torstai 23. lokakuuta 2014

Piäkirkolla

Joka vuos se Horse Shoow ratsastettaan tiällä Helsingissä, ja taetaap olla kymmenes vuos perjälkeen ku äetmuorin kanssa ollaan piäkirkolla merten takkaa tulleita hopotteja kahtelemassa. En minä näen savolaisemäntänä ossoo oikein arvostaa tätä etelänvetelien hommoo heelua nii kaaheta vaahtia ympär kyliä. Kassaneetiki jo naur kun puhuin muka nii savolaisittain vaekka yritin olla vuan nii kohtelias...Ikävä on kaahee jo nyt savonmualle, vaekka vasta tulin. Keltasen näppee ruuna jäe talliin seesommaa ku matkaan lähin bussilla ryttyyttämmää. Ikävä tahtoop tulla nii pientä Ootusta silimänräppäyksessä, varsinnii ku ee koko viikonloppuna piäse voikkoo ruunaa taputtammaa. Toine mitä aena ikävöin on kotsänky ja kuustoista kilone kissa siellä sängyssä. Lisäksi on nii kotosata, jos ee ihmiset ouvvosti kato ku suuni avvaan tai en hättäile joka paekkaan. 

Huomenna mään tinkaamaan kovasti tonne Horse Shoown ekspoon ja yritän suaha ilimaseks kaeken. Äet aina on opettanna, että tinkaamine ee oo varastamista ja isä puolestaa kertoili, että aena pittää tingata koska on hölömöjen hommoo maksoo myyjän tahtojen mukkaan. Nuorherra O tartteis kaaheesti itelleen uuvet muoviset jalkakiäreet, narun piähän ja minä tartteisin ehkä talavitakin. Vuan ee rahat riitä kaikkeen nii pittääp ehkä tingata. Viime vuonna tul ostettua säehkyvän turkoosit jinit vuan tänä vuonna ee ollukaa vara tulla ies valtionrautatiellä paekan piälle.Tulukeeha tutut ja vieraattii ottamaan hihasta kiinni jos vuan yhtää tuttua nuamaa näkkyy. Laetoin tähän nyt kuvannii ittestäin, että ossootte sitten vähän kahtella. Ootus ee oo mukana muamerkkinä minulle. Kameraa en millää jaksanna raahata mukkaa, ku jiähalli on yhtä pimmee ku persreikä. Eli vuan naatin sen minkä pystyn tuosta hummahommasta. Huomenna illalla jiähallilla kajahtaa, siihen asti "maalainen kaupungissa" allekirjoittaa tämän tekstin, sekä kiittää ja kuittaa. Savo rocks ok.


Aennii, kuvaloesina ol jottai vanahoja kuvia hiihooässästä. Vuos näkkyyp kuvissa, ol armonvuos kakstuhattajakakstoesta. Ratsukkoja en kyllä millänsäkkää muista ennee... Vuan kamera ol vanaha tuttu Nikon D90 + Sigma 70-200mm/f2.8 - luottopel ol jo silloe!

32 kommenttia:

 1. Puhu suomea, ei tosta saanu mitään selvää.

  VastaaPoista
 2. Olipa tuo hauskee luettavvoo ku määki on savolaene! :D

  VastaaPoista
 3. Haha, ihan huippu :D Piti oikeen ajatuksella lukea, mutta kyllä teksti taisi päähän iskostua ;)!

  VastaaPoista
 4. Hihhihii, mää niin tykkään tosta savost ja se tarttuu ihan sika helposti :D apua jos sää puhut tolleen kans! Taitais mun kaverit hyppää junan alle jos tartuttaisit ton minuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha. Äläpäs nyt, savo on oikein mukava murre. Mutta vielä helpommin tarttuu karjalanmurteen mie siet, argh! :D

   Poista
 5. Ai ku vaikeee lukee t. Turkulainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, turunmurre on pahinta ikinä. Joten en ihmettele jos savo vähän takkuaa.

