sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ylioppilas 2012

Nikon D90 + Nikkor 50mm/f1.8
Nyt se on virallisesti ohi! Nimittäin minun lukioura. Sain eilen virallisen luvan painaa päähäni valkoisen ylioppilaslakin kaksitoista vuotta kestäneitten opintojeni kunniaksi. Lippa vinossa, tulevaisuus edessä. :)

Ystäväni Ansku otti minusta ylioppilaskuvat alkuviikosta, mutta pihtasin näiden julkaisua etukäteen, koska se olisi ollut hyvän maun vastaista. Kuvissa kanssani on suomenhevostamma Viivian, joka kuuluu Koljonvirran Ratsastuskeskuksen tuntihevoskaartiin. Valitsimme Viivin kuviin kanssani, sillä hevonen ei saanut olla liian tumma tai vaalea (koska minä itse olen niin vaalea, tumman hevosen kanssa olisin ollut vitivalkoinen, valkoisen hevosen kanssa tumma mekkoni vuoksi), sillä piti olla kaunis pää ja hyvä ilme, sekä hevosen piti olla sopivan kokoinen, jotten joutuisi kyykkimään tai seisomaan varpaillani. Sekä mieluiten minulle jotain merkitsevä hevosystävä. 
Näin suodatettuamme Koljonvirran tuntihevoset (koska vuokramammuttini Venta on musta) jäljelle jäi Viivi, mikä kävi paremmin kuin hyvin. Olen ratsastanut usein tammalla, sekä startannut parit kouluratsastuskilpailut. Tamma on mielestäni kaunis ja siinä on tiettyä suomiromantiikkaa. Ja lisäksi meidän harjakset ovat täysin samaa sävyä. :)

Käykäähän muuten kaikki katsomassa Anskun ottamia kuvia! Kuvataan usein Anskun kanssa vierekkäin heppakisoissa, mutta uskalletaan me joskus tehdä asioita yksinkin.


PS. Mikä on teidän mielestänne paras kuva minun ja Viivin yhteisistä kuvista?

iloinen heppatyttö :------------)

16 kommenttia:

 1. Mielestäni toiseksi ja kolmanneksi ekat ovat hienoja ♥ :D

  VastaaPoista
 2. Tosi upeita kuvia! olisi kiva nähdä enemmänkin, niitä varmasti on! :D

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tuo alempi tummataustainen kuva on loistava! Ilme on kuin "Mitäs sanot polle, eikö ookki aika komia lätsä!?":D
  Onnea paljon lätsän johdosta!:)

  Itse en ole vieläkään yo-kuvia napannut, kun ei oikeen oo kaveria kuvaamaan, enkä aio niistä kuvista maltaita maksaa, kun sen heposen kanssa ajattelin otatuttaa kunhan kaverin saisi mukaan tallille.:D T: -11 joulukuussa lukionsa päättänyt. :D

  VastaaPoista
 4. Hienoja kaikki, mutta alimmasta diggaan eniten! :)
  Molemmilla hyvät ilmeet, varsinkin polle terävänä.
  Onnea!

  VastaaPoista
 5. Onnea!(:
  Kaikki kyllä tosi hienoja,mutta toka osu eniten silmään!:)

  VastaaPoista
 6. Toinen kuva on aivan upea! Vikakin erottui joukosta :)

  VastaaPoista
 7. Viivi on ihanin suokki ikinä <3 (: Mä rakastuin kyllä siihen sillo ihan täysin kun kävin sitä koeratsastaa -09.. Mä tykkään noista kaikista kuvista (: Ootte molemmat niin kauniita.

  VastaaPoista
 8. Toinen, eka olis kans kiva jossei olisi noin sinisävyinen ja harmahtava.

  VastaaPoista
 9. Minusta tuo ylin teidän yhteisistä kuvista on paras :D

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä 1. Kivoin! Tää on eka kerta kun luen blogiasi ja olen aivan kerrassaan ihastunut upeisiin kuviisi :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia! :) Molemmat kuvattavat on kyllä edukseen.

  Onko sulla antaa jotain vinkkejä tällaisiin kuvauksiin? Esimerkiksi miten hevosen saa poseeraamaan oikein, kun samalla pitää varoa mekkoa? :) Itselläni on myös tulossa tällainen kuvaus, tosin vasta myöhemmin, niin olisi ihanaa kuulla jotain käytännön esimerkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tähän melko huono antamaan esimerkkejä mutta.
   Jos et ole ennen esittänyt hevosta kameralle, harjoittele. Saatte molemmat harjoitusta kuvaukseen.

   Siisti hevonen päivä ennen kuvauksia; leikkaa korva-, turpa- ja vuohiskarvat, selvittele harja ja häntä, pese hevonen.

   Kuvauspäivänä pyydä itsellesi assari kuvauksiin, joka voi laittaa sinulle hevosen edustuskuntoon niin, että sinä vain ilmestyt mekon kanssa paikalle. Älä laita korkokenkiä, joissa on korkea korko mikäli et saa hallittua hevostasi.

   Kuvia ottaessa assari voi heilua kuvaajan takana, kiinnittääkseen hevosen huomion, esimerkiksi näissä minun kuvissani heilutettiin pahvia ilmassa ja taustajoukot möykkäsivät keuhkojensa pohjasta. Toinen hyvä keino saada ryhtiä on kouluraipan päähän sidottu muovipussi jota kevyesti heilutellaan ilmassa. Muista pidellä kuitenkin tiukasti kiinni, ettei polle karkaa! :)

   Ja mekon varomiseen ei ole mitään keinoja. Jos haluat nousta selkään laita satula ilman huopaa, mikäli satula ei peity helman alle. Jos et halua satulaa valitse mahdollisimman samanvärinen huopa, kuin mekkosi / hevosen värinen ja istu sen päälle.

   Eläinten kanssa kuvaus vaatii hermoja kaikilta, niin kuvattavalta, kuvaajalta kuin assariltakin. Eläin on kuitenkin elävä olento ja sillä, on omat visionsa joita se toteuttaa. Mikäli kuva ei onnistu heti ensimmäisen 5min sisällä, älkää heittäkö kirvestä kaivoon vaan yrittäkää uudelleen.

   Maltti on valttia ja etukäteen harjoittelu tuottaa tulosta. :)

   Poista