lauantai 25. kesäkuuta 2011

Yötön yö


Nikon D200 + Sigma 70-200mm/f2.8


Minulla ei ole vielä aavistustakaan näiden hevosten identiteetistä...
Nikon D90 + Sigma 70-200mm/f2.8

Vietin erilaisen juhannuksen ja kävin kuvaamassa Vieremällä juhannusravit, sekä ravien jälkeen alkuyöstä Koljonvirran tuntihevosia laitumella.

Raveissa kuvaaminen jäi vähän sivummalle, kun törmäsin tuttuihin kasvoihin, joiden kanssa tuli rupateltua kaikesta maan ja taivaan välillä. Ehkä ensi viikolla käyn uudestaan seuraamassa raveja ja lyön vetoa mustista hevosista. ;) En tiedä saanko näitä kuvia millä aikataululla sivuille, sillä en hankkinut itselleni käsiohjelmaa. Suomenhevoset saan tunnistettua hyppien keikkuen, mutta lämminveriset voivat tuottaa enemmän ongelmaa... Kuvasin myös ponilähdön ennen varsinaisten ravien alkua.

Itseäni jäi Iisalmen koulukansallisten jälkeen harmittamaan, kun en kuvannut D200 rungollani enemmän, joten kuvasin ravit enemmän kys. rungolla. Valinta ei ollut ihan nappiin , sillä D200 + Sigma yhdistelmä heitti tarkennuksen iloisesti sinne sun tänne ohi sujahtavista ravureista. D90 + Sigma taas pelitti loistavasti. Huomaa myös värierot yo. kuvista. D200 kuva on mielestäni keltaisempi, kun taas D90 kuva on neutraali värimaailmaltaan.

Toivotaan, ettei sunnuntaina sataisi, jotta pääsisin kuvaamaan Tahkon seuraestekilpailut. Kilpailuista kehkeytyi megaluokan kinkerit ilmoittautuneiden määrästä päätellen, joten pitää katsoa mihin aikaan on järkevintä mennä paikalle.


Ötökät kiusaavat til-t Gustavaa & pv-r Merano SWE tarkastamassa paikalle ilmaantuneen kuvaajan
Nikon D90 + Sigma 70-200mm/f2.8

PS. Kun 25 lukijaa on täynnä kehittelen jotain kivaa ja erilaista(?), joten ehdotuksia tulemaan mikä kiinnostaisi Teitä! Hyvää Juhannusta kaikille, älkää hukkuko!

10 kommenttia:

 1. Kuvausvinkit kiinnostais ainaki mua ! :) Kaikki liikkuvan kohteen kuvaamisesta lähtien kiinnostaa :D !

  VastaaPoista
 2. sitten esittelyä sun parhaista kuvista yms. (:

  VastaaPoista
 3. Kertoilisit vaikka sun tavotteista valokuvauksessa, parhaista kuvista, jne..

  VastaaPoista
 4. Kai mä oon vahingonilonen, mut ois kiva lukea jostain ikumuistosesta kuvausreissusta, jollon kaikki meni pieleen - ja nähdä muutama kamala kuva! :D

  VastaaPoista
 5. Kaikki ylemmät ideat on hyviä! Myös sun kuvaushistoriaa oisi kiva lukea ja nähdä niitä epäonnistuneitakin otoksia :D Esittely kameroista, objektiiveistä ym. mitkä haluaisit jos sulla olisi rajattomasti rahaa käytettävissäsi, sinun mielestäsi parhaita hevoskuvaajia yms. yms. Tuossa jotain ideoita :) !

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä ehdottomasti ton Ð:n kanssa tai sitte just laitat parhaita kuvia tänne jne.

  VastaaPoista
 7. mä näin sut tuolla raveissa kun ite yritin säälittävästi räpeltää kuvia kans :---D
  ja itellä on canon eos 500D ja oon tässä yrittäny objektiivia ehtiä mut on niin perkeleen kalliita enkä ymmärrä niistä mitään, niin ehkä turvallisinta ois ostaa se canonin 55-250 mikä maksaa reilu 200 euroo. kun haluan objektiiviin kuvanvakaimen ettei tarviis raahata jalustaa mukana vai saako ilman kuvanvakainta ja jalustaa hyviä kuvia?

  VastaaPoista
 8. Minulla on ollut monia objektiiveja ilman kuvanvakainta, mutta en ole tarvinnut jalustaa. Olen silti mahdollisuuksien mukaan tukeutunut, mm. nojaamalla tolppaan.

  Jos objektiivissa ei ole vakaajaa paras jalusta on oma kuvausasento: seisoa molemmilla jaloilla tukevasti, tukea kyynerpäät vartaloon ja ottaa jämäkkä ote kamerasta. :)

  VastaaPoista
 9. eli uskaltasin ehkä ostaa sen sigman 70-300 kun se ei maksa kun 135 euroo:--D

  VastaaPoista
 10. Se on ihan ok putki, minulla on myös sellainen. :) Toimii D90 rungossani paremmin, kuin D200. Ystävälläni on Canon, jossa ilmenee pahoja tarkennusongelmia, mutta tämä taitaa olla pitkälle mallikohtaista. Kannattaa selailla internetin käyttäjäkokemuksia runkosi + objektiivisi yhdistelmästä. :)

  VastaaPoista