perjantai 27. kesäkuuta 2014

25.6. Harjoituskoulu, Iisalmi

Keskiviikkona ilmaantui oiva tilaisuus harjoitella harjoituskoulukilpailuissa. Kaivoin kätköistäni vanhan Nikon D200 -rungon ja tarkoituksenani oli kuvata kilpaillut sillä kokonaan - just like old times. Päästessäni kilpailupaikalle olin ajanut muutamat testikuvat omalla tammallani ja todennut, että pelittää jotenkuten vaiheittain.

eestinhevosruuna Ants (i. Ando ei. Topper)
zemaituka ruuna Karis II (i. Kaukas ei. Agentas)
torinhevosristeytys Leps (suku tuntematon)
Kirkkaassa auringonpaisteessa en nähnyt mitään kameran näytöltä, joten minulla oli vain arvauksia minkälaista kuvajälkeä saan aikaan. Kenttä pölisi valtavasti kuorruttaen kameran sekä minut täysin hiekkapölyyn. Sokerina pohjalla oli järkyttävä sivuvalo, joten kuvausinto lopahti melko nopeasti alun jälkeen. Muistin kaikki ne syyt miksi en pidä enää D200 -runkoa aktiivikäytössä: se tarkentaa helposti ohi / ei lainkaan, eikä se tunnu omalta käteen. Hassua, koska minunhan se on ollut jo monta vuotta.

Akkusyöppönä tunnettu D200 imaisi kokonaisen akkukahvallisen akkuja muutamassa tunnissa, joten kilpailujen kuvaaminen loppui lyhyeen. Oli kuitenkin suorastaan ihme, ettei runko hajottanut muistikorttia sillä akku loppui kesken kuvan kirjoituksen (yleensä muistikortti on silloin lasahtanut viimeisen kerran...)

Muutamia kuvia kuitenkin tarttui mukaan. Vaikka kaikki muu kamerassa onkin hanurista sen kuvajälki on jotain ihanaa. Tykkään sen pehmeästä tavasta piirtää ja lämpimistä sävyistä mitä se tekee. Mitä mieltä sinä olet?

suomenhevostamma Hellutar (i. Lennon-Ryhti ei. V.T. Ajatus)
suomenhevostamma Viivian (i. Totilo ei. Vinkaus)

Kuvia voi kysellä sähköpostilla minttu(at)aaveen.net asianmukaisesti otsikoiden.
Kuvat julkaistaan ensi viikolla galleriassa.

2 kommenttia:

 1. Anteeksi että kysyn toistamiseen, mutta et ole vastannut aikaisempaan kommenttiini. Niin. Oletteko tulossa katsomaan/kuvaamaan 5.7kiuruvedelle talli taitaville kavioille estekisoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan päivämäärän ylös kalenteriini, mutta en ole varma pääsenkö paikalle. :)
   Kiitos vinkistä!

   Poista