torstai 17. huhtikuuta 2014

Hailakan harmaasta uljaaksi mustaksi


Olen aika tarkka Ventan ulkonäöstä: kiiltävä karvainen hevonen näyttää hyvinhoideltulta ja -voivalta. Keväänkorvilla kuitenkin Ventan karvapeite aina tussahtaa, kuten kaikilla muillakin. Irtokarvaa tippuu jatkuvasti ja hevosen iho kutiaa sen verran, että sen pitää päästä piehtaroimaan joka päivä siihen tarhan kuraisimpaan kohtaan. Ventani on pakko päästä mutakylpyyn, oli loimi päällä tahi ei, jolloin kiiltävän musta karvapeite vaihtuu mutaisen harmaaseen kuorrutukseen, jota ei saa sitkeimmälläkään harjauksella pois.

vielä kuivana ja harmaana mutakuorestaanVaikka lähdin kilpailuihin "kunhan käydään maailmalla" -periaatteella, en voinut jättää ratsu reimaani siistimättä. Hävettäisi ratsastaa tuomarin ohi, kun uljaasta pikkumustastani nousisi paksu pölypilvi, johon tuomari yskien tukehtuisi. Siispä lauantai-illan viihdenumerona toimi Ventan peseminen: eli shampoota niskaan ja ahkeraa veden lotrausta. Edellisestä kerrasta olikin aikaa, taisi olla viime heinäkuussa.

Venta ei ollut kovin mielissään, mutta käyttäytyi paremmin kuin kuvien ilmeestä voisi päätellä. Kertaakaan se ei yrittänyt poistua paikalta tai väkivaltaisesti runnoa minua mihinkään suuntaan. Aika alistuneelta se kuitenkin vaikutti ja pään peseminen oli oma prosessinsa: Venta kun on sitä mieltä, että päähän ei kosketa.

Shampoon hinkkaaminen alkakoon, kun esipesu on suoritettu!


Pään peseminen piti suorittaa käsillä...
Mutta silti tamma ei tykännyt ylimääräisestä liikkeestä silmien ympärillä
On kuitenkin kivaa kun joku rapsuttaa poskista

Kun shampoo on levitetty alkaa runsasvetinen huuhtelu
Maatuska-Mummo kuivamaan vilttiinsä
Itse peseminen on nopeaa, mutta se kuivattaminen... Neljän eri loimen ja useamman kuivaustekniikan jälkeen tamma oli sen verran kuiva, että sen pystyi jättämään karsinaan yöpuulleen, heittäytyen tietysti heti selälleen puhtaaseen turpeeseen. Lopputuloksena kuitenkin oli puhtauttaan kiiltävä ja tuoksuva PikkuMusta, sekä litimärkä ja karvainen (hevosenkarvoista!) pesijämestari. 

Kaikki kuvat ovat Tomin käsialaa, yhdistelmänä on Nikon D90 ja Nikkor 50mm/f1.8.

mina toissa ravintola

6 kommenttia:

 1. Ei hitto hajosin tolle vikalle kuvalle + kuvatekstille :DDD Muutenki iha loistava postaus, uitettu Venta parka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, mulla oli karvakuorrutus myös naamassa, jolloin näytin ihan teinipojalta ensimmäisten viiksihaiveniensa kanssa. :D
   kiitos, Venta-rukka ei ihan arvostanut ulkonäkönsä hoitoa samalla tasolla, kuin olisin toivonut!

   Poista
 2. Ihana toi kuva missä sinä näytät vähän hölmistyneeltä saippuainen harja kädesäs ja ventalla tommonen pöh pöh ilme :D
  Kerro hei salaisuutesi, miten saat miehesi raahattua mukaan tallille! Mustakin ois oikein mukavaa jos tuo mun "parempi puolisko" joskus suostuisi kuvaamaan meiän menoa :D saisi jotain uusia todisteista siitäkin että käyn hevosten selässä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a! Varmaan tähän nyt tämmöinen imelä vastaus, että mieheke on vissiin aidosti kiinnostunut mun tekemisistä ja mulle tärkeistä jutuista. Onhan Venta kuitenkin rakkain lapseni ja isoin osa elämääni.

   Vähän realistisempi vastaus olisi varmaan se, että meillä on molemmilla harrastukset mistä toinen on kiinnostunut ja telmitään yhdessä. Mä opetan kuinka ponia harjataan ja vastavuoroisesti opettelen itse uusia juttuja. Ehkä kuitenkii isona houkuttelevana tekijänä on valokuvaus! Jos tuo parempi puolisko ei sitä tykkäisi tehdä, niin pyyntö mukaan tallille voisi siirtyä pakottamiseksi. :D

   Poista
 3. Apua :D Tunnen itteni ihan hassuks, kun en ikinä tee mitään hikiviilaa ja bucasin shamrock power cooleria isompaa kuivausoperaatiota matupelille oli millanen karva tai sää hyvänsä. Okei ihan karmeilla pakkasilla saatan hetken pitää toista loimea keräämässä vettä ennen bucasia jos ei oo ihan hirveä hätä ja kiire. Mutta toisaalta eipä kai kaikki hevoset tarvitsekaan kummempaa kuivattelua toisin kun taas jotkut. Ja arvostan tuota pään pesua. Herran jestas miten se meillä onkaan vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venta tosiaan tarvitsee kuivattelua näin viileämmän ilman aikoihin, koska muuten se menee aivan ankkajuntturaan, eikä Mummo-Mammutin takajalat tahtoisi enää taipua. Kesällä en kyllä kuivaile sen enempää ja talvella en pese, joten... melko vaivatonta!

   Poista