maanantai 5. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011: Luukku 5

Photography by aaveen.net'in joulukalenteri on vastaava: jokaisena päivänä jouluaattoon asti julkaisen kahdesta eri muokatusta haasteesta kuvan (/kuvia) ja yhden biisin soittolistaltani. Nämä päivittäisen haasteet elävät koko ajan ja niitä voidaan muokata lukijoiden toiveiden mukaan. :)


Luukku 5
Vanha kuvaTänään olisin voinut julkaista minun ottamani vanhan kuvan. Julkaisin kuitenkin viime viikolla postauksen, jossa olisi mukana myös vanhoja kuvia ja tuntuisi tyhmältä kaivaa sellaista materiaalia esiin, joka on jo nähty. Siispä löysin tämän helmen, noin vuosituhannen vaihteesta.

Kuvassa on Mini-Minttu, eli itse allekirjoittanut. Valokuvan on ottanut siskoni (hänen bloginsa), enkä kuollaksenikaan muista onko tämä otettu Kemiössä vai Hailuodossa, mutta luottaen hämärään muistikuvaani tämä on otettu ensin mainitussa paikassa.

Perheeni on ollut todella tärkeässä roolissa valokuvausharrastukseni alussa ja on edelleen. Isäni on kiinnostunut valokuvaamisesta ja kuvannut vuosikymmeniä sitten siirtäen kiinnostuksen kameroihin siskooni, jonka pakollisena mallina jouduin (korvausta vastaan toim.huom.) olemaan. Tuntui siis luontevalta alkaa kuvaamaan itsekin, kun kodistani löytyi kameroita joka puolelta. Digiaikana aloittaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin filmiaikana. Olin vielä 2000-luvun alussakin nyrkillä tapettavan kokoinen, että vanhempani tekivät kenties fiksusti etteivät tyrkänneet heti omaa kameraa kouraan, vaan saadessani kameran käyttööni 2005 oli digikuvaus yleistynyt Suomessakin.

Ensimmäinen oma kamerani oli vanhempieni ostama ja myöhempiin hankintoihin he ovat enemmän tai vähemmän osallistuneet taloudellisesti. Sekä tietysti korvaamattomat kilometrit viedessä tytärtään kuvaamaan ympäri Pohjois-Savoa ja odottaen itse jääkylmässä autossa, että saisin tarpeekseni kuvaamisesta.

Kappale joka muistuttaa sinua jostakusta


YUP - Roswellin Kattilaan!

Viime postauksessa jeesustellessani, kuinka skeibamusiikkia suomalaiset yhtyeet tekevät tulipa mieleeni tämä yhtye. Yup on tehnyt helposti kuunneltavaa musiikkia tehden samalla niin uraa uurtavaa työtä muille suomalaisille yhtyeille, ettei sitä voisi enää näinä päivinä uskoa. Yhtyeen keulakuva on viisas mies, joka näyttäytyy minulle Kristuksen arvoisena. Entisessä terässään bändi ei enää ole, mutta 1990-luvun puolivälistä 2000-luvun alkuvuosiin pirun tiukka settiä tarjoileva yhtye! Onneksi laulajan sooloura sekä kirja- ja runoteokset ovat pitäneet minut sivistyksessä mukana.

Rakas sis on opettanut minulle musiikin kuuntelun jaloataitoa siitä lähtien, kun olen ollut saappaankokoinen. Kun naapurinkersat kuuntelivat Frööbelin palikoita minä salaa lainasin aina YUPn Yövieraat levyä, josta renkutin bändin hittibiisiä "Meitä odotellaan mullan alla" niin kovalla kuulokkeisiin, että se on tainnut vaikuttaa kuulokykyyni melkoisesti... Tähän hätään tuota biisiä en löytänyt, hö.

2 kommenttia:

  1. jep. Kemiöstä se on. Siitä heti mökin kuppeelta. Oonko ollu ehkä paras sis or what, kun oon opettanut siut musiikin saloihin jo miniminttuna, häh? Miulla taitaa olla kuvamateriaalia missä siulle on värjätty hiuksiin punainen raita ja heilutat tukkaa nirvanan tahdissa 4-vuotiaana.

    VastaaPoista
  2. Oon ymmärtäny hyvän musiikin päälle jo silloin. :)

    VastaaPoista