tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pikkupojast isoks mieheks

O N N E A    O O T U S    S E I T S Ä M Ä N   V E E!

Vaikka viralliset syntymäpäivät hevosille juhlitaan aina 1.1. on tänään se päivä, kun Ootus näki maailman valon ensimmäistä kertaa seitsämän vuotta sitten Pärnussa, Virossa. Ootuksen synnyinkoti ja kasvattaja on virolainen Tori Hobusekasvandus Oü, jossa syntyy vuosittain muutamia torivarsoja. Ootus kuuluu vuoden 2008 varsakatraaseen ja onkin syntynyt hyvissä ajoin keväällä. 

Ootuksen muutettua Iisalmeen pienen googlailun tuloksena löysin siitä muutamia varsa- ja nuoruusaikojen kuvia, jotka koristavat tätä postausta. PikkuMies kuvissa on seitsämää vuotta myöhemmin jo vähän isompi kokoinen Jätkä, vaikka perusilmeet ja olemus ovat pysyneet samoina kuvien ottopäivistä asti.


 
Itse pidän hevosen aikuisuuden rajapyykkiä seitsämässä vuodessa. Se ei ole enää oikeutettu osallistumaan nuorten hevosten luokkiin ja alkaa olla parhaimmilla ikävuosillaan. Toivottavasti Ootuskin alkaisi pikkuhiljaa aikuistumaan ja lopettamaan nuoren hevosen kotkotukset treeneissä.

Ootuksen syntymäpäiviä juhlittiin tietysti täysi-ikäisen pojankoltaisen tavoin: oli naisia, ruokaa ja juomaa. Ja Ootuksella oli onnensa kukkuloilla vokotellessaan huomattavasti vanhempia leidejä aidan yli. #LoveIsInTheAir

5 kommenttia:

 1. Onnea Ootukselle. Mutta mitäs? Vauvakuvissa ei näy "likaläikkää" peffan päällä? Se on siis tullut joskus myöhemmällä iällä, onko tietoa milloin ja miksi, kun ei kerta syntyessään ole ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikai se nyt sieltä karvan alta näy :D

   Poista
  2. Syntymämerkkihän (tai mikä ikinä onkaan) on aiemmassa postauksessa mainittu eriväriksiksi karvoiksi. Luulisi silloin näkyvän karvojenkin alta...

   Poista
  3. Joko näen sen tumman luomen hyvällä tahdolla ja mielikuvituksen voimalla, mutta kun tsekkaa emätamman viereltä otettua kuvaa läppärin näyttöä kääntämällä, niin ihan selkeästi se sydän sieltä pollottaa :)

   On tietysti ihan syynsäkin sille, miksei varsoja tunnisteta heti synnyttyään, vaan vasta varsakarvan irrottua.

   Poista
  4. Minäkin näen kauneuspilkun emän vierus kuvassa! :O tiedä sitten :)

   Poista