maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kilpailukausi Ventan kanssa avattu!

Lazy lazy me, ei näin lomalla jaksa tehdä mitään muuta kuin spurdoilla, joten blogin päivittämiset ovat jääneet. Ventan kanssa käytiin pitkä maasto alkuviikosta ja Mammutin omistaja liikutti tamman seuraavana päivänä. Kuvaamiset ovat yhtä jäissä kuin ennenkin: rahaa ei ole liikkua tällä hetkellä oikein minnekään kuvaamaan ja kaikki kilpailut järjestetään pimeissä halleissa tai pilkkopimeällä (ainakin etsimen läpi katsottuna) raviradalla.

Viime lauantaina kävimme kuitenkin urheilemassa Ventan kanssa seuraestekilpailuissa, jotka pidettiin Koljonvirran Ratsastajien toimesta Koljonvirran Ratsastuskeskuksen maneesissa. Alkuperäisenä tavoitteena oli startata hyvä 50cm ja hevosen innosta riippuen joko startata myös korkeampi luokka (eli 70cm) tai jättää menemättä. Mammutti oli tapansa mukaisesti vieraskoreasti kilpailupaikalla, erittäin helppo ja miellyttävä käsitellä ja satuloida. Verryttelyissä tamma hieman himmaili esteitä ja tuntui hyppäävän liioitellun varovaisesti, mikä oli tietysti ihan ymmärrettävää meidän ratareenien puutteesta johtuen koko talven aikana.
Kuvat 50cm radalta & palkintojenjaosta. (Kuvat nähtyäni päätin, että sekä kuski että hevonen voisivat laihduttaa...)

50cm radalta lähdin hakemaan siistiä rataa, joka olisi sekä minulle ja hevoselle kiva kokemus ja tekisi kilpailukauden alun helpoksi. Rata oli kuitenkin haastava tiukkojen teiden vuoksi, jotka söivät Ventan laukkaa paljon. Päätin kuitenkin uusinnassa ottaa megatiukan tien, jonka tuoman turvan avulla voitin 50cm luokan ajalla 32,01. 70cm verryttelyssä Mammutti oli enemmän innoissaan, mutta väsyi isomman luokan radalla nopeasti ja kolautti uusinnassa okserin takapuomin alas. Koko loppuradan ajan tamman kunto tuntui hyytyvän, mutta hyvin rapakuntoinen Mummo-Mammutti sinnitteli loppuun asti. Kiitos meitä kuvanneille, tämän postauksen kuvat ovat ottaneet Anni Niskanen ja Jenna Pennanen.


Kuvat 70cm radalta

Tulokset näistä kilpailuista siis olivat:
24.3.2012 KvR seuraeste, Iisalmi - 50cm - 1/15 0/0 32,01s
24.3.2012 KvR seuraeste, Iisalmi - 70cm - 13/16 0/4 42,93s

Nyt suunnitelmissa on maastoilla mahdollisimman paljon ja kasvattaa peruskuntoa, sekä käydä muutaman kerran hyppäämässä ennen seuraavia kilpailuja, jotka ovat huhtikuun lopussa. Tämän kauden tavoitteena on saada puhdas 80cm rata, sekä mahdollisuuksien mukaan startata 90cm.

2 kommenttia:

  1. Luin että perkele joko mie oonki päivittäny blogia ku tarkotuksena on ollu kirjottaa päivitys just samalla otsikolla :D Vaan kunniaan kaikki Ventat!

    VastaaPoista