lauantai 14. tammikuuta 2012

Kysymyksiin vastaukset

Huh huh, kysymyksiä oli paljon - kiitos kaikille! Ihan kaikkiin en vastannut, sillä kaikki asiat eivät kuulu interwebsiin, sorry guys. Annan mainetta ja kunniaa sille, joka jaksaa lukea tämän vastauspostaushirviön loppuun. Yrittäessäni etsiä kuvia tähän postaukseen vaivuin epätoivoon ja käytin muiden ottamia kuvia, mukana myös muutamia omia. HYI MINUA TAAS. Valitsin kuitenkin kuvia päämääränäni kertoa teille sanattomasti niistä asioista jotka kiinnostavat minua, ovat minulle yksi osa elämääni tai jotka kuuluvat lempiasioihini.v. 2010

Horoskooppisi? Oinas
Minkä ikäinen olet? 18
Milloin sulla on synttärit? 30.3.
Missä päin Suomea asut? Iisalmessa (ks. Pohjois-Savo, Itä-Suomi)

Siviilisäätysi? Sinkku (forever alone)
Onko sinulla poikaystävää? ei.
Oletko tällä hetkellä ihastunut? en ole, ihastun harvoin.
Onko joku särkenyt sydämesi? ei

Onko sinulla sisaruksia? Minulla on isosisko, joka asuu toisella paikkakunnalla ja bloggaa myös.
Montako sisarusta sinulla on? yksiweheartit

Unelma-ammatti? Historianopettaja
Mitä koulua käyt (jos opiskelet?) Viimeisiä viikkoja lukiossa viedään, eli toivottavasti olen kevään 2012 ylioppilas.
Mikä on sun tulevaisuuden haaveammatti? historianopettaja
Voisitko työskennellä opettajana? mielelläni, mutta vain ja ainoastaan aineenopettajana. Luokanopettajana (tai lasten kasvattajana) oleminen ei ole minun juttuni.
Tekisitkö valokuvausta työksesi? en haluaisi, sillä epäilen etteivät taitoni ja näkemykseni riitä ammattitasolle.

Onko sinulla roolimalleja? ei, itsenäiset ihmiset ovat silti ihailtavia.
Millainen olet omasta mielestäsi luonteeltasi? huumorintajuinen, nauravainen, leppoisa, rento
Minkälaisen tatuoinnin olet hankkimassa? otan tatuoinnin ystäväni muistolle. Kuvaa tulee sitten, kun se on hakattuna ihooni mutta se symbolisoi rakkautta, huolenpitoa ja kiintymystä, sekä lojaaliutta. Tunnettu old school tatuointimalli. :--)
Onko sinulla lemmikeitä? Jos ei haluaisitko? minulla on 14-vuotias maatiaiskissa nimeltään Tahvo
Mikä on erikoisin tapasi? hmmm. Teen monia asioita itselleni helpolla tavalla, joita muut eivät voi ymmärtää.
Millainen asunto sinulla on? Asun toistaiseksi vanhempieni kanssa esikaupunkialueella omakotitalossa.
Missä tykkäät olla rauhassa? Töissä. Seura on aina mukavaa ja kaksistaan hommat hoituu nopeasti. Ollessani yksin vuorossa en kaipaa mitään ylimääräistä häsläystä, muuten tuntuu että rytmini menee ihan sekaisin ja työpäivä venähtää nopeasti.


weheartit

Mistä nautit? hiljaisuudesta, ystävien seurasta, elämän hyvistä hetkistä
Mitä teet vapaa-ajalla? turrutan mieltäni tietokoneen ja television äärellä, valokuvaan, ratsastan, chillaan kavereiden kanssa ja ajan lenkkiä Larsallani.
Syötkö salaattia? yleensä en.
Oletko väkivaltainen? en
Mistä olet riippuvainen? (aamu)kahvista, tietokoneesta ja puhelimesta.
Shoppailetko paljon? en, minua on vaikea saada ostamaan itselleni mitään. Hevoselle sitten voikin kaikkea kivaa ostella…
Liikutko paljon? Kotona ollessani en. Minulla on fyysisesti raskas työ, enkä yleensä työpäivän jälkeen jaksa tehdä muuta kuin maata sohvalla selälläni.
Oletko sammunut julkiselle paikalle? en (muistaakseni… :D)
Mitä teet vapaa-ajalla harrastusten lisäksi? kahvittelen kavereitten kanssa ja seuraan yli-innokkaasti tiettyjä TV-sarjoja.

