perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014: PerusPerjantai


Epäonnistumiskuvat jakavat mielipiteitä aika radikaalisti ja olenpa monesti lukenut eri foorumeilta, että kuvaaja joka julkaisee toisen epäonnistumisesta kuvia sivuillaan on alinta pohjasakkaa. White trashiä suorastaan. Siitä asti kun aaveen.net on perustettu vuonna 2005, olen aina kauden lopussa lisännyt HUPS -kuvat sivuilleni, ilman että ratsukkoa on nimetty, kuvauspaikkaa tai -aikaa spesifioimatta. Eli periaatteessa siitä tutut tunnistaa, jos on tunnistaakseen. Kerran minulta on kymmenen vuoden aikana pyydetty epäonnistumiskuva poistamaan.

Jokainen tietää, että hevosurheiluun nyt kuuluvat pienet kommervenkit, eikä aina mene kuin Strömsössä. Näin perjantai-iltapäivän kunniaksi olenkin alle kerännyt pienen kollaasin n. 2000 kpl HUPS-kuvia. Lisää niitä löydät kuvasivustoltani. Jotta tilanne ei olisi niin epäreilu muita kohtaan, lopussa on muutama kuva siitä, että kyllä minä itsekin osaan mökeltää... :)
 

 

13 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia kuvia kaikki! Vaikka monien kohdalla mietenkin kuinkakohan pahasti on käynyt, auts... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni yksi näistä kuvista oli varsinaisen paha tilanne, muut taisivat selvitä pikkutöyssyillä matkansa varrella. :)

   Poista
 2. Herranen aika millä ilmavaralla se vihreä-valkoista estettä hyppäävä menee :O Omasta mielestäni hups-kuvat on parhautta sinänsä, kun ei ota asiaa liian vakavasti, vallan loistavia ilmeitä ja tilanteita, varsinkin kun muistaa että kyseessä on aina yhden ties kuinka monennestuhannesosasekuntin räpsäys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Este taisi jo huidella metrin korkeudella, itseäni olisi kyllä aika paljon hirvittänyt olla kyydissä.
   Olet kyllä oikeassa siinä, että asioita ei saa ottaa liian vakavasti ja pitää osata hieman nauraa itselleen!

   Poista
 3. Ihan mahtavia tilannekuvia, parhaat naurut saa näistä ja toivottavasti kuvien tähdetkin osaavat nauraa itselleen, jokaiselle käy noin joskus.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Itse ainakin tulee katsottua hymyssä suin omia roiskamisia, että siellä sitä taas mennään... :D

   Poista
 4. Tekevälle sattuu ja sitä rataa! Aivan huippuja tilannekuvia! :D Kyllä saisi mustakin paljon vastaavaa materiaalia mutta onneksi ei koskaan ole kuvaajaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mulla tulee joka ratsastukselta varmaan yksi semmonen kuva, mistä en oikein tiedä että mitä siinä kuvassa edes tapahtuu. Pahimpia on ne, kun en osaa tunnistaa askellajia tai oikeasti osaa sanoa, mitä sillä tuhannesosalla oikeastaan edes tapahtui!

   Poista
 5. Mä oon pitäny sen säännön Hups-kuvien julkaisussa, että mikäli kyseiselle ratsukolle ei käynyt pahemmin ja kuva on vielä hyvän maun rajoissa(ei siis sellaisia että kuolain on kokonaan pois suusta, ratsastaja roikkuu ohjissa koko painollaan, hevosen silmät pyörivät päässä jne) niin sen voi julkaista. Mun mielestä nää sun kuvat on vielä hyvinkin siinä kategoriassa että voi julkaista, kukaan ei näytä kärsivältä :)

  On kyllä hyviä tilannekuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen samoilla linjoilla, mutta pakko myöntää että muutama tämmönen sinun luettelema "ei hyvä tilannekuva" on joukossa mukana. Jotkut tilanteet ovat kyllä olleet kuvissa niin pahoja (esim. ratsastajan käsi taipuu sen näköisesti, ettei luu ole enää mitenkään ehjä...), etteivät ne julkaisuun asti ikinä pääse.

   Poista
 6. Tulipa mieleen, kun olin jokunen vuosi sitten kuvaamassa HHPCia, ja räpsin tapani mukaan kuvia lähiesteelle kieltävästä tm ratsukosta. Vieressä oleva ihmislauma alkoi suureen ääneen jeesustella kuinka epäkunnioittavaa tuollainen on ja hyhhyh, kehtaakin vielä! En usko että olen ainoa (bloggaaja), joka mieluusti kirjotuksen lisäksi lätkisi pari kuvaa, kun Pate kielsi toiselle esteelle, vaan matka jatkui! Tokikaan en itse ole bloggausaikana kisannut, mutta poni on käynyt parit skabat lainakuskeilla ja kielloistakin on kuvat. No mutta, meitä on joka junaan, eikä kaikkea tarvi aina ymmärtää. Ja tungenhan muutenkin postauksiin "epäonnistumis"kuvia, vaikka se olisi ollut "vain" silmiään pyörittelevä ja haukotteleva hevonen propellikorvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on kyllä moneen junaan - osa jää vielä asemalle odottamaan.
   Tietysti ihmisporukalle olisi voinut sanoa, että hei, mä en käytä näitä missään. Itselleni on ainakin monesti käynyt, että jos tulee yllättävä kielto / tippuminen niin kuvasarja jatkuu, kun olen sen jo aloittanut ponnistuksessa.

   Itsestäni epäonnistumiskuvat ovat hauskoja, omat ilmeeni ovat melko priceless :D

   Poista