torstai 12. kesäkuuta 2014

7.-8.6.2014 Iisalmi

puoliveriruuna Bloks
KWPN-ruuna Cavalli
poniruuna Alarm
Huh huh, nyt se on takana. Nimittäin omat kotikansalliset, joka vaatii yleensä valokuvauksen lisäksi melkoisia voimanponnisteluja talkoolaisena. Kilpailuja edeltävänä viikkona purettiin estekonttia, siivottiin pihaa, pystytettiin jabakarsinoita talkoolaisvoimin. Itse kilpailuviikonloppuna ponipoikani Tomi oli pitkät vuorot liikenteenohjauksessa, kun minä taas lauloin kisahepoille tuutu-laulua yöt. Kannoin korteni kekoon siis toimien yövahtina. Kotikisoissa on tunnelmansa; harvoin on pitkät kilpailupäivät (klo 9-21) menneet niin sujuvasti, kuin tänä vuonna. Hyvä seura, parempi mieli pitää kyllä paikkansa. Majoituimme Tomin kanssa kilpailualueen heti lähellä teltassa.

suomalainen puoliveriruuna Gallops Nolando
latvialainen puoliveriruuna Ingvers
belgian puoliveriruuna Hallo-Croket v. Puyenbroeck
oldenburg tamma Kiss of Stallex M
rotu tuntematon, ruuna Aabraham
Tänä vuonna kuvien taso jäi kuitenkin mielestäni aika heikoksi. Lauantaina ja sunnuntai-illasta taivaalta porottanut aurinko toi isoja ja jyrkkiä varjoja ratsukoihin. Ratamestari oli myöskin suunnitellut radan siten, että kuvia ei saanut kuin ihan yksittäisiltä esteiltä - ja tietysti ne samat esteet pysyivät koko päivän hypättävinä ja muuttumattomina. 

Lopulliset kuvien ryssimiset sain aikaan, kun kuvasin hevosia vinoon ja rajasin pikkujuttuja (mm. kaviot, kypärännuppi, häntä...) huolimattomuuttani pois. Onneksi kamera pelasi ihan hyvin, sillä omissa kisoissa on aina ollut liian hyvin läsnä laiterikot. Milloin muistikortti, milloin kamera, milloin objektiivi...

rotu tuntematon, ruuna Macho
saksalainen urheiluhevostamma Aby
suomenhevosori Sirun Oliver
oldenburg tamma Kiss of Stallex M
Koljonvirta Pokaalin 2014 voitti Wilma Heikkinen ratsullaan Diamond of the Lowlands Z

Mitä mieltä olette omien kotikansallisten kuvista? 
Tänä vuonna kotiseurani ei järjestä koulukansallisia kilpailuja, mutta syksyllä kilpaillaan taas! 

Iisalmen kuvat on julkaistu TÄÄLLÄ. Kuvat ovat raakadataa sivuilla, mutta tästä blogista näkee esimerkkinä minkälaiselta kuvat näyttävät kun ne värikäsittellään, horisontaali suoristetaan ja kuvan tarkkuutta parannetaan.

2 kommenttia:

 1. Toi on kyllä ärsyttävää, että kuvia saa vain samoilta esteiltä. Sanoin jo tässä oman seuramme puheenjohtajalle, että hän voisi ehdottaa ratamestarille esteiden sijoittamista/hyppysuuntaa niin että päivän mittaan kuvia olisi helppo ottaa. Ei ollut mahdollista :D

  Mut hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minäkin olen ehdottanut monesti. Tuurilla mennään ja parempia kuvausonnea toivotaan!

   Kiitos :)

   Poista