perjantai 20. helmikuuta 2015

8.2. Hiihtoratsastus, Haapajärvi

Hiihtoratsastus on laji, jota en ole vielä ikinä valokuvannut. Olen kuvannut raveja, mätsäreitä, ratsastuskilpailuja, työajoa ... mutta hiihtoratsastus on aina jäänyt uupumaan. Vauhdikas laji on kameraystävällinen ja kun facebookin tapahtumasivulle ilmestyi lähistöllä järjestettävät hiihtoratsastuskilpailut, oli minun suorastaan pakko päästä valokuvaamaan lajia. Haaveilin jo hyppyreistä, tiukoista tilanteista ja vauhdin hurmasta ikuistettuna.

Muutama viikko takaperin, kun kilpailut järjestettiin koin hiuksen hienon pettymyksen. Ei hyppyreitä, katsojien paikka oli lumivuorella. Pieni määrä osallistujia. Valjakot kiertivät rataa, jota reunusti tehdasalueen maisema. Kuvat puhuvatkin puolestaan, tällä kertaa hieman surulliseen sävyyn.

-- Kaikki kuvat Haapajärveltä ovat katsottavissa täällä. --

4 kommenttia:

 1. Hiihtoratsastus on pelkkää kehän kiertämistä :) hiihtoesteratsastuksessa on esteet ja hyppyrit yms. Hienoja kuvia, tosta kolmannesta välittyy kivasti vauhti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli minulle uutta tietoa, kiitos oikaisusta!

   Poista
 2. Tässä olisikin meidän perheellemme sopiva laji, mikäli suksien tilalle kelpaa lumilauta: Mikä olisikaan hauskempaa kuin päästä itse ratsastamaan ja saada mieskin mukaan tallireissulle, vaikka sitten lasketteluvehkeiden kanssa. Enää puuttuu hevonen ja opettaja ohjaamaan hiihtoratsastuksen saloihin.. :) Kivoja kuvia vähän tuntemattomammasta lajista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ponipoika tykkää harrastaa extremelajeja ja haluaisi varmasti kokeilla tätäkin. Meiltä puuttuu vain hevosen opettaminen tähän lajiin... :)

   Poista