lauantai 24. tammikuuta 2015

Kauden 2015 avajaiset

suomenhevostamma Kikapo (i. Totemi Rok ei. Romeo Lax)
lämminveriori Donnie Brasco (i. Capetown Hall ei. Supergill)

Yleensä kuvauskauteni alkaa helmi-maaliskuussa Kiuruveden näyttelyissä, josta pikkuhiljalleen kuvatut tapahtumat alkavat kertyä. En ole ikinä innostunut hallikuvaamisesta, joten alkukevät onkin ollut raviurheilulle ja kotikuvauksille pyhitettyä aikaa. Ympäri vuoden jatkuvat kuvauskeikat pitävät taitoa kameraan ja näppituntumaa asetuksiin paremmin yllä, kuin muutaman kuukauden tauon siivittämä vuosi. Tänä vuonna valokuvaus aloitettiin tämän ratsutädin yhdestä lempilajista: raviurheilusta.

Vaikka lähtökohdat valokuvaukselle olivat mitä karmaisevimmat: pimeä ja valoton ravirata, ajottain satanut vesiräntä ja tummat hevoset tummalla taustalla, selviydyin omasta mielestäni tästä keikasta paremmin kuin hyvin. Tämä oli ensimmäinen kertani sitten vuoden 2007, kun valokuvaan iltaraveja pimeydessä. Suoriuduin kohtalaisen hyvin.

lämminveriruuna Bandito La Sol (i. Jailhouse Joey ei. Durvalo)

Näin haastavissa olosuhteissa en pyri enää saamaan täydellisiä valokuvia. Jostain on tingittävä, jotta edes murto-osa valokuvista onnistuisi kelvollisesti. Yleisesti lähden tinkimään pienistä laadullisista tekijöistä (mm. käytän suurta ISO-arvoa, joka kohisee valokuvissa), sillä suurelle yleisölle veitsenterävä valokuva ei ole välttämättömyys. Pyrin saamaan valokuvien kohteen pysähtymään, mutta en välitä pienestä liike-epäterävyydestä kuvatessa ohi ajavaa valjakkoa. Pieni liike-epäterävyys tuo valokuviin vauhdin ja liikkeen tuntua - mitä ei ainakaan raveista puutu! 

Olosuhteet olivat kuitenkin sen verran haastavat iltaraveissa, 
että ehkä ensi kerran menen paikalle, kun lähdöt ravataan valoisaan päivänaikaan. 

- Kuopion ravien 16.1.2015 valokuvat pääset katsomaan tästä -

lämminveritamma Maxwell Malinga (i. S J's Photo ei. Napoletano)
suomenhevosori Rallori (i. Soviiri ei. Ero-Ralli)

2 kommenttia:

  1. miks sulla on noin hiton iso vesileima joka kuvassa tuolla galleriassa? ei noista kuvista nää yhtään mitään kun iso vihree möykky on edessä. eikö kuitenki tarkotuso o että kuvia voi kattoo myös galleriassa eikä tartte kokoo kansioo ostaa itellee jos haluaa jotai kuvia nähä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesileima päivitettiin kesällä 2014 uuteen uskoon, kun vanhalla leimalla väärikäytöksiä oli toistuvasti.

      Poista