torstai 18. kesäkuuta 2015

14.6. II-taso koulu, Lieksa

Viimeiset pari vuotta olen ottanut tavakseni käydä valokuvaamassa aivan uusissa maisemissa. Viime vuonna kävin kesäkuun lopulla Oulussa (postaus, kuvat), mutta kentän karmiva sivuvalo sai minut luopumaan tämän vuoden kuvausreissusta Ouluun. Kalenterissa silmiini kuitenkin osui Lieksan 2-tason koulukilpailut. Parin sadan kilometrin matka, mutta kuitenkin Itä-Suomessa. Houkutti jo osallistua itsekin Ootuksen kanssa, mutta päätin käydä ensin nuuskimassa kilpailupaikan nurkkia ja tunnelmaa, ennenkuin ilmoittautuisin mukaan.

 Blogissa en ole vielä ilmoittanut sitä, että vain muutaman kuukauden vanha ykkösrunkoni Nikon D7100, hajosi Iisalmen III-tason estekilpailuissa vain viikkoa ennen Lieksaa. IsoNikoni on lähetetty huoltoon, joka onneksi menee täysin takuuseen. Suljin oli jostain syystä päättänyt vetäistä viimeiset henkosensa ja lopsahti. Kuvausinto oli kuitenkin kova, joten päätin lähteä matkaan vanhan, jo miltei eläköityneen, Nikon D90:n kanssa.

Kuvauspaikka oli idyllinen, raviradan keskiviheriöllä oli kaksi koulurataa vierekkäin ja sain tornista luvan kuvata tuomarinautojen välistä ratsukoita häiritsemättä. Tausta oli idyllinen ja ratsukoita sopivan verran. Ynnämuuta kivaa. Kotona vasta huomasin, että noin 80% otetuista kuvista oli tarkentanut ratsukon taakse. Ei itse ratsukkoon vaan pieneen pisteeseen ratsukon taakse, hevosenturpaan tai satulahuopaan. Mietin pitkään tuskastellen, mitä teen näille kuville ja missä vika piilee. Päädyin kuitenkin kuvien normaaliin julkaisuun (pahimmat epäonnistumiset totta kai kokivat deleten voiman). Toivon, että kyseessä on vain vanhan ja raihnaisen rungon tarkennusmoottori. Eikä objektiivissa oleva vika...
-- Kuvia Lieksan kilpailuista voit kysyä itsellesi sähköpostitse minttu(at)aaveen.net asianmukaisesti otsikoiden. 
Luethan ensin infon. Kaikki kuvat kilpailuista on julkaistu täällä. --

4 kommenttia:

 1. Onko vielä se Sigman 70-200-objektiivi vai mikä olikaan? Just tuo tarkennusongelma on siinä vissiin melkein tyyppivika... Ei tullut minullekaan heti mutta ajan kanssa ja huollossa sanottiin että on aika yleistä tuon objektiivin kanssa. Aikaa tästä jo on, en muista mitä siinä tarkalleen ottaen oli ja tarvitsiko jotain varaosaa (ja oliko se sellainen jota vielä löytää). Mutta objektiivin vika tosiaan ja sama malli oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tämä linssi ja surullisen kuuluisa Sigma. Veikkaan kuitenkin, että kyse ei tällä kertaa ole ehkä objektiivista, sillä vielä viikko sitten sen piirto oli terävää ja tarkkaa - tarkenennuskin onnistunut 9/10. Nyt kuitenkin systemaattisesti tarkenteli ohi, joten veikkaisin että rungon vaihtuminen aiheuttaa nyt tämän.

   Poista
 2. "..Sain tornista luvan kuvata tuomarinautojen välistä.." Luin ensin että tuomari_nautojen ja mietin että minkä ihmeen välistä :"D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhaha, pitääpä olla varovainen kielensä kanssa ettei ensi kerralla jää pisteet saamatta tuomarinautoista ;)

   Poista