keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Sunnuntain heppakuvat

VIHDOINKIN otin itseäni niskasta kiinni, keräsin sunnuntaiaamuna kimpsut ja kampsut suuntana kuvaamaan työkavereitani aamun tarhausvuoroon Koljonvirran Ratsastuskeskukselle. Otin vanhemman runkoni, Nikon D200, ainoastaan mukaani tarkoituksenani harjoitella vähän manuaalikuvausta pitkän ajan jälkeen "oikealla" rungolla. Pidän enemmän pienemmästä rungostani, Nikon D90, mutta sitä ei totisesti ole tarkoitetu nopeatempoiseen manuaalikuvaukseen. D200 tuntuu herran siunaukselta, kun sen säädöt vaihtuvat nopeasti muutamalla sormen liikautuksella tilanteiden mukaan.

Tässä siis muutamia kuvia, saldona päivältä oli n. 90kpl kuvia, joita tulenee sivuille esille vielä tämän vuoden puolella. Yritin saada taustalle matalalla paistavaa marraskuista aurinkoa ja mielestäni onnistuin kiitettävästi. Tykkään varsinkin Lepsin pääkuvan hieman punertavasta sävystä ja Jyrkilän Violan kuvan valosta, jossa on aivan aavistuksen vastavaloa luoden rauhallisen tunnelman. Kaikista alimmaisena onkin sitten kuva eilisestä päivästäni... Lisää siitä voit lukea toisesta blogistani tästä.


risteytysponitamma Eisa eli "Hansu"vasemmalla tilastotamma Jyrkilän Viola ja oikealla torinhevosristeytysruuna Leps

Hevoskuvat on otettu yhdistelmällä Nikon D200 + Sigma 70-200mm/f2.8


"tuolta se tuli ja tuonne se meni..."

8 kommenttia:

 1. Moikka! Sulla on todella hienoja kuvia täällä blogissa, sekä tuolla sun nettisivuillas, itte olen vasta hurahtanut kuvaukseen sen myötä kun perheeseen hankittiin canonin järkkäri.

  Mutta, asiaani, olisin hankkimassa omaa järkkäriä ja suunnitelmissa olisi nikonin d3100, mitäs mieltä olet kamerasta? Kuvailen pääasiassa hevosia ja koiria, eläimiä yleensäkin ja pari ihmiskuvaakin saattaa eksyä mukaan. Kameran mukana tulisi tuplakit 18-55 +55-200mm putket.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jaana mukavasta kommentistasi!

  En ole koskaan elävässä elämässä kyseistä Nikonin kameraa nähnyt, mutta mitä olen huhuja kuullut se on sopiva kamera kuluttajalle hintaluokassaan. Mukana tulevat objektiivit ovat hajuttomia ja mauttomia, itseltäni löytyvät myös samat hyllystä pölyn keskeltä. Valovoimaa niissä ei oikein ole, mutta paremman puutteessa varmasti käyttökelpoisia. :)

  Toisaalta, mikäli perheessänne jo on Canonin järjestelmä (ja siihen luultavasti objektiiveja, laturi, käyttäminen jo tuttua, toiminnot samanlaisia yms.) mikset hankkisi myös omaa kameraasi Canonilta? Itselle ainakin tuntuisi loogiselta vaihtoehdolta. :)

  VastaaPoista
 3. Hankkisinkin Canonin kameran, mutta sopivaa kameraa ei löydy ja 550d menee jo yli hinnan, tai seikkailee ainakin siinä rajalla ja sillon jää sitten objektiivi ostamassa. Tuossa d450 kamerassa meillä on 55-250mm objektiivi, sen enempää en saanut siitä infoa irti :D Ja haluaisin itse sellaisen objektiivin millä saisi hieman kauempaakin otettua niitä kuvia. :)

  Ei sulla olisi ideoita että minkälainen kamera sopisi minun käyttööni? Saldo olisi siinä 700 euron paikkeilla. :)

  VastaaPoista
 4. On vaikea asettua kenenkään saappaisiin ja varsinkin, kun en seuraa kovin aktiivisesti tämän hetken markkinoilla olevien kameroiden hintoja.

  Suosittelen kuitenkin panostamaan objektiivin laatuun, sillä suurinosa kuvan jäljestä muodostuu sillä. Valovoimaisuus on plussaa, enkä voi olla kehumatta omaa objektiiviani (Sigma 70-200mm/f2.8 n. 800€, mutta valovoimaisuuteensa ja polttoväliinsä vuoksi halpa verrattuna Nikonin ja Canonin kys. objektiiveihin.)

  Toki n. 100€ saat ihan kelpo obbarin (itselläni oli Sigma 70-300mm/f5.6), muttei minulla se kestänyt kuluttavaa käyttöä kuin muutaman vuoden ja valovoimaisuus oli mitä oli...

  Sinuna säästäisin rahaa ja ostaisin kerralla kunnon välineet, joilla sitten harrastaa mikäli olet vakavasti päättänyt aktiivisesti harrastaa. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitosta vastauksesta. :)

  Odottaisin muuten, mutta haluan sen kameran joululahjaksi(''tänne-mulle-heti-nyt!'') ja talven lisäksi on tulossa matka etelään, joten oma kamera olisi ollut kiva, nimittäin saan käyttää perheen kameraa vain silloin tällöin ja en usko että saan sitä koko talvena mukaan tallille, saatikka sitten ulkomaille :D

  Mutta mikäli en löydä mitään järkevää kameraa sekä objektiivia, niin kaipa se on pakko odotella vähän :)

  VastaaPoista
 6. Tykkään tosipaljo lukee tätä blogia! Kuvatkin on tosihyviä :)!

  VastaaPoista
 7. Moikka! Saisinko kopioida tuon Hansun kuvan, koska haluaisin käyttää sitä blogissani , koska ratsastan koljonvirralla ja Hansu on lempi ponini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   kuviani ei saa käyttöönsä ilman erillistä tilausta. Mikäli olet kiinnostunut kuvista lähetä sähköpostia minttu@aaveen.net

   Poista