perjantai 19. lokakuuta 2012

Ventan klinikka

Kävimme siis Ventan kanssa klinikalla tutkimassa mistä sen ajoittainen etupäällä tahdittaminen johtuu. aluksi tehtiin taivutuskokeet, joihin Venta reagoi odottamaani lievemmin. Ulkopuolinen tarkastus johti röntgeniin, jossa etujalat kuvattiin edestä ja sivulta.

Kuvien perusteella mitään vakavaa ei löytynyt, mutta ongelman aiheuttaja näkyi ihan paljaallakin silmällä: lättäkaviot. Pitkällä kengitysvälillä kavio vääntää kavioniveltä, josta tahdittaminen johtuu.


Nyt ärsyttää. Kiitos (vitusti) sinne teille jotka päätitte jättää hevosen kengittämättä ja kaviot hoitamatta tietoisesti vain siksi että se on hankala. Väärin eläintä kohtaan. Tekisi ihan mieli käydä käspäivää sanomassa, mutta mitäpä sitä vanhoja muistamaan. Ärsyttää tietoisesti hevosen terveyden kuseminen. Toivottavasti asianomaiset tuntisivat vihlaisun rinnassaan.


Meidän arkeemme tuomio ei oikeastaan vaikuta. Nyt Venta saa vähän huilitaukoa oman HIHS-reissun vuoksi ja sen ruokintaan on lisätty nivelten ja kavioiden hyvinvointia edistäviä lähteitä. Lisäksi kengitysväli vaihtuu 6 viikkoon.

Mutta nyt kuitenkin nokka kohti Helsinkiä ja illalla shoppailua hartwalilla. Tulkaa ottamaan hihasta kiinni, jos näette minut. :)

Ps. Postaus on tehty puhelimella, joten kuvatkin puhelinlaatua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti