maanantai 23. maaliskuuta 2015

14.-15.3. I-tason esteet ja koulu, Iisalmi

Otsikkohirviö. Minulla on aina ollut tapana kilpailukuvaukset blogiin merkitä tyylillä: päivämäärä, taso+laji ja paikkakunta. Ennen se kävi niin näppärästi, kuten: seurakoulu, kansallinen kenttä, alue-este... Nyt yritin mahduttaa järkevästi kilpailuiden tason ja lajin ja paikkakunnan. Lopputuloksena oli kauhea sekamelska.

Toissa viikonloppuna uutuuttaan hohkavan Nikon D7100 -rungon innoittamana saavuin kotiseurani maneesiin. Pimeimpään kolkkaan, mitä valokuvaushistoriani aikana olen joutunut kohtaamaan. Yleensä kieltäydyn suoraan kunniasta, jos joku haluaa minun kuvaavan maneesissa. Ei onnistu, ei riitä valo, eikä ainakaan hermo. Nyt kuitenkin uuden kaluston (ja äärettömyyksiltä tuntuvan ISO-arvon innoittamana) päätin kokeilla onneani. Onnea minulla oli matkassa, sillä aurinko paistoi maneesin pienistä ikkunoista sisään aivan aavistukset. Tuoden kuviin sitä sopivaa lisävaloa.

 

 Estekuvat otin kokonaan raakakuviksi, oikein ensimmäistä kertaa koko kilpailuiden ajan. Lopputulemana päätin jättää raw-kuvat muille kilpailuissa kuvaaville hifistelyksi ;) Maneesikilpailuiden toinen kurjuus puuttuvan valon lisäksi on samat yläviistot kuvakulmat jatkuvasti. Onneksi tämä taisi olla taas hetkeksi riittävä maneesikuvaus viikonloppu.Minulla on ilo ilmoittaa, että olen mukana Blogitalli -blogiportaalissa tästä eteenpäin. 
Odotan innolla tulevia kuukausia bloggaamisen parissa! Haastatteluni voit lukea täältä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Pitääkin tänään tai huomenna vastailla niihin sähköposteihin joita ihmiset laittoivat. Myös sinun. :)

   Poista
 2. Nättiä jälkeä tullut pimeästä maneesista! Ei arvaisi tuon olevan pilkkopimeä. Itse tykkään tuosta raw kuvasta ja sitä tulee kisoissa käytettyä... Tosin hermo meinaakin käsittelyvaiheessa mennä, enkä tämän seurauksena nykyään enää edes katso jokaista kuvaa erikseen jos valotukset näytää suurinpiirtein samoilta :D Mulla kun konekkaan ei ole mikään ferrari.. kestä kestää ja kestää... Yleensä aluksi koitan katsoa kaikki, mutta pian siinä rupeaa sitten hieman oikomaan. Varsinkin pikkukuvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koljonvirran maneesi ei ole aivan säkkipimeä aurinkoisena päivänä, mutta todella kelmeä, jos ulkona on pimeää ja mennään hallin valoilla...

   RAW-kuvaus oli kyllä ihan hauskaa, mutta voi herranenaika sitä jälkikäsittelyn määrää! Kone siirtää ensin kuvat yhtä nopeasti kiintolevylle kuin Speedy Gonzales, jonka jälkeen puolivälissä ilmoittaa, että lopuille kuville ei ole tilaa kiintolevyllä. Ärh.

   Poista