sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Sateinen Sorsasalo


Melkoinen heppaviikonloppu, kun lauantaina ajoin Kuopioon tsemppaamaan kaveria hänen ensimmäisessä aluestartissaan ja kuvaamaan myös muita osallistuja. Tänään puolestaan työpäivän jälkeen pidin Pimp my pony -päivän, kun siistin vuokratammaani Ventaa huomisiin kilpailuihin. Niistä lisää sitten huomenna. :)

Lauantaina satoi. Ja paljon. Suorastaan kaatamalla. Ajaessani Iisalmesta Kuopioon hetkittäin näytti jopa ihan siedettävältä ilmalta, kun ei satanut kovin paljoa. Kuopioon päästessäni kaatosade kuitenkin yllätti ja kastuin ensimmäisen tunnin aikana alusvaatteitani myöten likomäräksi (vaikka olevani pistin sadehousut ja -takin), mutta päätin pitää lupaukseni kuvauspyyntöjä lähettäneitä kohtaan. Kameraan sadesuojun ja kisakentän laidalle.

Sataa sataa ropisee pili pili pom (80cm)
80cm
80cm alun jälkeen ryöpsähti mieletön rankkasade. En nähnyt enää laseistani läpi ja päätin: "nyt vttu loppuu!". Jatkoin kuitenkin pahimman kuuron laimennettua kuvaamista koko luokan läpi. Ensimmäisessä luokassa kuvasin katsomon puoleisella pitkällä sivulla, eli kuvia löytyy perusradan ampaispystystä, saksaokserista, perusradan ja uusinnan sinikeltaisesta trippelistä sekä uusinnan punaisesta okserista. Yllättävää kyllä kuvista tuli ihan siedettäviä ja jopa "ihan kivoja".


90cm
90cm
90cm vaihdoin puolta tuomarintornin viereen ja kuvasin ykkösestettä, punaista porttiokseria, sekä sarjan a-osaa. Tausta on toisen luokan kuvissa parempi, mutta jotenkin kuvista tuli sameampia, mutta tarkempia kuin ensimmäisessä luokassa, vaikka nekin kuvat ovat aivan harmaita ja tarvitsevat paljon värikäsittelyä jälkikäteen.

Ysikympin ja metrin välissä arvoin lähdenkö kotiin lämpimään suihkuun ja kuvaanko vielä metrin. Jäin kuitenkin kuvaamaan metrinkin, kun siinä oli "vaan" noin viisikymmentä lähtijää. Kuvat ovat melkolailla samoilta esteiltä kuin ysikympinkin radalta, lisänä vaan sinivalkea lankkupysty.

100cm

100cm
Vaikka satainen Sorsasalo oli melkoisen eksoottinen kokemus rankkoine sadekuuroineen ei tämä yltänyt vielä edes top3-listalleni "hirveät kuvausreissut". Kamera pysyi olosuhteisiin nähden uskomattoman kuivana sadepussissaan, mutta kuvat ovat harmaastakin harmaampia.

Kuvat ovat nyt nimeyksen alla ja niitä julkaistaan kun kerkeän. Haluaisin kovasti tehdä nämä kaikki heti näytille, mutta velvollisuudet arkielämässä (lue: pääsykokeisiin kaksi viikkoa) kertovat muuta.

4 kommenttia:

 1. minkälainen sadepussi sulla on kameralle? Miettiny et iteki tarvis oikeesti jonku pussukan kameralle ku kertaalleen käyny sillee et tarpeeks kauan sateessa ollessa putken sisälle on päässy kosteutta ja se sanoi sitte ittensä irti siitä hyvästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on eräästä verkkokaupasta hankittu rainsleeve, googlen kuvahaulla löysin totuutta vastaavan kuvan: http://optechusa.com/skin/frontend/optechusa/default/images/Pilot/Rainsleeve.jpg

   ei mikään huippu, mutta ajaa asiansa pikkukuurojen aikaan. Kosteus kuitenkin pääsee kameraan helposti jos vesi pääsee jotakin kautta kosketuksiin rungon tai objektiivin kanssa. Siinä tapauksessa kannattaa kuivattaa kamera ns. ilmassa, jolloin kosteus ei tiivisty pisaroiksi asti.

   Sadekelin suoja ei ole jos päälle vetäisee huivin, pipon tai pyyhkeen. :) (minäkin taisin joskus pyyhkeellä "suojata")

   Poista
 2. tee postaus top-10 kamalinta kuvaus reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, pistetään toteutukseen jossain vaiheessa. :)

   Poista