maanantai 13. lokakuuta 2014

No nyt sitten kootaan

Kun viime postauksessa voivottelin tuomarin omituista kommenttia helppo C -luokassa otin tänään vähän järeämmät aseet käyttöön tuossa ruunan ruttelon nippuun vetämisessä, rullaamisessa ja ehkä vähän siinä kokoamisessakin... ;)

Harmi ettei näistä tullut kuitenkaan meidän kankia. Turpahihna oli aavistuksen snadi (meni vain yhteen reikään), kun taas poskihihnat olisivat vaatineet reittämistä otsapantaan asti. Siispä joudun palauttamaan nämä kankisuitset takaisin myyjälleen. Eikä kuolainvalinnatkaan osuneet aivaan nappiin, sillä lainassa olisi Anskyn bridong ja kankikuolain. Ensimmäisenä mainittu oli aavistuksen liian lyhyt ja jälkimmäisenä mainittu hieman liian pitkä. Ratsastin muuten ihka ensimmäistä kertaa elämässäni kankikuolaimilla. On tullut mentäyä pitkin maita ja mantuja vaikka millä virityksillä, mutta tämä oli miltei 17 vuotta kestäneen ratsastusurani ensimmäinen kerta, kun pitelin nyrkeissäni tuplaohjia, joista toinen johti kankikuolaimen varteen. Onneksi O:n kankineitsys on mennyt jo aiemmin, joten se tiesi vähän pidemmälle missä mennään ja miten mennään. Huomasin muutaman kerran selkään, kuinka O painui hieman kuolaimen alle, mutta muuten sille oli varsin fine sipsuttaa sivistyneesti kuin korkeammankin kouluratsastuksen esittäjä. 

Oma asentokin näyttää varsin kelvolliselta ja tällä kertaa taputin enemmän itseäni, kuin hevosta. Pystyin pitkiä pätkiä katselemaan ruuna keltaisen korvien yli horisonttiin, sekä säilyttämään jotenkuten oman asentoni. Välistä lantionkulma heittää etukenoon, mutta ei onneksi koko aikaisesti ole eteenpäin kannollaan. Vaikka keskityimme menemään tukka putkella ympäri kenttää ruunani kanssa ansaitsee se myös taputukseni itseni lisäksi. Hienoin O, joka tuo pilkahduksen aurinkoa synkimpäänkin syyspäivään.


Huomenna pitkästä aikaa aamutalleillaan. 

22 kommenttia:

 1. Vautsi toi vika kuva! Istut näissä kuvissa jo paljon pystymmässä! :)

  VastaaPoista
 2. Oii toi vika kuva on hieno ! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 3. Histi et toi tokavika ja vika kuva oli kivoja! :o Kiva postaus muutenkin .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ansku oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan :)

   Poista
 4. Hyvin menee! Istuntas on tosi hyvä näissä, kehitystä havaittavissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitystä todellakin - yleensä mun hyvän olon fiiliksiin ja hyvään istuntaan vaaditaan hevosen ryhti ja selkän työskentely. Ja arvaappa saavutetaanko niitä, jos kuskia kiukuttaa ja se könöttää miten sattuu... :D

   Poista
 5. Oi miten nättiä menoa! :o Näistä kuvista huomaa, että istut paremmin kun hevonen työskentelee oikein, itselläni on sama homma, että kun hevonen työskentelee koko kropallaan ja oikein niin istun paljon ryhdikkäämmin ja katse oikeaan suuntaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kun hevonen on pelissä mukana niin itsekin tsemppaa ihan eri tavalla. Vaikka tietysti aina pitäisi ratsastaa mahdollisimman hyvin. :)

   Poista
 6. Mua niin pistää ärsyttään aina välistä, kun ihmiset, jotka ei perusnivelellä haltsaa hevosen oikein päin ratsastusta, iskee kanget suuhun ja buum, ongelmat onkin yllättäen poissa kun se polle kulkee kaula kaarella ja kaikilla on niin mukavaa. :D Ei siinä mitään, mä en ihan oikeasti halua loukata tai mitään, mutta imho kanget kuuluu taitaville ratsastajille tai vähintään ratsastajille, jotka vetää ainakin alkuun valmentajan silmän alla. Mut tosiaan, se on vain mun mielipide, saat tietty ratsastaa miten tahdot. Ootus on muuten ihan kivan näköinen otus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietippä kun hevosalan kouluissa ratsastuksenohjaajat alkavat ratsastaa kangilla treenaten loppukokeisiin, ei sieltä saa minkäänlaista neuvoa. Itse onneksi olin jo testannut kanget parillakin ratsastustunnilla kokeneella hevosella opettajan silmän alla, mutta entä jos en olisi? Ja minun silmään ainakin Ootus näissä kuvissa kantaa itsensä paremmin, alakaula on rento ja polkee hyvin alleen ja on paremmassa ryhdissä. Joillekin hevosille riittää jo pelkästään se että ne bridongi ja kanki siellä suussa. Ja kuten näistäkin kuvista näkee hevonen ei auo suutaan tai vastustele millään tavalla. Okei kuva on aina kuva, mutta jos saat samalta kerralta toistuvasti kuvia missä hevonen näyttää tuolta voin kuvitella sen olleen aikalailla samanlainen koko ajan. Tämä on vain minun mielipiteeni.

   Poista
  2. Hmm, en tiedä missä kohtaa olisin maininnut että tattadadaa - ongelmat katoaa! Postauksen takaa ei ehkä ventovieraalle nyt välity, että tosiaan kokeiltiin Ootukselle kankisuitsia, jotka ovat myynnissä. Ensi kaudella tarkoitus olisi päästä niihin "kankiluokkiin", joten katselin jo pitkän treenitalven varalle kankisuitsia. Eihän niitä nyt päivittäin kyllä jaksa edes hevoselle virittää ;)

   En usko, että meillä nyt jotain ylitsepääsemätöntä ongelmaa olisi ihan sillä perussuitsituksellakaan? Toki muoto on välistä epätasainen, mutta melko tasapainoista meidän perustreenit on. :) En jostain syystä kategorioisi itseäni siihen "mappi Ö: huonot ratsastustaidot -ryhmään". Onneksi maailman paras valmentaja / heppabuddy / hovikuvaaja Ansku oli paikalla, niin ei Ootukselle (joka kyllä on maailman komein) tullut paha mieli, kun nyt niin ilkeästi kokeiltiin miltä maailma näyttää kankisuitsien kanssa. :)

   Poista
  3. Nii.. Olinha minä siinä kentän laidalla hiljaa hissukseen heppabuddynä kameran kanssa. Taisin olla vaa niin hiljaa metsän siimeksessä ettei mun läsnäoloo ees huomannu :D :D

   Poista
  4. Kyllä sä taisit kerran sanoa että lyhennä ohjaa ja toisen kerran pidennä jalustinta. XD

   Poista
 7. Ihania kuvia ja Ootus menee todella hienosti!(:

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvältä näyttää! Mä kattelin sun asentoa melkeen kateellisena kun oma istunta on saikun jälkeen kadonnu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahahaha, ei tästä kannata kateellinen olla... vielä!

   Poista