Kuinka pitkä olet? 170cm
Kuinka pitkä haluaisit olla? pituuteni on jees, leveyteni voisi olla puolestani vähän vähemmän.
Oletko satuttanut itseäsi toisen ihmisen takia? en, tietysti olen joskus pahoittani mieleni jos olen riidellyt ystävieni kanssa.
Milloin olit sairaana viimeksi? syksyllä ääneni hävisi muutamaksi päiväksi kokonaan.
Minkälaista ihmistä pidät vajaana? En ketään, jokainen on omanlaisensa persoona.
Masentaako? ei
Oletko rauhallinen? riippuu seurueesta. Minä en ole se joka keksii tyhmiä juttuja mutta olen se, joka niitä innoissaan toteuttaa.
Kengännumerosi? 41-44. Riippuu kuinka kapea kenkä on.
Mitä pelkäät? läheisten menettämistä, neuloja, hammaslääkäriä ja kipua (erityisesti hammassärkyä).weheartit
kuka tunnistaa yhden lempileffoistani?

Lempikoirarotu? en tiedä koirista mitään, mutta tapaamani suomenlapinkoirat ovat olleet ystävällisiä sieluja.
Lempijuoma? vesi ja olut
Lempiruoka? darramättö, mutta parasta on kuitenkin oikein tehdyt medium-pihvit punaviinin kanssa.
Lempiurheilu (muu kuin ratsastus)? haha, ei mikään. Auto- ja motourheilu ovat mielenkiintoisia seurata, mutta itse harrastamana laskettelu on toisella sijalla ratsastuksen jälkeen.
Lempipaikka? oma sänky
Lempilaukku? siskoni antama Urho Kekkoslaukku on cool! Tykkään myös koululaukkunani olevasta Mika Piiraisen suunnittelemasta Merimieslaukusta. Laukkuja voi ostaa Marimekon myymälöistä.
Lempitavara? puhelin
Lempikukkasi? en osaa arvostaa kukkia, mutta luonnonkukat (ohdake, kielo, horsma…) ovat mielestäni kauneimpia.
Lempiastia (esim tietty kahvikuppi) ? Ladamies ei sääliä kaipaa –kahvikuppi.
Lempi-ihminen (esim äiti/kaveri tms) ? oon aina hilpeä ystäväni ”naapurin jämäkän pojan seurassa”, sekä isäni on korkealla top10 -listallani. Mielestäni on kuitenkin väärin laittaa ihmiset tärkeysjärjestykseen.
Lempiväri? musta, harmaa, khakin vihreä, turkoosi
Lempihousut? Ikivanhat ja kulahtaneet Umbron -verkkarit! Olleet aktiivisessa käytössä viimeiset kuusi vuotta, väri kulahtanut mustasta jo tumman viininpunaiseksi, mutta silti ovat parhaimmat housut ikinä.
Lempijuhlasi? klara vappen, krana vatten.
Lempikarkkisi? olen liian perso suklaalle… voisin joka päivä syödä vain suklaata elääkseni.
Lempihevosrotusi? pohjoisruotsin-, suomen- ja torinhevonen, sekä isot tupsujalat, esim. shire.


