sunnuntai 17. elokuuta 2014

Puomi-Perjantai

Harjoiteltiin perjantaina Ootuksen kanssa esteratsastuksen saloja. Olen aina ollut parempi esteiden välissä, kuin sileällä ratsastamisesta. Totta kai joskus tekee hölmöjä virheitä, mutta pääsääntöisesti tiedän miten esteelle ratsastetaan ja miten tehtävästä poistutaan. Rytmikäs, mutta tasainen laukka on kaikista tärkeintä. Oma asentoni on enemmän etukenossa, joten minulle on luontaista taittaa metrejä kevyessä istunnassa. Ratsastan jopa paremmin kädelläni ollessani hieman irti satulasta, koska en ole niin jännittynyt!

aloitettiin ravipuomeilla...

...jonka jälkeen tultiin laukkapuomia

Anskun huutaessa ulkopohjetta, hokasin itsekin ratsastaa sillä ja sain ruunan ruttelon kulkemaan paljon paremmin :)
 


Ansku kehitti (ja kuvasi nämä kuvat) minulle ja ruunalle tehtäviä, ainoana toiveenani oli, että hommat pidetään simppeleinä ja korkeudet maltillisena. En halua vielä tässä vaiheessa mökeltää uuden hevosen kanssa ja saada noin nuorta hevosta, joka tarvitsee kuskin tukea, epävarmaksi. Pienillä esteillä kuuluisa rimakauhu unohtuu, jolloin pystyn ratsastamaan tehtävien välissä.

Aloitimme laukkapuomilla, joka muutettiin innariväliseksi. Ootus muutamaan otteeseen rämpi puomeilla, mutta pääsi nopeasti homman ytimeen. Kun itse vielä hoksasin Anskun kehotuksesta ratsastamaan enemmän ulkojalalla puomeilla oli lopputulos todella kivan tuntuista selkään. Mitä vähemmän ruunaa ohjeistin ja sovitin hevosta puomeille, sitä paremmin se niitä tikkasi ylittää. 

Ootus on nopea hevonen jaloistaan ja muutaman kerran oli olo, että minä olen seuraavana iltapäivälehtien sivuilla kuolleena... Silti se on ihanan simppeli hypätä ja tämmöinen taviskin pysyy kyydissä, vaikka välistä lähdetäänkin ja kovaa ;) Ootus tykkää imaista itseään kunnolla hyppyyn, joten saan olla tarkkana etten lennä toriruunan kaulalle makamaan ja maailmaa ihmettelemään. Vaikka se selkeästi on innoissaan esteistä, sen voi ratsastaa haluamallaan temmolla tolppien väliin. Tarkoituksena olisi valmentautua kouluratsastuksen ohella estekentillä, ja kilpailla molempia lajeja aluetasolla. Ensi viikolla hypätäänkin jo valmentajan silmien alla, jota en malta odottaa!

Ponnistuspuomi laitettiin esteen alle, joten sitä piti aluksi vähän jännittää...

... mutta toisella kerralla sekin oli jo paljon simppelimpi juttu
Tulin pikkuristikon vinosti ja vaihdoin suuntaa, joka onnistui nappiin. Hyvä minä, hyvä Ootus!
Loppuraveissa etukönö iski jälleen.

... mutta välistä muistin keventää ylöspäin

...jolloin taas käsi karkasi omille teilleen
onneksi kuitenkin loppuun onnistuin minäkin istumaan kelvollisesti!

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas kerran! Varsinkin tuo toinen ristikkokuva on ihan mielettömän kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sille ristikolle tuli kyllä melko veikeä hyppykin :)

   Poista
 2. Kivaa menoa:)! Minustakin sinulla on nyt jotenkin uudenlainen asenne ratsastukseen, vaikka niinkuin aikaisempi ano sanoi, Venta oli elämäsi hevonen, mutta Ootuksen kanssa näytät nauttivan enemmän:) Upeaa että sinulla on tavoitteita ja haluat valmentua! Kunnon kohotusta vain, vaikka hölkkälenkkejä:)! Tsemiä sulle jatkoon! Pidä Ootusta kuin kukkaa kämmenellä, todella ihana hevonen!:)

  VastaaPoista
 3. Rehellinen ja hyväntuulinen blogi, jään innolla seurailemaan! :)
  Yhdessä postauksessa kirjoitit rintavarustusongelmasta, tai ainakin itse omalla kohdallani kutsun sitä sellaiseksi :D F-kupin tissit omaavana, ja ratsastusta harrastavana olen kokenut parhaaksi vaihtoehdoksi Shock Absorberin uheilurintaliivit, malleissa Run ja D+ flexiwire. Mikäli et ole näitä vielä kokeillut, suosittelen testaamaan :) Ja toki oikea koko kannattaa liikkeessä mittauttaa ihan myyjän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kivasta kommentista ja vinkistä! Täytyykin ensi kerralla kokeilla myyjän kanssa mainitsemiasi vaihtoehtoja :)

   Poista
 4. Vihdoin sain blogiisi liityttyä (anonyyminä seurannut olen) :) Kiva postaus!

  http://camillan-blogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi miten kaunis hevonen!

  VastaaPoista