lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014: Ootuksen toivelista


Hoe sie vanaha pukki valakoparta!

Mie Ootus tulin tuas kirjottelemmaa, kun tuo miun tyttö kysy miulta joululahjatoeveita. Ee hää muuten kyssyis, mut vissii sen vanaha huppari on jo vähä aekasa eläny. Mutta voe tokkiisa ku mie teille kertoilennii mittee mie tahonkaa. Mie oon ymmärtännä asian näen, että hää ei oo ite jouluimmeisiä, joten miekään en oo suanu karsinaan samanlaesia rehuja ku miun nuapurit. Oon ollunna katteelline, eli tuhuma, vuan tontut ee oo nähänynnä. Eli ensimmäesiks halluisin miekii semmosen koristeen. Nuapurit onnii sen melekein joka yö syönynnä, vuan miulla kun ee sitä oo, niin tylsäks on aeka käyny.


Vuan vaevihkaa kuulin, kun tuo tyttö kerskaeli kavereilleen, että hää onnii voittanu miulle uuvet harjat ens vuojelle. Mie en oo niitä ies nähny vielä, vuan ne on kuulemma tuliaisia tummalta etelän sielunveljeltä, jollae o iso revohka tukka. Terveisii sinne Alpertille vanahan pukin mukana. Harjoi en siis tarvihekkaa pukki, elä sie niitä miulle tuo.

Materijjaa en myöskää tarvihe, kiitosta vuan. Mie tykkään tuosta miun reikäpaijjasta, se on jo vähä ryvettynnä ja vanaha, vuan miun piälle tuo passoo mallikkaasti. Jos jottae konkreettista sie pukki halluut miulle tuua, nii tuo kaaheesti kuivattua leepee. Tiällä tarjotaan vuan tuoretta, joka on kuulemma tytön leepälaatikosta. Tuo miulle kuivaa leipee ja jätä tuoreet hälle. Mie en kehtois tuoretta leepee hältä viijjä. 

Elä Pukki sie luule että mie oisin tässä tuhumana... kaverin kans myö vuan vähä leikittää

Eniten mie kyllä tahtoesin jonnii kunnon leekkitoverin tuohon päeväksi miun kanssa temuammaa. Nuapurit ee tykkee ku heetä näpsin ja rouvva ee myöskään. Kuulemma miul ja häl o jonnii näköne riisi männeillään, kuulemma yksin jouvun jiämään, jos mie en nyt halujani hillihe. Huonosti kuulemma vielä voep käyvvä, mutta mie en oo ottanna kuuleviin korviini. Erolla uhkailoovat. Eli tuo miulle, Vanaha Kunnon Pukki, uus rouvva. Mielellään semmonen jotta ee tarvii väkisin muata, vuan nätisti vuan ehottaa että jos mäntäs pötköttelemään. Niinku siekii sannoit siinä kuvaluatikossa.

Näkemissii vanaha pukki valakoparta. 
Eeköhän myö nähhä uattona, mie oon yrittännä olla kilttinä, vuan aena tulloo tehtyä vilippiä.

Näeltä tovereilta en mie ookkaa vielä nähänynnä lahjalistoo:

13 kommenttia:

 1. http://friisilainen.blogspot.fi/2014/12/rakas-joulupukki-olen-ollut-kiltti.html
  Kyllä mä olen jo kirjoittanut pukille! Olis kiva sit kuulla mitä sä tykkäsit niistä harjoista jotka me sulle lähetettiin!
  Sä puhut tosi hassusti Ootus, onko toi jotain eri kieltä ku mitä mä puhun?
  T. Albert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Ee oo miulla tuo WiFi tae kolomegee tallissa toiminna, nii en ookkaa nähnynnä. Mie en oo vielä suanu turpakosketuksiin harjojen kanssa piästä, kuulemma ne pietää pyhäkäätössä, kun vanahattii vielä toemii. Vuan sinine onnii miulle aika ylleine vär, että kiitoksia vuan!

   Mie oon tämmöne savolaestunu karjalanpoeka, vironaksentti on jiänynnä lapsuuteen.
   t. Oodeli-O

   Poista
 2. Jestas, saisiko tuohon tekstiin suomennokset? Eihän tuosta ymmärrä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhha, noo, pääpiirteissään selkoa ehkä saanee! :)

   Poista
 3. Ihan nyt vain tuli mieleen näitä kuvia katsellessa, että siistitkö koskaan hevoseltasi esim. korvakarvoja, vuohiskarvoja tai turpakarvoja? Ootuksella näyttää olevan niin ihaltavan siistit nuo korvat ja turpakarvatkaan eivät erityisen pitkät :-) Mitä mieltä oot itse tuosta siistimisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistin kyllä maltillisesti korvakarvoja ja vuohiskarvoja, mutta O ei kasvata kovinkaan tuuheita tupsuja jalkoihinsa, joita tarvitsisi olla viikottain leikkelemässä. Turpakarvoihin en ole sillä koskenut.

   Mielestäni hevosen siistiminen on ok, kunhan muistetaan että turpakarvat helpottavat hevosen elämää eikä niitä saisi kokonaan poistaa ja kesäisin korvakarvat suojaavat herkkiä korvia ötököiltä. Ylimääräiset jalkakarvat puolestaan saavat kyytiä ympäri vuoden :)

   Poista
  2. Kiva kun ihmiset ymmärtää että ne turpakarvat ovat sen hevosen tuntoaistia eivätkä ylimääräistä ihmistenkiusaamiskarvoitusta :D

   Poista
  3. Minä olen muutaman hevosen nähnyt, jotka eivät sheivauksen jälkeen muuta tee kuin kolhi itseään. Toki on niitäkin ollut, joihin sheivaukset eivät vaikuta lainkaan :)

   Poista
 4. http://vennlanblogi.blogspot.fi/2014/12/37-kirje-joulupukille.html?m=1
  Minäkin kirjoitin toiveeni joulupukille, mutta luulen että ne eivät toteudu, koska olen yrittänyt leikilläni naapuria napsia. Ilmeisesti hän ei siitä ole pitänyt kun korvat luimussa on vastannut. Hauskaa Ootus että sinäkin puhut samaa kieltä kuin meillä päin suurin osa puhuu! :D
  Hirnahduksin: Fengur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe että Fengur, ee näin joulun alla passoo, kun tontut näkkee vilipin het... :(
   t. Ootus

   Poista
 5. tosi hyvä postaus paitsi en saanut sanaakaan selvää

  VastaaPoista