lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011: Luukku 10

Photography by aaveen.net'in joulukalenteri on vastaava: jokaisena päivänä jouluaattoon asti julkaisen kahdesta eri muokatusta haasteesta kuvan (/kuvia) ja yhden biisin soittolistaltani. Nämä päivittäisen haasteet elävät koko ajan ja niitä voidaan muokata lukijoiden toiveiden mukaan.


Luukku 10
Tämä tekee minut aina iloiseksiHups, oon taas myöhässä tämän luukun kanssa. Tästä luukusta löydätte ratsastusvideon minusta. :) Videon on kuvannut Viivi-Olivia, kiitos paljon! Videolla on yli vuoden takainen estesuoritukseni luokassa 70cm. Kilpakaverina minulla on tuntihevosena toimiva toriruuna Limbo, jonka kanssa olen hypännyt paljon muutama vuosi takaperin ja starttasin ensimmäistä kertaa 80cm luokassani.

Ennen suoritusta tällä radalla olin aivan kauhusta kankea, jäykkä kuin rautakanki ja verryttely oli todella hätäinen ja sekava. Radalla olin alussa todella kauhuissani, mutta huomasin että ratsastin napakasti, laukat vaihtuivat lennosta (mitä yleensä ei tapahdu) ja pysyn jotenkuten kyydissä. Ainut ongelma on oma asentoni, jännittyessä kantapäät nousevat, jalustin menee syvälle jalkaan ja jalkani heiluu, kun jännitän niin kovasti itseäni kiinni satulaan (tiedän että hetkittäin näytän olevan enemmän poikaystävän, kuin hevosen kyydissä). Väsyin nopeasti jännittäessäni radalla ja ohjasin ruunan vaan keskelle estettä ja istuin kyydissä. Lopulta olin niin väsynyt, etten jaksanut enää edes jännittää vaan ajattelin kokoajan "joko tämä loppuu?"

Ruunan rempula kuitenkin kyyditsi minut hienosti maaliin asti ja sijalle 4/10 tuloksella 0/0 39,96s. Mukaani lähti siis ruusuke ja hyvä mieli, että olin pystynyt kunnostautumaan hermojeni kanssa pitkällä radalla. :) Mitä mieltä olette radastani?

Kappale, jota kuunnellessa nukahdatIhana Calexico, joka onnistuu tuudittamaan meikäläisen unille ja samalla myös nauttimaan elämästä. Näin Calexicon livenä Ruisrockissa vuonna 2009 ja en malta odottaa, että näen bändin uudestaan. :)

6 kommenttia:

 1. Hyvin tuo meni! Ei turhaa suusta kiskomista ja hyvää ratsastusta vaikka kantapäät nousi, ei se ole musta niin nuugaa kuhan vaan on ne hypyt hyvin mukana eikä häiritse hevosta hypyn aikana. Itsellä myös kauheat jännitykset ollut aina ennen kisoja. Tai, takana olevissa estekisoissa mitä meidän talli on järjestänyt niin mulla oli ratsuna todella järkevä ja hyvä esteheppa jota ratsastin paljon silloin(ex-hoitohevoseni joka lähti kuukausi sitten tallilta) ja koska luotin hevoseen ja yhteistyöhömme niin sain hyvän alustan kisaamiselleni koska ratsastimme melkein aina puhtaan radan ja hyvin tuloksin.:) Nyt taas seuraavissa estekisoissa allani on nelivuotias tamma, täydellinen vastakohta edelliselle kisahevoselle. Tamma hyppää kyllä mielellään mutta ei taida kovin tiukkoja käännöksiä. :D Hui, rupesinpa taas pälättämään turhia kun piti vain kommentoida sun kisarataas.

  VastaaPoista
 2. Jaana, hauska kuulla sinunkin kisakokemuksia. :)
  Itselläni on mammutin kanssa hieman erilainen tyyli tullut, uskallan enemmän itse ratsastaa reitit.

  VastaaPoista
 3. tosi siisti ja napakka rata! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköistä menoa! Tasainen ja hyvä tempoinen rata ;)

  VastaaPoista
 5. Tasainen oli rata eikä tosiaan mitään turhaa kiskomista, huomashan susta että olit paikoin aika jännittynyt mutta niin on moni muukin :)

  VastaaPoista
 6. Voitko tehdä joku kerta sellaisen postauksen, missä esittelet kaikki kamerasi ja objektiivisi sun muut "lisäosat"?=) en ainakaan sellaista löytänyt blogistasi.

  VastaaPoista