maanantai 28. toukokuuta 2012

Kotikansalliset takanapäin

Viime päivät ovat olleet melko häsläystä ensi viikonlopun juhlien, tällä viikolla olevien pääsykokeiden ja viime viikonloppuna ratsastettuja kansallisten esteratsastuskilpailuiden vuoksi. En valita, sillä minulla on ollut erittäin mukavaa kuvausbuddyjeni kanssa (tänä vuonna mukana olivat Mia ja Ansku sekä vahvistuksena Salla) katsellen toinen toistaan hienompia kilpahevosia. Lauantain ja sunnuntain välisen yön vahdin kisaheppojen unta ja sunnuntaina kuvaaminen jatkui.

puoliveritamma Funkel Gisela (i. Logan BRD e. Funkel Goldie ei. Carthago Z)

Päädyin julkaisemaan kuvat raakadatana sivuilla, sillä sähköpostini meni jo muutamana kertaan tukkoon kuvakyselyiden määrästä. Kuvien laatu kuitenkin olennaisesti heikentyi, sillä pienensin ja lisäsin vesileimat kaikkiin kuviin automaattisella ohjelmalla. Kuvat ovat siis sitä samaa tuttua laatua, kuin ennenkin mutta esillepanon vuoksi tämänhetkiset kuvat ovat vielä suttuista pikselimössöä. Korvaan kuitenkin kuvat pikkuhiljaa käsitellyillä (rajaus, suoritustus, värien korjaus, tarkennus, pienennys), sillä omaa mielenrauhaani raakadatakuvat järkyttävät.

puoliveriruuna Lanzo (i. Zinntaler BRD e. Linda Lasaro ei. Königin's Sohn KS)

Kuvat ovat hyvin perinteisiä edellisiin vuosiin nähden (ks. kuvat 2011 - 2010 - 2009), eikä kamera tuntunut haluavan kanssani yhteistyöhön. Tarkistin viime viikolla myöskin kuinka monta kuvaa rungollani on lauottu, sillä onhan sen ollut aktiivisessa käytössä melkein kaksi vuotta. Lukumäärä oli paljon enemmän kuin kuvittelin, sillä se oli jo yli 90 000kpl. Eli voi olla, että tänä kesänä ollaan vielä kamerakaupoilla, mutta D90:n vien kyllä sen hautaan asti.

suomenhevosruuna Musta Magia (i. Samuli e. T.M. Titanikki ei. V.L. Titan)

Lupasin palailla viime viikonlopulla Ventan kanssa yhteisten reenikuvien kera, mutta en vieläkään paljasta niitä teille. Tosin Anskun sivuilta niitä voi jo löytää... :) Huomenna kiitoskortteihin kuvailua ja valmistautumista pääsykokeisiin.

puoliveritamma Quillabamba J (i. Quite Easy e. E-Cosma ei. Caletto I)

5 kommenttia:

 1. Moi! Laitoinkin sulle jo säpöä mutta kysäsen täältäkin kautta että saanko ottamiasi kuvia käyttööni esim.fb,blogi...miten toimitaan? Ja siis ratsukosta j-j pehkonen- funkel gisela :)

  VastaaPoista
 2. Heips!

  Sinähän kuvaat 2.8 objektiivilla? Siis, että suurin aukko on siinä 2.8. Kun kuvaat vaikka esteratsastusta tai kouluratsastusta, niin mitä aukkoa käytät? Millä ohjelmalla kuvaat? Täysin manuaalisesti? Kannattaako tuolla 2.8 aukolla kuvata esim. estekisoja ollenkaan? Millaista jälkeä tulee aikaan?

  Siksi kyselen, koska minulla ei ikinä ole moista objektiivia ollutkaan, mutta sellaisesta haaveilen. Onko tuo 2.8 oikeasti hyvä ja paraneeko jälki tuon suuren aukon vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko vastata? :)

   Poista
  2. Minulla on käytössäni Sigman 70-200mm/f2.8 -objektiivi, mutta en juurikaan käytä tuota f2.8 hevoskuvauksessa. Tarkennusalue kutistuu tuolla aukolla niin pieneksi, että sen sihtaaminen hevoseen saaden koko hevosen tarkaksi on minulle liian skilssilaji. Tiedän kuitenkin muutaman kuvaajan jotka kuvaavat aina tuolla aukolla.

   Itse käytän f3,5-4-4,5 aukkoja hevoskuvauksessa. Niissä tarkennusalue kasvaa sen verran, että koko ratsukon saa ikuistettua tarkkana, eikä tausta ole aivan sumein.

   Kuvaan manuaalisesti ja laiskoina päivinä "juoksumiehellä".

   Poista