weheartit

Kuvaatko koskaan videoita? en ole koskaan kuvannut videoita, tallentanut vain ystävieni kilpailusuorituksia. Olisi hauska kokeilla joskus, muttei minulla ole tarvittavaa ohjelmaa videon muokkaamiseksi.
Miksi kuvaat? Kiehtooko kuvaaminen taiteenlajina vai haluatko tallentaa hetkiä? Valokuvaan dokumentoidakseni tilanteita, ihmisiä, asioita, eläimiä. Minulla on kokoelma kuvia albumissa kantakirjatuista suomenhevosista sukutietoineen ja toivon että muutaman vuosisadan päästä ne ovat arvossaan.
Kannatko järkkää paljon mukana? En, sillä mielestäni sitä on ikävä kuljettaa huvikseen mukana sen painon vuoksi.
Sotaisa kysymys: Miksi Nikon eikä esim. Canon<3?:D jaa-a, mitähän tähän osaisi sanoa. Ensimmäinen kamerani oli Nikon, jonka jälkeen tuntui luontevalta jatkaa saman merkin kanssa, kun olin hankkinut jo paljon objektiiveja, akkuja yms. Kun rungon vaihtaminen oli ajankohtaista en edes ajatellut hankkivani Canonin runkoa.
Paras ikinä ottamasi kuva?
Unelma kuvauspaikka? perinteinen suomalainen maisema kesäpäivänä vaaran laella ja takana kimmeltää järvi. Kuvassa mieluiten liinakko suomenhevonen pitkän valkean hulmuharjan kanssa. Tietysti olisi mielenkiintoista kuvata ulkomailla, varsinkin Keski-Euroopan hevosmaissa tiloilla.
Kuvaatko paljon ihmisiä? en, sillä kukaan ei koskaan tahdo kuviini… Miksiköhän?
Jos raha ei olisi este, minkä objektiivin ostaisit kameraasi? Ostaisin Nikkor 70-200mm/f2.8.
Milloin aloit pyytää maksua kuvistasi ja mistä idea lähti? Huomasin, kuinka paljon rahaa kuluu kilpailuissa käymiseen ja minimaalisen korvauksen pyytäminen helpottaa edes vähän harrastusmahdollisuuttani.
Mitä asioita/esineitä kuvaat mieluiten? mieluiten kuvaan hienoja hevosia kauniita taustoja vasten
Kuinka paljon käytät aikaa valokuvausharrastukseen? PALJON! joka hetki elämässäni se on läsnä, kun vastailen sähköpostiin, käsittelen kuvia, pidän tätä blogia, käyn kuvaamassa, nimeän kuvia… Lista on loputon.
Muokkaatko kuvia koneella? kyllä. Pyrin kuitenkin kuvaamaan siten, että tunteja vielä korjaaminen olisi mahdollisimman pientä. Hevoskuvissa yleensä korjaan värimaailmaa ja terävyyttä, mutta joskus poistan myös häiritseviä tekijöitä kuvista pois.
Miten valokuvausvälineitä huolletaan? en ole oikea ihminen vastaamaan tähän kysymykseen :D pyyhin objektiivin mikrokuituliinalla aina kun muistan ja säilytän kameraani laukussa sisätiloissa.
Paljonko oletk äyttänyt rahaa valokuvaukseen? Aivan liikaa. Valehtelenkohan paljon / kaunistelenkohan asiaa jos sanoisin että 5000€ kalustoon ja bensoihin koko ajalta mennyt vähintään sama määrä rahaa.© Heli Leskinen / jattitassu.net

Käytkö ratsastustunneilla? kyllä käyn, olen käynyt viimeiset 9 vuotta kerran viikossa paikallisessa ratsastuskoulussa
Kallein ratsastusvarusteesi? ratsastuskengät ja chapsit. Olisiko ne maksaneet yhteensä noin 300€?
Millainen on unelmahevosesi? Iso ja leppoisa, jolla kuitenkin on suorituskykyä. En pidä hevosista joihin en voi luottaa vaan joudun jatkuvasti tarkkailemaan olenko ottamassa osumaa kaviosta tai hampaat kiinni hihaan.
Ratsastus vs. valokuvaus? Ratsastus, sillä siinä olevani vielä kehittyvä. Valokuvaamisessa kehittymiseni on hieman tasaantumassa.
Onko sinulla oma hevonen/hoitohevonen/vuokrahevonen? Minulla on vuokrahevosena idänihmehevonen, lempinimeltään Muumi tai Mammutti. Uljas musta, jonka kanssa ratsastaminen on kivaa, mutta käsitteleminen aiheuttaa minulle välistä harmaita hiuksia. Kiva hevonen loppujenlopuksi, jonka kanssa on hauskaa harrastaa.
Missä ja milloin aloitit ratsastuksen? Aloin ratsastamaan 90-luvun lopulla / 2000-luvun alussa naapurini suomehevosella Jämällä, joka asui yksityishevosena tallilla, jossa ratsastan edelleen.
Harrastatko jotain muuta ratsastuksen ja valokuvauksen lisäksi? Ladalla ajamista ja kavereiden kanssa hassuttelua.
Voisitko työskennellä hevosalalla? teen viikonloppuisin tallityöntekijänduunia, mutta loppuelämääni en haluaisi alalla olla.
Pidätkö enemmän poneista vai hevosista? en ole koskaan ollut ponikokoinen, joten ne ovat jääneet minulle kovin kaukaisiksi. Uhoan kyllä useasti vaihtavani ratsastuksen ponivaljakkoon, mutta vielä näin ei ole käynyt… Mutta hevoset siis, varsinkin isot hevoset.
Minkä värisistä hevosista pidät? ruunikoista, (vaaleanpuna)rautiaista ja mustista. Tykkään iso merkkisistä hevosista, sillä ne ovat persoonallisia ja jäävät hyvin mieleen.
Mikä on suurin este jonka olet hypännyt? 115/120cm okseri pelonsekaisilla tunteilla. Taidoillani 100cm on jo iso pala purtavaksi. Minulla on myös hieman estekammoa, josta voit lukea lisää tästä.
Minkä tasoinen ratsastaja olet? Olen kilpaillut HeB / re 80cm. Olen treenannut helppo A:n asioita ja 90cm esteitä kotona.
Kuinka usein ratsastat? riippuu opiskelukiireistäni, mutta vähintään kolme kertaa viikossa.
Oletko ratsastanut paljon ex-ravureilla? Mitä mieltä olet niistä? Olen ratsastanut (ex-)ravureilla ja mielestäni ne ovat hevosia siinä missä muutkin. Itselleni en kuitenkaan ottaisi vaikeaa projektia, mutta jos hevonen on järkevä ja rauhallinen voisin projektin itselleni ottaa.London Eye

