torstai 10. heinäkuuta 2014

29.6. Alue-este, Oulu

puoliveriruuna Loverboy
Kesäkuun lopulla ajoin täysin uudelle kuvauspaikalle, Kuivasjärvelle Ouluun. Keli oli mitä mainioin kilpailupäivälle auringonpaisteessa ja lämpötilan kohotessa - valokuvaukselle olosuhteet kuitenkin olivat mitä kammottavimmat auringon luodessa jyrkän varjon kuviin. Kenttä alkoi pölistä nopeasti auringon paahtaessa täysillä ja kentän ympärillä olevat puut loivat varjonsa kentän ylle.

Valitsin kuvauspaikkani myötäaurinkoon, ns. vastakkaiselle puolelle katsomoa puiden keskelle. Paikalla oltiin selvästi seisottu aiemmin, sillä kentän ympärille oli muodostunut polkuja ja maa tamppautunut tasaiseksi. Kerkesin kuvata ensimmäisestä luokasta noin puolet, kun tuli kuulutus että katsojien (minä ja muutama muu) tulisi siirtyä pois kentän takaa. Olin aika pöyristynyt, sillä missään kilpailukutsussa, tiedotteessa tms. ollut mainittu katsomon sijaintia. 

ratsuponiruuna Königsfalke
zangersheidetamma Celyne Z 
lämminveriruuna Wildwest Robert
Siirtyessäni katsomoon kuvausolosuhteet vaihtuivat täysin vastavaloon, taustaksi valikoitui havupuiden lisäksi takana ollut rekkaparkki. Idyllisin tausta siis ihan hetkeen (ellei Haapaveden aluekouluja lasketa mukaan...) oli tarjolla voimakkaassa sivu- / vastavalossa. Pieni katsomoalue oli aivan täynnä ihmisiä, jolloin kaikki pakkautuivat aivan iholle toisiinsa kiinni. Olin lähteä kotiin, mutta ponipoikani Tomi sai puhuttua minut vielä hetkeksi jäämään, sillä olimme ajaneet reilusti yli sata kilometriä paikanpäälle. 

Kuvasaldo on mitä on. En itse henkilökohtaisesti pidä kuvien laadusta, sillä vastavalo ja taustan vaihtelevuus ei tehnyt kuvaamisesta kovin mielekästä. Kuvissa varjot ovat jyrkkiä, vaaleat alueet puhkipalaneita ja kaiken päälle kuvat ovat melko epätarkkoja kentän pölyämisestä johtuen. Uusi potentiaalinen kuvauspaikka muuttui totaalisen never ever ever -paikaksi. Auringon ollessa pilvessäkin tummat havupuut taustalla tekisivät kuvista vaikeasti valotettavia. 

westfalen ruuna Lenny
puoliveritamma Soroka
KWPN-tamma Zonnetje V.
-- Kuvia voi kysellä sähköpostilla asianmukaisesti otsikoiden minttu(at)aaveen.net --
Kuvat on julkaistu täällä.

2 kommenttia:

  1. Mie mietin just kun Opera Gameseja olin kuvaamassa, et onkohan kentän rakentajilla joku kirjottamaton sääntö, että "katsomo" pitää sijoittaa kentän pohjoispuolelle, että varmasti aurinko paistaa sinne päin :D Tuntuu, et järjestään melkeen joka paikassa on juurikin näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä! Onneksi täällä Pohjois-Savossa on monta kenttää, jonka ympäri pääsee kiertämään, esim. Kuopiossa.

      Poista