   Poista
 6. Kestipäs kauan ymmärtää mitä oikein kirjoitit, mutta hauska postaus joka tapauksessa! :D

  VastaaPoista
 7. Ei tämmmöne tammperelaine mmeinannu tajuta :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaha, noo, josko pääpointti tuli esille. :D

   Poista
 8. Ee myö lupsakat savolaeset aena ison mualimon meininkiä ymmärretä eekä aena tarvihokkaan. Kuhan jossae tolokussa pyssyy. Haaska postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee nii tarvii ymmärtee miks nii mon tiälläkkii juoksoo nii kamalata vaahtia metroon vaekka kahen minnuutin piästä tulloo iha samalaene ja uus. Toesta se on kotpuolessa, ku linja-aato männöö kerran päeveen ohi. Jos ee siihe kerkii nii pittää oottoo huomisseen. Paetsi jos alakaa koululaasilla loma. sit jootuu oottoo koko kesän linja-aatoo. Vuan mukavoo että tykkäelit omolla äedinkielelläni kirjotellusta postaauksesta.

   Poista
 9. Täällä yksi Tamperelainen tajusi oikein hyvin. Vaikuttaakohan asiaan pikkuveikan savolainen ex-tyttis. :-) Hauska teksti ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Savonmurre on omanlaisensa, sitä kyllä ymmärtää pohjanmaalainen ponipoikanikin, mutta ei se sitä kyllä viäntee ossoo. Ehkä mulla tässä asiassa on jeesiny kaksi varsin savolaesta enoa, joiden kanssa on joskus pitänyt itsekin miettiä että mitenkähän meni... :D

   Poista
 10. Heleppoohan tätä oli lukkee :) Mie kun asuin kolme vuotta Kiurevedellä niin kyllä siellä savo meinas tarttua puhumiseen, nykyisin kyllä jäänyt pois lähes kokonaan. Ei täällä Joensuus ihan niin levveesti puhuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuu on kyllä ihan oma lukunsa. Mie-sie kieli yrittää minuakin vallata, kun olen siskon luona käymässä.

   Poista
 11. Hauska postaus! :--) Joo, en todellakaan osaisi itse Savonmurretta vääntää, mutta mulle tää ainakin oli melkosen helppoa luettavaa.
  -Pohjanmaalainen

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus! Espoolainenkin ymmärsi:D

  VastaaPoista
 13. Olipas ihana lukea savon kielellä tekstiä! Äidin puolelta suku on Savonlinnasta, ja itsekin koen olevan enemmän savolainen kuin satakuntalainen, vaikka täällä olen koko ikäni asunut. Sukulaisten kanssa tulee puhuttua levveetä savvoo, mutta en mie sitä tiällä kotopuolessa niin ossoo puhhuu :D

  Ihana postaus, kyllä hymyilytti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa voisin kuvitella että siellä katottas kummaksuen jos savvoo puhuisit. :D

   Poista
 14. Haha, murrepostaukset on niin ihania! :D
  - Etelä-Pohjanmaalainen

  VastaaPoista
 15. Hieman vaikeeselekosta tekstiä, mutta ku oikein aatteli niin saihan siitä selevää!

  T. Etelä-pohjalainen, joka kokee pientä maakuntahäpeää, kun ihmiset kirjoittavat olevansa pohjanmaalaisia o__O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma maantietouteni rajoittuu siihen, että tiedät missä on pohjanmaa, mutten tiedä mitä kaupunkeja kuuluu etelä-pohjanmaahan... :D

   vuan hyvä että selekoo tul!

   Poista
  2. Hah, lähinnä saan harmaita hiuksia tuosta pohojalaisuuden kirjoitusasusta ;) Kukaan itseään pohojalaisena pitävä ei voi kirjoittaa pohjanmaalainen...

   Minen liion tierä savon alueen kaupungeista, mutta sentäs tierän missäpäin kyseinen maakunta sijaitsee. Sen verran voin valasta, että Seinäjoki on tämän junttiudesta kuuluisan alueemme maakuntakeskus ja suurkaupunki.

   Poista
  3. ahh seenäjok! ny tiiännii, on tullu tuolla rovinssissa käätyä.

   Poista