Millainen tietokoneesi/kännykkäsi on? Tietokoneeni on tehdasvalmisteinen läppäri, Acerin kone, mutta mallia en muista. Puhelimeni on Huawei Ideos X5.
Millaisia kavereita sinulla on? Huippuja! Minulla on aina hauskaa jätkien kanssa ja saan päät kääntymään merimiesnaurulleni, koska jutut ovat aivan hulvattomia. Toki minulla on myös hauskaa tyttökavereitteni kanssa. Eniten näen kuitenkin hevospiireissä liikkuvia ystäviäni yhteisen harrastuksen kautta, kun osutaan samaan aikaan treenaamaan.
Teetkö videopostausta? Olen miettinyt 200 lukijan kunniaksi tehdä videopostauksen, katsotaan kuinka moni on lukenut tänne asti ja kertoo idean mistä minun pitäisi videopostaus tehdä. ;)
Erikoisin ruoka ja juoma joita olet syönyt/juonut? Thaimaassa tuli syötyä jotain sellaista ruokaa, etten edes tahtonut tietää mistä se on tehty. Erikoisin juoma on ehdottomasti K18 osastolla oleva Matkamiehen kuolema. Saan vieläkin inhon väristyksiä kun muistelen sitä KAMMOTTAVAA makua. Hyrr.
Aijotko esitellä ratsastustavaroitasi blogissa? en, sillä ne ovat niin peruskamaa etteivät esittelyä tarvitse.
Joulu vai juhannus, miksi? Juhannus, sillä joulunaika on perinteisesti mennyt aina vituiksi elämässäni syystä tai toisesta.
Kuka soitti viimeksi? Sisko kilautti kun tahtoi tietää jonkun ruokaohjeen.
Ketä kaipaat eniten? Edesmennyttä ystävääni.
Kuka saa aina iloiseksi sinut? ”Naapurin jämäkkä poika”, eli ystäväni Tiksu.
Kuka on fiksuin kaverisi? Hmm! En tiedä arvostaisinko tässä niitä, jotka ovat tasaisesti kirjoittaneet ylioppilastutkintoonsa L:n papereita vai niitä, jotka ovat nähneet niin paljon elämää, että ovat sitä kautta viisaita.
Minkäikäisiä kavereita sinulla on? n. 18-28 vuotiaita. Minulla ei ole oikein koskaan ollut itseäni reilusti nuorempia ystäviä.


weheartit

Käytkö paljon rannoilla? en, sillä ihoni ei kestä auringonvaloa ja palan äärettömän herkästi.
Tukahduttava kuumuus vai jäätävä kylmyys? jäätävä kylmyys, en pidä hikoilusta. (Siitä johtuu myös atleettinen vartaloni…)
Cokis vai pepsi? Coca-Cola Zero
Mitä maistat suussasi? Hammastahnan
Mitä söit/joit viimeksi? Join kahvia ja söin suklaata.
Lähin tavara (muu kuin tietokone)? Herätyskello
Milloin kävit viimeksi salilla? Liikunnanopettajan pakottamana viime syksynä. Jos erehdyn urheilemaan haluan urheilla ulkona, sisätilat ovat mielestäni ahdistavia.
Mitä jos olisitkin adoptoitu? Oh well. Sitten kai olisin. :D
Brunette vai blondi? Blondi, niin kuin minä.
Mitä mieltä olet yhdenillanjutuista? Toimii jos molemmat hakevat samaa.
Ketä halasit viimeksi? Kaveriani kirkossa hautajaisten jälkeen.
Ketä viimeksi suutelit? Niin kauan aikaa sitten / niin paljon pilaantunutta mehua juoneena, etten edes muista.
Voisitko himoita ystäväsi poikaystävää? En, kirjoittamaton sääntö jota noudatan.
Paras naispuollinen ystävä? Vuokrahevoseni omistaja ja ruuna Heikin omistaja.
Mikä on ihaninta jota sinulle on sanottu? ”Vitsit että oot hyvä tyyppi. Oispa kaikki sun kaltasia.”
Kenen ihmisen kanssa viimeksi nukuit? uutena vuotena jaoin sohvan ystäväni kanssa.
Onko sinulla parisänky? Ei, normaali 90cm leveä sänky.
Mitään pinkkejä vaatteita? Arctic Monkeys –bändipaita vuosien takaa.
Pieni vai iso? Oletettavasti puhutaan hevosista, eli sanon että iso hevonen. Eiku siis mitä.
Oletko kömpelö vai sulavaliikkeinen? Kömpelö, minulla on kaksi vasenta jalkaa ja olen huolimaton jättämään raajojani ovien väliin.
Kuinka paljon nettikavereita? Muutamia, joista on tullut sitten myös oikeassa elämässä kavereita.
Viime unesi? Viime viikkoina unta ystävästäni ja yhteisistä muistoista.
Oletko ollut pyjamabileissä? Joskus lapsuudessani olen saattanut ottaa osaa, mutta tarkkaa muistikuvaa ei ole.


