lauantai 11. kesäkuuta 2011

Laatu ratkaisee


Vas.: Nikon D90 + Sigma f/4-5,6 DG Magro
Oik.: Nikon D200 + Sigma f/2.8 II EX DG Macro ESM


Ei ole montaa vuotta, kun ajattelin että objektiivin pituus ratkaisee eniten. Kuluneen vuoden aikana olen kuitenkin, että laadusta ja valovoimaisuudesta kannattaa maksaa. Tällöin tingitään usein objektiivin polttovälistä.

Ensimmäiseksi hankin teleobjektiivin, Sigma 70-300mm f/4-5.6 alle sadalla eurolla. Aktiivisia käyttövuosia se kesti kolme, kunnes se alkoi hidastumaan tarkennuksellaan ja tehden kuvista suttua ja.... suoraan sanottuna kaamean näköisiä, varsinkin pitkillä polttoväleillä.

Kesän 2010 raadoin niska limassa saadakseni rahat Sigman 70-200mm f/2.8 objektiiviin. Sen sattuani tiedän, mitä parempi on. Laatu peli minun kukkarolleni, säästin reippaasti tonnin, kun en hankkinut Nikkorin vastaavaa. Jos Sigma tekee minut onnelliseksi Nikkor voisi tehdä minut todella todella onnelliseksi ja tyytyväiseksi kuvieni laatuun.

Sigma 70-300mm on seisonut samalla tavoin, kuin Nikon D200 runkonikin. Vaikeuden ja hitauden takia ne ovat jääneet vähemmälle käytölle. Kuitenkin viime viikonloppuna (4.-5.6.2011) tuli ajankohtaiseksi kaivaa molemmat esille, kun yritin kuvata vierekkäin olevia kouluratoja eri kameroilla. Kuvat puhuvat puolestaan, verratkaa itse. ;)

Kuva julkaistaan toivottavasti ennen 17.6., mutta tiukkaa tekee, sillä sunnuntain kuvat ovat vielä kokonaan nimeämättä. Parhaani yritän, katsotaan mihin se riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti