torstai 19. kesäkuuta 2014

15.6. Haapavesi

Viime viikon sunnuntaina lähdin viemään reipasta ponipoikaani kohti kotia Pohjanmaalle. Matkan varrella piti kuitenkin päästä Haapaveden aluekoulukilpailuihin... Viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa Kujalan ratsutilalla ratsastuskilpailuja katsomassa ja taustan valitseminen kuviin oli haastavaa; säilöpyöröjä, sekä estevarasto. Toivoin salaa mielessäni, että tausta olisi siisteytynyt täksi vuodeksi, sillä muuten Haapaveden kuviin tulisi kaunis metsätausta. Kuitenkin tänä vuonna edellisten sekaan oltiin laitettu valtavan kokoinen puu- / risupino, unohtamatta tuomarinautoja. Saanen esitellä vaihtoehdot taustaksi:

Taustalta löytyi säilöpyöröjä... Kuvassa Hannover-tamma Don Rohmina W (i. Don Crusador ei. Rohdiamant)
...puupinoa... Kuvassa connemara tamma Streamside So Dear (i. Rockfield Mc Burney ei. Hagens Jaguar)
...ja estetolpat. Kuvassa suomalainen puoliveriruuna Rival Royal (i. Rosenstolz ei. Royal Olymp)
Saavuimme kilpailupaikalle vasta reilusti iltapäivällä, kun viime vuonna olin melko aamusta jo paikalla. Valo oli kohtalaisen hyvä, mutta kenttä pöllysi ikävästi tuoden harmaan sävyn kuviin. Kaunis metsätaustakin oli hankalampi kuvatessa kuin muistinkaan, sillä tarkennuspiste eksyi helposti ratsukon takana oleviin oksiin, heiniin sekä itse aitaan. Paikalla oli jo vanha kuvauskuomani Mia, jonka kanssa höpöteltiin koko päivä tärkeistä ja ei-niin-tärkeistä asioista. 

Kilpailujen loppuessa illalla reipas ponipoikani Tomi oli kadonnut jälkiä jättämättä, mutta löytyi nopeasti autostani nukkumasta. Koko auto oli sisälämpötilaltaan kuin tropiikki ollessaan kuuman kostea huurruttaen kaikki ikkunat täysin. On se rankkaa olla heppakuvaajan mukana ;)

suomenhevosruuna Viesman (i. Viesker ei. Eerikki)
hannover-tamma Laurensia (i. Laudabilis ei. Weltmeyer)
eestinhevosruuna Muhamed (i. Mustafa ei. Posol SU)


suomalainen puoliveriruuna Rival Royal (i. Rosenstolz ei. Royal Olymp)
suomenhevosruuna Kiuas (i. Viesker ei. Jaanen Suikku)
suomenhevosori Hilton Hurra (i. Hilto ei. Ero-Posi)
suomenhevosruuna Burman (i. Oskun-Visku ei. Suikku)
suomenhevostamma Ajan Helmi (i. A.T. Eko ei. Vekke)
Kaikki kuvat on otettu Nikon D90 + Sigma 70-200mm/f2.8 yhdistelmällä manuaaliasetuksilla, mikä myös selittää osittain kuvien laadun epätasaisuuden. Luulin muutama päivä ennen kilpailuja kamerani rikkoontuneen, sillä se ei tarkentanut kuviin lainkaan eikä sen näyttö toiminut, kun menu-valikkoa yritti avata. Kerkesin jo ilmoittaa kameran rikkoontuneeksi vakuutusyhtiölle ja marssiessani kamera-alan liikkeeseen saadakseni korjausarviota, olin aivan varma että rungon sisällä olisi sähkövika. Tarkennusmoottori rikki ja sähkövika, sillä näppäimet eivät toimi. Jätin uskollisen sotanorsuni liikkeelle, mutta kun kerkesin autolleni takaisin soi jo puhelin, joka alkoi lauseella: "tää kyllä toimii ihan moitteettomasti". Kävi ilmi, että muutama nappi oli jumahtanut täysin pohjaan, jolloin kamera ei tiennyt mikä on sen seuraava toiminto: poistaa kuvia, vai selata kuvia? Vanha Nikoni on kyllä tullut jo tiensä loppumetreille, sillä sen suljin alkaa olla laiska verrattuna uutuden karheaan, mutta muuten samaan peliin.

Ensi kerran kilpailuja kuvaillaan vasta heinäkuussa, mikäli alkuperäiset suunnitelmat pitävät paikkansa. Ja kamera on kutakuinkin ehjänä ottamaan kuvia. Silloin on vuorossa Kuopion isot kilpailut!

Haapaveden aluekoulukilpailuiden kuvat on julkaistu täällä
Kysy kuvia sähköpostilla minttu(at)aaveen.net

10 kommenttia:

 1. "risupino, unohtamatta tuomarinautoja"
  Ihmettelin että aika rohkeasti sanot tuomareita naudoiksi, että olivatkohan he tosissaan niin rumia että häiritsivät taustalla, kunnes sisäistin että puhuit tosiaan tuomareiden autoista :DD

  Mutta naudoista ja autoista viis, hienoja kuvia jälleen kerran! Tykkään tosi paljon sun kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina kommentista!

   Hahahahhaa, enpä olisi uskonut että moinen sanamuoto toisi hämmennystä näin paljon... No, heidän autonsa ainakin olivat kuvieni taustalla niin rumia, että olisivat voineet olla vaikka mielummin niitä nautoja. Autot siis. :D

   Poista
 2. Hah, luin samaa! :D Ajattelin, oliko tuomarit niin ikäviä että pitää naudoiksi sanoa, mutta taisitkin tarkoittaa autoja :')
  Samaa mieltä, että taustoita viis kun kuvat on tosi kivoja muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maiju!

   Mä olen välistä tosi nipo taustoista, koska sitten jälkeenpäin harmittaa kun taustalle on sattunut jokin epämääräinen viritys, joka sitten onnistuu pilaamaan muuten hyvän kuvan.

   Poista
 3. Haha, tuomari nautoja minäkin ihmettelin ja etsiskelin kuvista :DDDD

  VastaaPoista
 4. Joo kyllä lauloi meidän sulkimet vähän eri nuotista.. :D
  - Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä...!
   Tänään kisoihin ja mukana D200. En tiiä kumpi on parempi vaihtoehto. :D

   Poista
 5. Fwb Rival Royal on ihan ehta ruuna, jostain syystä Kipassa näkyy aina vain orina. Mutta taustoista huolimatta oikein hienoja kuvia!
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Luotan tosiaan paljon Kipaan, sukupostiin ja hippokseen, sillä harvoin saan niin kaiken kattavia valokuvia, että hevosten sukupuolet olisivat itsestään selviä pelkkien kuvien avulla. :)

   Poista