weheartit

Oletko kokenut unihalvausta? Muistikuvieni mukaan en.
Kaunein asia? Ystävälliset silmät
Pyöräiletkö paljon? Ennen pyöräilin paljonkin, piikki- ja ajokortin jälkeen vähemmän.
Säästätkö, mihin? Yritän saada rahat säästymään tatuointiin vielä parin viikon ajan.
Minne haluaisit lomalle? New Yorkiin tai Kuubaan
miten kaverisi poismeno vaikuttaa elämääsi? miten suhtauduit asiaan? miten kuulit asiasta ja kuinka uskoit sen? Kuulin asiasta varsin viralliselta taholta, heräsin heidän tullessaan kertomaan asiat minulle. Sain varmasti shokkitilan kuultuani, pystyin kertomaan heille rauhallisesti vakaalla äänellä kaiken mitä he halusivat kuulla, mutta samalla oksetti, pyörrytti, vapisutti, itketti ja ajatukset vetivät villiä rundia ympäri päätä. En ollut uskoa heitä, luulin sitä kaikkea julmaksi pilaksi. Pian kuitenkin ymmärsin, etteivät kahdet niin vakavat kasvot vitsaile tällaisesta asiasta. Heidän lähdettyään romahdin ja itkin kuin vesiputous koko illan, mieleni teki huutaa ääneen ja halusin soittaa ystävälleni missä hän on, miksi minulle tultiin kertomaan että olisit kuollut. Hautajaisten jälkeen arjen sietokyky ja toiminta on helpottunut, mutta silti arvet mielessäni ovat vielä avonaiset odottaen umpeutumista. Menetin sen ystäväni, jolle pystyin soittamaan vaikka keskellä yötä: ”on tylsää, lähdetäänkö kahville?” ja jonka seurassa viihdyin loputtomiin asti, pystyen olemaan juuri se kuka olenkin, joten hänen paikkaansa on kenenkään vaikea korvata.
Kuinka paljon kiinnität huomiota ulkonäköösi (meikkaatko ja laitatko hiuksia paljon?) arkimeikkini on tehty 5min sisällä, hiuksiin uhraan enemmän aikaa jos innostusta löytyy. Monesti vetäisen vaan pipon päähän koko päiväksi. Yritän valita itseäni miellyttävät ja mukavat vaatteet, eli turhan usein hiihdän koulussakin rennoissa ja löysissä housuissa huppari päällä sekä pipo päässä.
Käytkö ht.netissä paljon? Mainostan blogejani ja seuraan valokuvauskeskustelua aktiivisesti.
Oletko käynyt ulkomailla? Olen käynyt useissa eri maissa, sydämeni on jäänyt Lontooseen.
Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? ystäviä, rommia ja iloista mieltä.

On muuten aika tekopyhä olo: pidän olevinaan valokuvausblogia ja silti suvereenisti käytän kuvia jotka on muiden ottamia. Ja nämä kaikki oli vielä hirveän synkkiäkin. Oh well...

3 kommenttia:

 1. Hyvä Minttu! :'D
  Nauroin muutamalle vastaukselle, nyt videopostausta odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus, tuli luettua kokonaan!:DD

  http://heppatyttoheli.blogspot.com/
  http://hrrand0m.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus oli! :)

  VastaaPoista