tiistai 14. kesäkuuta 2011

FilmikuvaustaFilmikokeilu viime vuoden syksyltä, kuvassa puoliveriruuna Hoffman eli Heikki.

Ansku uhrautui lukion valokuvauskurssin vuoksi juoksuttamaan ruunaansa, vaikka vettä ja räntää tuli. Tehtävänä oli vangita liike-epäterävyyttä kuvaan, joka on mielestäni onnistunut tässä erittäin hyvin. Otin monta monituista kuvaa tilanteesta, mutta tämä oli ainut mikä onnistui edes kohtalaisesti siten, että hevosen askel ei ole könkkäävä ja liike välittyy kuvasta. Digikuvauksessa ravin liitovaiheen tähtääminen oikealla hetkellä tuntui helpolta verrattuna filmikuvauksessa vastaavaan... Kuvassa kuitenkin Hege häntä tötteröllä ja iloisena!

Tosin onnistuin mälläämään tämän kuvan kehittäessä, kun siihen jäi ihmeellinen tahra jostain kemikaalista X / huonon kuivauksen tuloksena, sekä naarmutin kuvan pintaa kuivauslastalla. En voi muuta todeta, kuin että hyvä Minä! Onneksi skraadu on liikkeen suuntainen.

3 kommenttia:

 1. Näin tumpelo ku oon nii onks parempi et putkessa Sigma 70-300mm/f4-5.6 DG Macro nii tosta f4-5.6 kohasta, onks putkis parempi et se on pienempi kuin isompi? :)

  VastaaPoista
 2. f-luku tarkoittaa valovoimaisuutta, ja mitä pienempi luku on (esim. f2.8, f1.8 jne.) sitä valovoimaisempi objektiivi on ja saat vähäisemmällä valomäärällä kuvattua. f-luku vaikuttaa myös esim. tarkennusalueen suuruuteen jne.

  Eli karkeasti arvioituna, mitä pienempi luku on sen parempi objektiivi on.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva ! Tykkäsin tosi paljon, tuossa on sitä jotain tunnelmaa eikä oo niin tavallinen ja yleisesti nähty niinkun nykyajan digikuvat :) !

  VastaaPoista