samalla tavalla seisomaan, jotta näkisin kehityksen sen kropassa. Harmikseni kuvakulma oli sittenkin loivempi ja etuviistompi, mutta mitäpä sitä pikkujutuista... 

Itse kuvista pääteltävään lopputulokseen en saanut mitään irti. Paremmalta ruuna näytti kuin alle viikkoa edeltäneessä tarhamöllössä (kuvaajakielinen sana tarhassa luonnonmukaisesti seisovalle hevoselle), mutta silti mitään dramaattisia muutoksia en siitä huomannut. Toki siihen oli tullut paljon pyöreyttä ympärille, mutta on hankala sanoa onko se läskiä vai lihasta. Kaulalinja on ehkä maksimillaan sentin kasvanut tänä aikana. Helpottavaa on kuitenkin nähdä, etten ole saanut (ainakaan kaikkia) lihaksia katoamaan, vaikka olenkin vain ihan tavis harrastaja.

12 kommenttia:

 1. Mun mielestä Ootus on saanut sellaista hyvännäköistä pyöreyttä. Se ei ole niin kuivan näköinen :) varsinkin ylälinja näyttää huomattavasti paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! O haluaisi aina kulkea maanmatosena eteenpäin, mutta itse vaadin ryhtiä jo pelkkään kävelemiseenkin. Mukava kuulla, jos työ on tuottanut tulosta!

   Poista
 2. Paremmassa lihavuuskunnossa nyt on selkeästi. Kaulan ylälinja on muuttunut paremmaksi+selkä. Pienellä työllä saa varmasti lihaksiakin kasvatettua lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoituksena olisi kasvattaa Ootuksesta kunnon bodari :)

   Poista
 3. Onhan tuo nyt mennyt parempaan suuntaan. Kesäkuvassa on aika kuivakka eläin, talvikuvassa aika sopivassa lihassa. Huomattavasti helpompi kehittää lihasta pyörään kuin turhan hoikkaan hevoseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sopivaan lihavuuteen on hyvä kasvattaa lisää oikeanlaisia lihaksia, mutta pitää olla tarkkana ettei sopiva lihavuuskunto vaihdu liikalihavuuteen. :)

   Poista
 4. mikä ootuksella on tossa pepun päällä ? :) aloin vasta vähän aikaa sit lukemaan tätä blogia, ja aaah rakkautta ensisilmäyksellä tän blogin kanssa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tumma luomi :) Yleensä ne ovat aika isoja (esimerkiksi koko kaula), mutta Ootuksella se on vain hassu sydämenmuotoinen läntti :)

   Tervetuloa mukaan! Toivottavasti viihdyt.

   Poista
 5. Onhan tuo paremman näköinen nyt ja ryhdikkämpi! Siinä kyllä helposti saa sätkyt kun lähtee kännykkäkuvaan vertaamaan kunnon siistiä seisotuskuvaa ;) kokemusta on ........ :D

  VastaaPoista
 6. Etenkin pepussa näkee pyöristymisen. Kesällä otetussa kuvassa Ootus näyttää, kuten joku yllä sanoikin, aika kuivalta. Lisäksi huomioni kiinnittyi myös erityisesti selkään ja kaulaan (varsinkin niskaan), ja ne näyttävät mielestäni myös paremmilta :)

  VastaaPoista
 7. Ainakin Ootukseen on tullut lumipalloja:D koittaa sulautua taustaansa?;)

  VastaaPoista