maanantai 7. toukokuuta 2012

Challenge considered

Kuopion äitienpäivän estekisat on yksi koko kuvauskauden parhaista kilpailuista. Aloitin kuvausuraani sieltä (vuonna 2005... vai 2006?) ja siellä tulee kuvauskautta potkittua kunnolla aina käyntiin. Sorsasalon kenttä on ihanteellinen kuvaukseen: molemmille puolille pääsee kiertämään, joten lähes aina pystyy kuvaamaan myötävaloon. Kenttä on iso ja esteitä on hyvin ollut kuvattavan matkan päästä. Lisäksi kisoissa on aina ekojen ulkokilpailuiden fiilis pitkän hallitalven jälkeen! 

Siispä ajattelin, etten tee tänäkään vuonna poikkeusta sääntööni ja menen paikalle. Ja kuvaan kaikki. Katsoin tänään KIPAsta osallistujamäärän - 249!!! No, ei siinä. Pidän haasteista ja kuvaamisessa ainut haaste on inhimilliset sääolot, akkujen kestäminen ja harkittu muistikortin täyttäminen. Oma jaksaminen kyllä pysyy yllä, kun talven jälkeen radoille ilmestyy useita sellaisia hevosia, joita ei ole ennen päässyt näkemään.


Kunnes sitten katsoin säätiedotteen... Onneksi tänään on vasta maanantai ja sää kerkee vaihtua forecan sivuilla vielä about sataan kertaan. Mutta silti. Sydäntä kylmäsi tänään kun tsekkasin forecan ennusteen Kuopion suunnille lauantaiksi.


Noh, muuta en voi sanoa kuin voi ....... Kuvaan lauantaina ainakin luokista 1 & 2 kuvauspyynnön lähettäneet (jos et ole laittanut, laita äkkiä osoitteeseen minttu@aaveen.net), sillä haluan olla tsemppaamassa kaveriani ja hurraamassa hänen suoritustaan. Huomenna palaan ventakuvien kanssa ja keskiviikkona vierailen naapurikaupungissa - kuvaamassa totta kai. ;)

4 kommenttia:

 1. Kannattaa ottaa huomioon, että Forecalla sääennustukset perustuvat tietokonelaskelmiin eikä niitä kyllä varmaan meteorologit katsele kovin usein siellä, itse suosin ilmatieteenlaitosta (fmi.fi) sääennusteissa! No, sää on kyllä ihan saman näköinen ilmatieteenlaitoksen sivuilla :) :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itsellä on kokemuksia vain siitä, kuinka ilmatieteenlaitos lupaisi aurinkoa ja lämpöä, foreca on ollut oikeassa tihkusateineen ja tuulineen. Eli kokemuksen kautta tämä taipumus.

   Kiitti kuitenkin vinkistä. :)

   Poista